Gå til innhold

Jeg gir blanke faen i lønna til de som streiker. Hvorfor går streiken ut over meg?


Anbefalte innlegg

Jeg var ekstremt tidlig ute med å bestille oppkjøring klasse A slik at jeg skulle slippe det verste rushet. Streiken gjør at jeg ikke får kjørt opp i morgen, og jeg havner bakerst i køen. Det gjør igjen at jeg muligens ikke rekker å ta oppkjøring før jeg skal på motorsykkelferie.

 

Det er mulig jeg spør et dumt spørsmål nå, men hvorfor i grønnhelvetes rosa enger skal jeg bli straffet for at noen andre - som jeg ikke engang vet hvem er - er misfornøyd med lønnen sin? Jeg har da ingen ting med lønnen deres å gjøre!?

 

Jeg er så sinnsykt lei det jævla byråkratiske kommunistsamfunnet vi lever i. Tips til bedre land å bo i?

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

*snip*

Noen er jo bare nødt til å havne i "kryssilden", når det streikes. Noe annet ville vært uunngåelig.

 

Forøvrig, kan du heller rette skytsen mot de som faktisk har satt ned foten, og som er årsak til at streiken har pågått (såpass lenge), og blitt trappet opp.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

konduktans, du mener land der arbeidstakeres rettigheter står meget lavt i kurs, eller land som i all hovedsak blir styrt etter ovenfra-og-ned-prinsippet? Flere å velge mellom, de fleste av dem kommer inn under begrepet "failed states".

 

Han tenker på det når sykkelen har gått tom for bensin ...

Lenke til kommentar

Det er naturligvis frustrerende når streiken rammer en selv men det er også hva som gjør streiker virkningsfulle; en streik som ikke påvirker samfunnet ville vært et fullstendig impotent pressmiddel i lønnsforhandlingene. Hvis streiker kun skulle rammet arbeidsgivere og politikre ville det blitt svært begrenset hvem som kunne streike her i landet.

 

Her er det viktig å ikke la seg rive med av noen få dagers frustrasjon og se det store bildet. De aller fleste nordmenn kommer fra familier som var bønder, fiskere eller arbeidere bare noen få generasjoner tilbake, og var det ikke for fagforeningene ville levestandarden til deres etterkommere - som nå sitter og klager over stengte skoler og late byråkrater - vært betraktelig lavere.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Trådtittelen kunne like gjerne skrives "Jeg gir blanke faen i alle andre. Hvorfor går streiken ut over meg?" -og meningen ville være den samme.

 

Det handler i de fleste tilfeller om evnen til å se lengre enn sin egen nesetipp. Og så kan det diskuteres hvorvidt denne siste streiken er berettiget eller ikke. Men å begrunne for eller i mot utelukkende ved hjelp av navlebeskuelse - nei, det blir for dumt.

  • Liker 8
Lenke til kommentar

Man trenger absolutt ikke mangle empati for andre for å synes denne streiken er idiotisk. Mange av de streikende er jo ikke engang misfornøyd med hverken lønn eller lønnsøking, de er bare tatt ut i streik fordi de andre i organisasjonen ikke er fornøyde. "Hvis du ikke gir A høyere lønn, tar vi ut B, C og D ut i streik, Vi er jo like klare som dere over at As arbeid er tilnærmet verdiløst, og ingen merker om han er på jobb fra ni til halv tre i et par uker eller ikke. Men vi kan ta ut andre noen ER avhengige av i streik!"

 

Det er fullstendig meningsløst, og direkte patetisk. Det kalles mafiavirksomhet.

 

I gode gamle dager, som enkelte over liker å mimre om når det er snakk om hvor viktig det er med streik, så streiket de på de enkelte arbeidsplassene der det stod dårlig til med lønn eller arbeidsforhold først og fremst. I dag gjør de først og fremst det motsatte. Er det egentlig noen andre enn førskolelærere og hjelpepleiere som ikke utelukkende fremstår som grådige, ekle narsissistiske individer i denne streiken? Jeg har enda ikke klart å synes synd på noen av de andre streikegruppene som har vært nevnt. Nå nevnes de selvfølgelig ikke så høyt, fordi mange av dem allerede har mer enn man fortjener.

 

Er det noe offentlig sektor kunne trengt, så er det en reevaluering av samtlige offentlige lønninger, for det er utvilsomt noen som får mindre enn de burde (bioingeniører og andre laboratoriearbeidere f.eks.). Offentlige papirpushere derimot, burde begynne å innse at de ikke er attraktive ansatte i oljeindustrien eller annen næring der det kjempes om de beste hodene innen ethvert felt. Så kan man spørre: Burde man ikke tiltrekke seg gode hoder i det offentlige og? Jo, det burde man - man samtlige av disse korrupte mafiavirksomhetene (ok da, bortsett fra LO er vel de andre noenlunde spiselige) med unntak av Akademikerne, viser jo ingen vilje til å innrømme at det er nødvendig med lokale og individuelle forhandlinger om DET er målet. Her kunne jeg sagt noe stygt om at de ikke forstår såpass, stakkars, men det gjør de nok. De vil bare ikke innrømme det, i stedet vil de premiere samtlige middelmådigheter i arbeidslivet med førstepremie.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Lønnsforhandlinger er og bør være et individuelt valg, også i det offentlige. Vil man ha en individuell behandling er det ingen som stopper en, men de som velger å bli med i f.eks. LO ønsker gjerne at noen andre gjør denne jobben for dem, i tillegg til at man håper på å stå sterkere som en samarbeidende gruppe enn som en enkeltstående ansatt.

