Gå til innhold

Ny speilrefleks til viderekommen fotograf med stramt budsjett


Anbefalte innlegg

Skal oppgradere fra mitt Olympus E-450. Må også komme inn i Canon-systemet pga skolen min. Kameraet skal i hovedsak bli brukt til foto, men vil ha gode muligheter til film også. I første omgang tenker jeg å bruke rundt 10.000 kr på kamerahus + et/to objektiver.

 

Har sett på 60D, 50D, 40D og 7D. Er det store forskjeller på disse?

Er det andre Canon-kameraer jeg burde ta en titt på?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva kommer du til å ta bilder av?

 

PS! Hvis du svarer "Alt mellom himmel og gjord" så vil du også få svar der etter. Til den summen så må du nok begrense deg litt med tanke på de fotografiske målene.

 

Skal du feks. ta mest portrettbilder, så trenger du en fast brennvidde ala 50mm. Til 10.000,- bør du da få skikkelige saker.

 

Hvis du skal ta portrettbilder OG landskapsbilder og trenger også en vidvinkel eller feks. mer tele så må du finne deg i massive kompromisser med tanke på den noe beskjedne summen du har oppgitt.

 

Så lenge jeg så langt kun vet budsjettet ditt, så ville jeg sagt 60D og kanskje lagt resten av pengene i god optikk som du trenger.

Lenke til kommentar

Ville nok sakt 5D eventuell 5d mkII burde passe for deg, men problemet med disse to er at de bare kan bruke objektiver med fatning/innfestning type EF, mens 60D/500D etc. bruker EF og EF-S fatninger, og da blir objektivutvalget begrenset hvis du velger et kamera med kun EF fatning siden skolen sikkert ikke har så mange EF objektiver samt at du ikke får adapter fra EF kameraer til OM-objektiver.

 

550D, 600D, 60D og 7D har samme bildebrikke så bildekvaliteten blir omtrent den samme, det er andre spesifikasjoner som blir avgjørende. 7D er et actionkamera og har du ikke brukt for raskt autofokus/seriebildetagning er nok en 60D et godt valg.

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

Sikkert pga dårlige lærere som bare kan bruke eget merke.

Det er det jeg er redd for også.

 

Den alternative grunnen for å velge Canon, er at skolen har et godt utvalg av god og interessant optikk som TS kan låne. Men da er det ikke behovet for hus + to objektiver. Et godt hus med kit holder da.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

600D til video, kjøp kitpakke med 18-55 IS og f-eks en sigma 10-20mm og en Ef 50mm F1.8 ved siden av. Skulle være innunder budsjettet. Du mangler riktignok de store telemulighetene her, men du vil uansett måtte inngå kompromiss.

Har kamera og 50mm selv, og disse fungerer utmerket til portrettfoto og det lille jeg har prøvd sigmaen skulle tilsi det samme der.

Lenke til kommentar

Og hvorfor "forlanger" skolen Canon?

 

Skolen forlanger ikke Canon. Skolen har mye utstyr jeg kan låne.

 

Den alternative grunnen for å velge Canon, er at skolen har et godt utvalg av god og interessant optikk som TS kan låne. Men da er det ikke behovet for hus + to objektiver. Et godt hus med kit holder da.

 

 

Godt poeng. Da burde jeg kanskje satse mer penger på et kvalitetshus.

Har hørt så utrolig mye godt om 7D, er nesten sikker på at jeg skal gå for det. Har 7D fatning for EF og EF-S?

Er det et stort skritt å gå fra Oly E-450 til 7D?

Lenke til kommentar

Mitt tips er å gå for et 60D uten objektiv, fås nytt for 7000 eller brukt for enda mindre. Det kameraet har samme billedbrikke som 7D og er nesten like avansert, det eneste som mangler er skudd-takten og litt mindre avansert autofokus. Siden du skal bruke utstyret i utdanningsforemed, vil jeg anbefale en standardzoom med f/2.8 for å få god nok bevegelsesfrihet på blenderen. Med Tamron 17-50 f/2.8 til 3000 kroner får du knivskarp optikk med god lysstyrke, og holder deg innenfor budsjettet. Skal du opp på 7D sprekker budsjettet ditt med en gang.

Lenke til kommentar

Mitt tips er å gå for et 60D uten objektiv, fås nytt for 7000 eller brukt for enda mindre. Det kameraet har samme billedbrikke som 7D og er nesten like avansert, det eneste som mangler er skudd-takten og litt mindre avansert autofokus.

Skuddtakt, bufferstørrelse, søker, AF-system, byggekvalitet, mindre værtetting og mikrofokus justering mangler på 60D. Enig i at 60D er et bra alternativ, men man skal ikke underdriver forskjellene heller.

 

Jeg har så vidt prøvd Tamron 17-50mm F2.8 og det er absolutt mye for pengene, men knivskarpt er en dårlig bekrivelse av det jeg prøvde. I hvert fall uten en del nedblending.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...