Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Maten er det viktigste vi har


Hexafix

Anbefalte innlegg

Det som er best er å spise det man får mest energi av. Det vil si variert og lytte på kroppen og få i seg det man trenger. Det som kjennes godt for kroppen er det som gir mest energi og energi er nøkkelen til effektiv opptrening. Motivasjon kommer når man ser resultatene. Når det kommer til trening så er intervall trening det beste for en som er utrent. Er man utrent så ikke kjør på men stopp når man blir sliten og det begynner å bli ubehagelig også ta enda en økt. Da får man mest ut av det man gjør og etter kort tid så klarer man lenger og fler økter. Det som kjennes ubehagelig og vondt på kroppen er ikke sunt. For eksempel å presse seg selv til å jogge for mye er ubehagelig og når det blir ubehagelig til et viss punkt så er det ikke sunt lenger. Da destruerer man kroppen i stedet for å bygge den. Det som er godt på kroppen er det sunneste. Det beste er å kjenne på kroppen og lytte på den og bli så godt kjent med seg selv som mulig. Men jeg mener også at man skal ha noe vondt og presse seg selv men ikke for mye som jeg tror mange gjør. Noe av det beste med fysisk trening er at hjernen fungerer bedre jo bedre kroppen fungerer. For å bruke hjernen så må en bruke kroppen og for å få en høyest mulig grad av funksjonalitet så må man lytte til kroppen.

 

Hva mener dere?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det som dere ikke forstår er at en må tilpasse inntaket men spis det som vil gi mest energi i kroppen for å bevare verdiene av mineraler og vitaminer. Det er jo individuelt så det er ikke noe jeg kan fortelle dere. Alt man spiser har forskjellig effekt på kroppen. Og alle kan føle den effekten og bruke det til å forstå hva som er best og hva som gjør deg syk. Det som mange gjør feil er å ikke lytte på kroppen sin men å følge faste rutiner og det er ikke sunt. Det kan faktisk være bra å sulte litt men ikke for mye. Men det er slik at når man er sulten så er det lettere å lytte til kroppen. Det er noe alle kan lære seg. Jeg lytter til kroppen min så jeg veit alltid hva jeg skal gjøre for å holde meg godt etter alderen og rett og slett bevare meg selv. Jeg vet alltid hva jeg skal spise for å ikke bli syk eller vondt i magen. Jeg er så godt som sjelden syk og veldig god form. Alt man spiser påvirker kroppen på forskjellig måte og alle har en grad av følsomhet så noen føler mindre og noen føler mye.

Lenke til kommentar

Å "spise det som gir mest energi for kroppen" betyr å spise mest mulig fett.. Det var en gunstig strategi i en tid der det var en utfordring ikke å sulte ihjel og det er en slik tid mennesker er tilpasset. I og med at det ikke er problemet i vesten i dag blir det bare tull å "høre etter hva kroppen trenger".

Tull?

 

For eksempel jeg da.. hvis jeg merker at jeg må spise kjøtt for å få kroppen til å fungere enda bedre så vet jeg at det er det beste jeg kan få spist. Da spiser ikke jeg fisk dersom jeg vil få mer energi ut av å spise kjøtt. Og slik er det alltid. Alt påvirker kroppen forskjellig og jeg merker hva jeg skal spise og hva jeg ikke skal spise.

 

Men hovedtema var at mat er det viktigste man har og det er fordi uten mat så har man heller ikke noe livs grunnlag og kloden er svært sårbar. Det er lite som skal til for å ødelegge forholdene for matproduksjon. Klodens klima er i endring og det vil påvirke alt til det negative.

Lenke til kommentar

Det viktigste er vel ikke å spise det som gir "mest energi", men det som dekker det energibehovet man har, altså den energien man klarer å bruke/forbrenne igjen etterpå. Hvis man f.eks. er veldig lite aktiv, bør man ikke dytte i seg masse mat som gir energi man ikke klarer å bruke, da kan man jo bli overvektig og pådra seg livsstilssykdommer. Dessuten er det feil at man alltid burde spise det man har lyst på, jeg tror det er en dårlig idé. (Eksempelvis hvis man har ofte lyst på fast food og fete produkter.)

Der sier du noe av betydning. Du viser at du forstår og det er ikke ofte at folk gjør^^

Men det er jo feil å være lite aktiv. Da jeg var lite aktiv så måtte jeg alltid være forsiktig med hva jeg spiste osv.. så man må jo tilpasse. Dersom man er lite aktiv så er det en fin ting å sulte til man kjenner hvilket energi behov man har for så å spise det som dekker behovet mest. Alt gir forskjellig energi. Det som er forskjell fra meg og andre er at jeg kjenner det på kroppen. Ikke i hodet hva jeg har lyst på. Det jeg har lyst på er alltid det jeg trenger mest og jeg bruker kroppen til å finne det ut. Jeg tror at selvdisiplinen hos mange svikter så da er det ikke lett å vite hva man bør spise og ikke spise. Det er jo noe jeg lærte meg da jeg var fattig. Jeg kunne aldri spise for å spise. Jeg måtte alltid finne det jeg fikk mest energi ut av. Etter at jeg kom ut av fattigdommen til en viss grad så fortsatte jeg samme linja og jeg har utvikla den feelingen til å bli sterk og sikker. Derfor blir jeg heller aldri fysisk syk og svært lite fysisk ubehag. Jeg tror også at fysisk ubehag er noe som mange sliter med og det ødelegger mye.

 

Dersom man aldri spiser noe bare fordi man kan spise det men spiser når man trenger det så vil man også lære seg å sette pris på maten. Og være glad for at det er så enkelt å få den. Eneste man trenger er penger. Det er derfor folk i Norge er et av de mest sure folkeslagene i hele verden fordi dem setter ikke pris på noen ting. Å sette pris på noe gjør at man også blir naturlig glad og det er en følelse som folk har lite av i Norge. Det er også derfor folk i fattigere land er i godt humør og det er en glemt verdi her i Norge fordi her så konsentrerer folk seg om å være i godt humør. Det er ikke ofte at noen er i godt humør av seg selv i Norge. Derfor er det mange som sliter på derpisjoner osv. Jeg hater sure folk -.-

Endret av Hexafix
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...