Lenke til kommentar

Så hvorfor går folk inn i offentlig sektor dersom lønna er så dårlig? Det er jo ikke en overraskelse, akkurat.

 

Det er en av to grunner, i min erfaring.

 

Det er de som egentlig ville begynne i et privat selskap men ikke klarer å nå opp i jobbsøkerkonkurransen, som til slutt tar til takke med lavere lønn i en statlig stilling, da det fortsatt er bedre enn mye annet.

 

Også er det de som ikke ønsker å ha en stressende jobb der man hele tiden skal evalueres etter lønnsomhet. Dette er mennesker som bevisst går inn for å få statlige stillinger og aksepterer at de vil få lavere lønn så lenge de kan ha en jobb som passer bedre med deres livsstil.

 

Men det er jo ingen grunn til at disse menneskene ikke skulle ønske seg høyere lønn. Resonnementet "du visste denne stillingen ikke var like godt betalt som i det private, så da kan du ikke kjempe for høyere lønn" gir ingen mening. Heller tvert imot; det gir ingen mening å ikke gjøre alt man kan for å få høyere lønn, uansett stilling.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

USA. Lykke til på reisa.

USA er ikke et godt valg for høyrevriddde. Mye klassekamp, og altfor sosialt konservativt.

 

Jeg tror du vil like Australia. Sosialt liberalt, skeptisk til asylinnvandring men ikke vanlig innvandring, og økonomisk høyrevridd. Streiking er det lite av.

Lenke til kommentar

Australia er en nyblomstrende faciststat med sensur av meningsmotstanderes nettsider og informasjonskanaler (ved "uhell" selvsagt), så det er det siste stedet en bør flytte til om en er liberal. For høyrevridde derimot, er USA et langt bedre valg.

 

Nå har en NHH-professor regnet seg frem til at de offentlige ansattes pensjoner tilsvarer en lønnsøkning på 11%, men det er tydeligvis ikke nok for disse grådige beistene.

 

Spartapus: Det er nok mye annet som står på listen også når man melder seg inn i en fagorganisasjon, enn et bevisst valg om å overlate lønnsforhandlingene til andre. Og når man først er meldt inn, driter jo LO elegant i hva medlemmene mener. Støtte til Ap, check, ta ut folk som ER fornøyde med lønnsutviklingen i streik, check. Kreve ekstra feriedager som alle vil ha, men som ingen egentlig mener er verdt å streike for (basert på to personer jeg kjenner selv, så selvfølgelig håpløst tynt grunnlag), check. Prøve å bruke en fagorginasjoasjon som et politisk og økonomisk (ut)press(ings)middel i helt andre sammenhenger? Check.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det er flere faktorer her som slår uheldig ut .

Lo mener at arbeidsgiver skal innfri en del krav.

Derfor tar de ut i streik så mange de mener må til for å ramme arbeidsgiveren .

Hadde dette kun vært lokalt så hadde det neppe den gjennomslagskraften det har .

 

jeg har lurt litt på hva som skjer hvis en person som er tatt ut i streik nekter å gjennomføre streiken ?

 

Denne gangen lurer jeg egentlig på hva poenget med denne streiken er når de oppnår så lite.

For å si de med få ord så ender det opp med den samme kjøpekraften når alle gruppen har vær gjennom dette

Nå argumenteres det med at vi må gjør det fordi de andre gjør det , eller så går vi i minus.

 

Hvis man ser på alle som blir rammet når det streikes så fører det til bl.a at noen ufrivillig tar ut ferien sin

Andre risikerer kanskje å ikke komme på jobben og risikere da å miste jobben

 

Er man avhengig av å benytte kollektivtransport og de streiker så finner man andre måter å komme seg til job

Bussselskapet mister da kunder , i stedet for at sjåførene skal få bedre lønn.

 

Hvis noen må ta ekstra kjøretimer på grunn av dette hvem skal da betale kjøretimene ?

hvem skal man kreve når man blir forsinket i utdanningen sin for dette ( må utsette neste år på grunn av manglende eksamen)

 

Går dette ikke ut over liv og helse når søppelkassene flyter over

 

poeng med streik er å ramme arbeidsgiver.

Her slipper arbeidsgiverne å betale lønn så her taper de ikke noen.

Derimot så er det tredje part som taper stor.

 

Hva er da poenget ?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...