Gå til innhold

Katter i leiligheter - Burde det være lov eller ikke?


  

15 stemmer

  1. 1. Burde det være lov å ha såkalte "leilighetskatter" eller ikke?

    • Ja
      12
    • Nei
      3


Anbefalte innlegg

Hei!

 

For ikke lenge siden hørte jeg at noen storesøstera mi kjenner holder katter i leiligheten sin. Den ligger høyt oppe og de går ikke ut. Det har aldri slått meg før at dette ikke at var ulovlig, har bare aldri tenkt tanken. Selv syns jeg det er en form for dyremishandling. Akuratt slik vi gjør med revene her i Norge.

 

Uansett, hva syns dere om dette folkens?

Endret av Grøgger
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det vil være dumt å gå inn for et generelt forbud mot å holde "innekatter", all den tid det faktisk finnes katter som enkelt og greit har det best med å bare være inne.

 

Visse krav til areal/størrelse på leilighet kunne kanskje diskuteres.

 

Og selvfølgelig - der er nok at utekatter som blir holdt unødig mye inne, det er dumt. Men så er det kunnskapen til folk man skal prøve å gjøre noe med.

Lenke til kommentar

I en perfekt verden burde alle katte faa gaa ute om de selv vil det. Men i den verden vi lever i er det faktisk ikke forsvarlig aa slippe ut enkelte katter. Min katt for eksempel har hjerteproblemer og finnes ikke fysisk aktiv. Slipper vi henne ut uten konstant tilsyn kan for eksempel en rev lett ta henne eller hun kunne blitt skremt og jaget av et eller annet og faatt problemer med hjertet.

Mange katteraser er ikke kledd for aa vaere ute i norsk vind og vaer heller, de ville fryst ihjel.

Vi har avlet fram flere raser som ikke egner seg som utekatt. Da maa vi legge forholdene til rette og finne dem hjem som ikke vil ha dem som utekatter.

Dagens huskatt er nettopp det, en huskatt. Noen har pels og anatomi for aa vaere ute, andre ikke.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

De aller fleste katteraser hadde overlevd i norsk vær mellom mars-april til oktober-november, vil jeg påstå :p. Har selv hatt en korthåret katt som kunne være ute en god del timer på normale vinterdager også. Om natten hadde han riktig nok et lunt sted han kunne sove på, i form av en fjøslåve med høyballer. Det var fremdeles minusgrader der inne, men ikke like mange som utenfor.

Lenke til kommentar

Det spørs - på f.eks hvor stor leiligheten er. I utgangspunktet så skal hver katt ha minst 20-25 kvm å boltre seg på, vil du ha to så må du ha dobbelt så mye, and so on.

 

Jeg har tre innekatter. Jeg bor i nørheten av sentrum og har opplevd at den ene pusen min ble borte i en måned.. da hun ble funnet så var hun i ufattelig dårlig tilstand og hun hadde mest sannsynlig blitt påkjørt siden hun hadde brukket hofta på tre steder. Hun var livredd i flere uker etterpå, og fulgte meg overalt. Hun sov også med meg hver eneste natt i ukene som fulgte.

Den andre jentepusen min er så snill at jeg er LIVREDD for at noen vil lure henne inn ett sted, stjele henne eller i verste fall lemleste henne for så å drepe henne.

Hankatten min ble nærmest flerret opp den tiden han var ute. Han er dum og skjønner ikke når han skal gi seg.

 

Jeg sikter på å flytte lenger utenfor byen, hvor det ikke er så mye trafikk og mennesker ute konstant, og ikke så jævla fult med katter som vil sloss over terretorie, men ærlig talt så er jeg ikke sikker på om jeg noen sinne ønsker å la dem gå ut som helt frie katter. Bare tanken på at en av dem aldri kommer hjem igjen gjør meg LIVREDD, og jeg aner ikke hva jeg hadde gjort av meg.

 

Har også hørt forferdelige historier om steder rundt i norge hvor det er blitt begått en serie av kattedrap, og politiet .. heh... ja, de får jo ikke gjort en dritt med det, om det så er fordi de ikke har nok beviser eller rett og slett på grunn av at de ikke gidder siden katter tydeligvis ikke er så verdifulle! Jeg hater mennesker! I en perfekt verden så kunne jeg ha latt pusene mine gå ut, kose deg på egenhånd, og mate og kose masse på dem på kveldene. Men sånn er det dessverre ikke.. Er det ikke biler, tog eller busser som skader dem så er det noen forpulte morapulere som nyter å torturere katter!

Lenke til kommentar

Faren for at katten kan bli påkjørt eller skadet i trafikken og lignende vil alltid være der. Grusome ting kan skje, skal vi alikevell holde dem inne? Katter som slåss over territoriumene sine er også, forståelig nok, en fare. Derfor mener jeg at man skal ta dette inn i vurdering når man skaffer seg katt.

 

Til tross for dette kan jeg kanskje si at det ikke er dyremisbehandling hvis de blir gitt stort nok areal. Dette er det dog få som har.

 

Har også sett vokse hunder som enten blir holdt i et lite bur eller i bånd hele dagen, dette burde ihværtfall vært ulovlig.

 

Hmm, kald post, men det er min mening uansett! :)

Lenke til kommentar

Jeg skulle egentlig ikke ha meg katt akkurat da, og ihvertfall ikke så mange! Men en venninne som har vært veeeeeldig dårlig på å kastrere hunkattene sine og fikk to kull omtrent samtidig. Jeg fikk omtrent ''presset'' på meg to stykker, en som ingen ville ha (pga pelsen hennes) og en som var litt spesiell og som hadde vært med i ett kull hvor moren ikke kunne gi alle nok melk. Den tredje tok jeg inn noen måneder senere, selv om den var fra samme kull som andre jentepusen jeg tok til meg. Eieren hennes hadde 'plutselig' bestemt seg for at hun ikke kunne ha katt lenger fordi hun skulle 'plutselig' på internat til skole. Vi vet også hvor vanskelig det er å omplassere en katt som ikke er bitte liten lenger.. For å være enda mer ''rettferdig'' så prøvde hun også å omplassere den hos en annen venninne, men da moren hennes dro dit med katten og så tilstanden til leiligheten til de ''nye eierne' så klarte hun ikke å la pusen være der.

 

Så sånn endte jeg opp med tre katter.. :p

 

Grunnen til at jeg ikke tror jeg vil ønske å slippe dem ut igjen sånn som før er jo pga den ene jentepusen som ble borte, påkjørt og nesten ikke kom tilbake igjen.. Takk gud for chip! Og de er relativt små katter, i forhold til andre huskatter, så de er ett lettere mål for onde mennesker, små trange steder og store,skumle ukastrerte hankatter som skal gi dem juling.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...