Gå til innhold

mfb

Medlemmer
  • Innlegg

    1 024
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av mfb

  1. Har akkurat bygd ny pc, og når jeg starter pc'en kommer 1 langt biip, og 3 korte. Har googlet, og ser på Asus sine sider at: 4. "One long and three short beeps" from speaker An anomaly is detected in the graphic card. If the graphic card needs an extra power supply, please ensure the power supply can provide enough wattage. Jeg har et B550 hovedkort, med Ryzen 7 5800X3D og et RTX 3080 OC 12GB skjermkort. Har en EVGA Supernova 750W, så det skal jo være nok strøm? Skjermkortet har 2 x 8 pins strømtilkobling
  2. Kjøpt en helt ny pc nå, og kjørte cinebench R24 i går: CPU Multicore, score 858. Utifra specsa til en 5800X3D er den 3,4/4,5 ghz. Da jeg kjørte testen i 10 minutter lå den på 100% load, og varierte mellom 4225 og 4300mhz, med en temperatur på mellom 71-75celcius. Når prosessoren skal yte 4,5ghz, er det ikke da rart at den ikke går høyere enn 4300mhz under full load i 10 minutter?
  3. trenger jeg ikke oppgradere hovedkort hvis jeg går for 5800X3D?
  4. Jeg har nylig kjøpt et RTX 3080 OC 12gb skjermkort, og lurer på om jeg må/bør oppgradere resten av pcen. Jeg har fra før - AMD Ryzen 5 3600 CPU - Asus B450F hovedkort - 4x8gb DDR4 3200mhz RAM Vurderer å oppgradere CPU til en Ryzen 5 5600X, men om dette ikke er nok bør jeg oppgradere til en nyere prosessor, da må jeg eventuelt ha nytt hovedkort, og kanskje DDR5 ram også, så spørsmålet er hva jeg trenger? Jeg spiller hovedsakelig Tarkov og PUBG på 3440x1440. Om jeg skulle oppgradert prosessor, hovedkort og ram, så er budsjettet mitt rundt en 7000.
  5. er det verdt å kjøpe en rtx 3080 oc 10gb for 6000? eller blir prosessoren min en flaskehals?
  6. Takk for svar! å da kan jeg beholde cpu og hovedkort, og oppgradere ram med 16gb mer, og skjermkort 4060ti uten at det blir noe flaskehals i systemet og alt skal fungere fint?
  7. hvilket skjermkort ville du oppgradert til da? F.eks et RTX 4060ti? Hvis jeg oppgraderer skjermkort må jeg vel bytte hovedkort og?
  8. Hei. Jeg spiller Escape from Tarkov på 3440x1440 Jeg har et RTX 2060 Super OC Fra før har jeg en Ryzen 5 3600 og 16gb ram (2x8). Hovedkortet mitt er et Asus B450-F Jeg har en NVME m.2 og 2 ssd. Jeg synes pcen er litt treg, og ønsker å oppgradere med 2x8 gb ram til av den jeg har fra før: https://www.komplett.no/product/893831/datautstyr/pc-komponenter/minnebrikker/corsair-vengeance-lpx-ddr4-3200mhz-16gb-sort I tillegg ønsker jeg å oppgradere CPU til en Ryzen 5 5600 eller Ryzen 7 5700X Er det noe vits?
  9. De siste ukene har pcen begynt å klikke, skjermen blir svart når jeg gamer, og må tvinge omstart ved å holde inn av/på-knapp. Jeg formaterte clean i går (for første gang på 2 år), men får fortsatt problemet. Jeg har sjekket pc for støv, og den er helt clean. Alle vifter går. Sjekket NZXT monitor software som viser følgende etter 1 time med gaming. Alt virker å være ok så vidt jeg kan se, men jeg er ingen ekspert, Pcen er nå 3 år gammel. Jeg spiller kun PUBG, og vil kanskje spille noen nyere spill i fremtiden, men lite trolig grunnet familiesituasjon og barn. Jeg spiller i 3440x1440 og har vanligvis 100fps i PUBG med de settings jeg har nå. Per i dag har jeg følgende: Er det noe jeg burde oppgradere?
  10. Har en hytte langt oppå fjellet, uten internett. Vi har enkelte områder i hytta 2 av 4 streker for 4G. Finnes det en signalforsterker som kan kobles i stikkontakten som gir bedre signalstyrke? Har ikke modem eller ruter der oppe, så kan ikke kobles til noe slikt.
  11. 60.000 maks tenkte jeg
  12. Hei. Tar tunglappen MC nå, og ser på ulike sykler men det er hav å velge i og trenger litt hjelp:) Jeg skal bruke sykkelen primært til å pendle til jobb som tar 10-15min, små utflukter i helgene hvor jeg kjører maks 45-60min med kona bakpå, for å dra på skogsturer osv sammen, og besøke venner som bor 30-40min unna. Har primært sett på en vespa 300cc da det er mye oppbevaring både mellom bena men også i toppboksen, og kan være en fin tursykkel samtidig som det er enkelt for kona å bli med på tur. Men har samtidig tenkt at når jeg først tar tunglappen, så kunne jeg kjøpt noe litt mer spenstig. Har da sett på f.eks en ktm duke 390, men da tenker jeg at det fort blir vanskelig for kona å bli med på tur, og det er mindre oppbevaring. Er det noen tips der ute? Tenker å kjøpe brukt, og har et tak på 60.000. Takker for svar:)
  13. Takk for svar snøfte. Lampen har 12 lyspærer. Om jeg kobler brun på "L" lyser 1-6 av de, og ved å koble på "L1" lyser de andre 7-12. Det får meg til å tro at jeg kanskje må bruke Wago og splitte opp brun ledning i 2 slik at den går både i L og L1?
