Gå til innhold

Tråden for opptak til Politihøgskolen 2013


Gjest medlem-261816

Anbefalte innlegg

 

 


Dette kommer vel helt an på hvem det er snakk om og hvilket grunnlag man har fra før av? Jeg trente ikke mye før opptak, men det gikk helt fint allikevel. Min erfaring er at mange anser opptaket som faktisk hardere enn det det er.

Det hjelper ikke å si at opptaket ikke er så enkelt som mange tror, når noen er såpass stressa her inne. Mitt råd er; tren akkurat slik du har tenkt til fram til opptaket og på opptaksdagen slapper du helt av. Jeg stod ved siden av folk som skalv og svetta før vi i det hele tatt hadde begynt. Prøv å ha kontroll på følelsene og tenk positivt (tenk positivt uansett om du vet du kanskje er litt sliten før øvelsen).

Og de folkene som ikke klarer minimum reps har jo helt klart begynt å trene altfor seint. Da er det bedre å gå i seg selv og se fram et år og heller komme sterkt tilbake.


  Endret av Tia
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bare sett i tidligere innlegg at folk sier at det ikke er noe stress. Så jeg skrev en veldig generell melding at det er greit å trene:)

 

Helt riktig at det er greit å trene. Testene på opptaket er fysisk krevende, da de utføres ganske tett på hverandre. Men det er ikke vanskelig å bestå dersom man har forberedt seg ved å trene og være i god form. Hvis man derimot møter på opptak uten å ha trent på lenge, så kan man ha en utfordring :)

 

Så mitt råd er helt klart: Tren frem mot opptaket, og vær sikker på at du har god margin på kravene til de enkelte øvelsene!

Lenke til kommentar

Så filmen som politihøyskolen hadde lagt ut på Youtube som omhandlet løpedelen av opptaket. Må man legge seg ned på rygg akkurat den måten? Eller kan man legge seg ned på den måten som føles mest naturlig for deg selv, så lenge du til syvende og sist har hele ryggen i bakken, fra korsryggen til skuldrene?

 

Det som føles mest naturlig for meg er å legge seg ned på rygg i motsatt vei av det de gjør i filmen for å reise seg samtidig som man vender rundt.

 

Her er for så vidt videoen, for de som ikke har sett den.

Lenke til kommentar

Inntil et par måneder siden hadde jeg ikke svømt på ca 8 år, men nå har jeg etter 7 turer i bassenget kommet meg fra 2:35 til 2:10 på svømmetesten. Kjenner at jeg har enda mer å gå på, så håper å ligge på rundt 1:50 til opptaket!

Lenke til kommentar

Noen som har fått beskjed om innkalling? Ser at dette skal skje 1 mai, men hvilket klokkeslett har det blitt brukt å lagt ut?

 

Vi minner om at søkere som blir innkalt til opptaksprøver, vil motta en e-post om dette i løpet av 1. mai - dvs førstkommende onsdag.

 

Tolker dette som i morgen. Ikke fått innkalling

Endret av DrKirurg
Lenke til kommentar

Hehe, samme her Jmarth. Jeg er faktisk redd for å ikke bli innkalt til opptak, selvom jeg ikke ser noen grunn fro at det skulle skje. Det er vel bare de som ikke har sendt inn dokumentasjon eller som feiler på legesjekk som ikke blir innkalt til opptak?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...