Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Svai rygg og dårlig holdning


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg sliter med en utrolig svai rygg og en dårlig holdning som gjør at jeg på en måte får "krokrygg", hvis dere skjønner hva jeg mener. Vet ikke helt hva som gjør det, men det ser ikke særlig bra ut. Særlig når jeg har på meg t-shirts så stikker den ut en kvart-halv meter ut av ryggen min.

 

Jeg lurer på om noen har noen tips mot dette. Vet ikke helt om den svaie ryggen har noe med holdningen min å gjøre. Alt dette har jeg i en alder av 15. Håper noen kan hjelpe meg! :-)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

jupp, skuldrene bak,magen inn og brystet ut.

 

Tenker på holdningen til en barndomsvenn´s far som var offiser i forsvaret,virkelig flott holdning der med brystkassen rett ut (nesten) :D

 

En annen løsning er korsett,fåes etter operasjoner av ryggen f,eks, ordner holdningen garantert,litt spøkefullt men den tvinger magen inn,brystet ut og skuldrene bak,blir vel litt voldsomt når jeg tenker meg om men at ha det i huet som et mentalt bilde kan ju hjelpe ;)

 

Sen er det ju trening av forslagsvis mage,rygg,skulder og rygg samt stjerten (ikke kødd en gang,faktiskt seriøst),hjelper men selv synes jeg det er gørr kjedelig.

Lenke til kommentar

Du går til lege som kan undersøke om det er ryggrads-problemer så som Scheuerman's sykdom (http://en.wikipedia.org/wiki/Scheuermann's_disease) eller andre ting.

Uansett vil du ha utbytte av å trene opp rygg- og skulder-musklene dine (http://en.wikipedia.org/wiki/Muscles#Anatomy). Spesielt Latissimus Dorsi og Trapesius kan være greit for deg å trene, og disse kan du enkelt ta med armhevinger og relativt lette (billige) vekter (http://homefitnessmanual.com/featured-exercise/the-top-5-trapezius-exercises-with-dumbbells/).

Mer detaljerte tips til øvinger kan du sikkert få i kroppstrenings-delen av forumet, eller egentlig helst av en fysioterapeut i første omgang, for å være på den sikre siden.

Lenke til kommentar

Av trening vil jeg anbefale ridning.

 

''RETT I RYGGEN! ØYNENE FREM! BUFFYANNESUMMERS, DETTE MÅ DU HUSKE SOM LEKSE TIL NESTE GANG!!''

Hehe,morsomt :)

 

Ellers må jeg si meg enig i forslaget om fysioterapeut,vaffal til å begynne med sånn at det blir riktige øvelser som hjelper i stedet for at gjøre galt verre.

Etter hvert kan man få øvelser å gjøre hjemme eller på studio,i det minste fikk jeg det,men da øker ju sjansen at det blir gjort noe så nær riktig.

Ekonomiskt fyller man fort egendalen på fysioterapi med henvendelse fra lege,er man riktigt heldig får man sånne varmepakkninger på fysio,deilig det :D

Lenke til kommentar

det er ikke bra!. har selv sittet sånn, kommer fort i den posisjonen. enten står du opp mens du er rett i ryggen. eller skaffer du en bra stol slik at skuldrene passer sånn at de er rette.Dette kan rettes på mener jeg, men vis du fortsetter kan dette være parmanent så pass på!. også tren ryggen endel. forskjellig. strek ut osv.

Endret av ZiPe
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...