  14. Har kjøpt en taklampe som jeg forsøker å koble, men får det ikke til. På koblinsskjema står det L, L1, Jording, og N Kabelen i taket har blå og brun ledning. Hva skal hvor?
  15. Har flere bjelker på et loft. Har nå satt opp gips, men mellom gips og bjelken er det store sprekker/hull. Har fylt med skum og lurer på hva jeg kan bruke for å tette resten før jeg går over med strimmel og vanlig sparkel.
  16. Hei. Har kjøpt en Smart-TV til moren min, en Samsung UE49MU6175, og jeg får ikke lyden til å fungere. Fra før har hun en Dali AVR 1912 forsterker tilkoblet 2 stk Dali høyttalere. Hun har en LP-spiller, DVD-spiller og en GET-boks koblet til forsterkeren, og dette fungerer fint. Vi får lyd. Hun har lyst til å kvitte seg med GET-boksen for å gå over til å bruke kun Smart-TV-funksjoner. Når jeg testet DVD, LP og GETboks får jeg bilde på TV, og lyd fra høyttalerne. Derimot når jeg ikke bruker noen av de øvrige, og kun har på Netflix, Youtube, NRK TV via Smart-TV får jeg kun bilde, men ikke lyd. På source har jeg valgt som "sound output" HDMI Receiver 1912, og jeg får bilde men TV'en klarer ikke gi lyd til høyttalerne. Jeg har dobbeltsjekket at på forsterker går HDMI via ARC til TV, og på TV bruker jeg HDMI 3 som er ARC. Spørsmålet mitt er hvordan jeg får lyd til å funke? Blir problemet løst dersom jeg kjøper en optisk kabel og bruker dette som sound-output isteden?
  17. Har en loftstue jeg pusser opp, og har pusset ned bjelkene mellom vegg og tak. Disse var opprinnelige mørkbrune, og nå som de er ferdigpusset er de falmet og litt gulaktig. Det er gammelt treverk. Jeg synes fargen hittil er nokså fin, men ønsker - enten å gjøre de mindre gule - eller beise/lakke så de blir hakket mørkere, og samtidig mindre gul. Noen tips?
  18. hva med dette? https://www.maxbo.no/parkettunderlag-silencio-6x590x790-hunton-p2266704/ Kan jeg bruke slikt parkettunderlag 6mm og legge der hvor det er 5cm, for deretter å kun legge 2mm underlagsfoam der hvor høyden er 4,8? Da vil høyden gå fra å være fra 4,4, til 4,6, til 4,5. Vil det kunne funke?
  19. hvordan skal jeg pusse ned betong? er 9mm forskjell på det meste. Er det enkelt å pusse ned det?
  20. Har flytesparklet et rom på 7 kvadratmeter to ganger nå og vil legge gulv oppå. Første gangen ble største høydeforskjellen redusert fra 30mm til 5mm på cirka halve gulvet. Forsøkte å flytesparkle igjen kun der det var lavere, på halve gulvet, men resultatet ble nå (som på bildet) diverse høydeforskjeller. Tør ikke flytesparkle enda en gang, siden det nå er snakk om så lite. Spørsmålet er når jeg legger gulv, kan jeg legge noe underlag i flere omganger for slik å jevne ut forskjellene?
  21. Av en bolig på 2 etasjer i en gammel bygård pusser vi opp overetasjen. Vi skal bygge et toalettrom direkte over badet vårt i 1 etasje. Vi skal sette inn kun 1 wc og en vask. Alt i overetasjen er nå strippet ned til bjelkelaget. Vi har revet undergulvet, og fjernet stubbeloftsleiren, slik at alle bjelker er synlige. Via en ventilasjonssjakt vegg i vegg med toalettrommet, hvor innkasseringen er fjernet slik at hele sjakten på 1x1meter er åpen, så har vi direkte tilgang til ventilasjonsrør, for å trekke opp vann fra underliggende bad, og koble seg til avløpsrør 110mm. I gulvet på det nye toalettrommet må vi vel da støpe inn avløp for toalett og koble røret på eksisterende avløp. Samt at man i nye lettvegger som reises må trekke vannrør fra underliggende bad gjennom sjakt, før man kler inn veggene med gips. Jeg har tenkt til å legge fliser på gulv og vegger selv, samt koble på toalett og montere vask og koble på dette. Så i bunn og grunn er det eneste en rørlegger skal gjøre: å koble på avløp og støpe dette i gulv, og trekke vannrør fra underliggende bad til det nye toalettet og vask. Hva er en realistisk pris på dette? Vi har fått et tilbud på 84.375 kroner på dette (67500 eks mva), men synes at beløpet er helt svimlende med tanke på hvor lite jobb som skal gjøres. Som sagt, lage avløp i bakken som støpes igjen, hvor man kobler seg til eksisterende 110mm rør, samt trekker vann til toalett og vask. Alt dette kan gjøres enkelt, da ingen vegger er reist ennå, og man har tilgang til hele sjakten hvor alt av rør og avløp kan koble seg på. Hva er en realistisk pris på dette arbeidet?
  22. da skal jeg få byttet dekk. For å demontere eksospotten, og så fjerner jeg 2 muttere på selve motorblokken, men hva er dette og hvordan demonterer jeg den?? viser til bildet med rød ring rundt.
  23. Hei. Har kjøpt en Vespa, og lurer litt på om noen kan fortelle meg, utifra bildene under, hvor gamle dekkene mine er? Og på styret så er det en indikator, er dette for olje? I tillegg, er det mulig å stramme bakbremsen? Jeg synes ikke den tar så godt.
×
×
  • Opprett ny...