Gå til innhold

Forsikringssak, hjelp


Anbefalte innlegg

Den 28. desember 2010 (!) var jeg og samboeren innblandet i et trafikkuhell. Stod i et t-kryss som var et lyskryss. Vi hadde grønt lys, da en lastebil som tydelig kjører på rødt vrenger mot oss. Krysset var smalt, og vi hadde blitt kjørt ned dersom vi ikke brått hadde flyttet på oss. I refleks settes bilen i revers, og vi treffer bilen bak (ja, ansvar ved rygging, i know). Lastebilen kjørte av gårde i full fart.

 

Vi pratet med en andre bilen, og ble med og skrev skademelding. Vi skrev deres versjon sammen, og fylte ut "vår" del selv (altså vår side av historien) og sendte inn til forsikringsselskapet. Hørte ingenting i etterkant.

 

Nå har det gått nesten 1,5 år uten et pip, og fikk NÅ et brev om at de ikke hadde mottatt skademelding, og at dette skulle sendes snarest. Er snakk om egenandel + bonustap på 30%.

 

Har de lov til dette? Mener å ha hørt at det er en foreldelsesfrist for sånne saker. Skal vi sende inn ny skademelding nå, vil vi i praksis sitte og lyve, da detaljer osv ikke kan huskes etter så lang tid.. Hvordan skal vi forholde oss til dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Veldig enkelt. Ta en telefon til saksbehandler i forsikringselskapet og forklar nøyaktig det samme som du skrev i innlegget ditt. Da er saken løst på 1-2-3.

 

Det er allerede gjort, de står på sitt om at skademelding skal sendes inn. Spm er om de virkelig kan kreve dette.

Lenke til kommentar

Det er ikke noe krav om at begge parter skal skrive (under på) samme skademelding, så hvis ditt selskap vil ha din versjon skriftlig kan du vel egentlig bare fylle ut et nytt skjema så godt du kan (sørg for at det ikke inneholder informasjon som strider mot det du har meldt inn tidligere) og skrive som en anmerkning at skjemaet er fylt ut på nytt nå ettersom du uventet har fått beskjed fra selskapet om at de ikke kunne finne den du sendte inn i 2010/11.

 

EDIT: Og jeg skjønner at detaljer kan bli borte osv, så det er derfor det er viktig at du presiserer at dette ikke er en kopi av den gamle meldingen. Selv om det ikke er ditt ansvar at de har rotet bort meldingen du sendte er det helt klart i din interesse å belyse saken så godt som mulig.

 

Ang foreldelsesfrister og sånt vil jeg tro at det står med liten skrift i en eller annen avtale. Vet ikke hva reglene er, men vil tippe den ikke er kortere enn 3 år..

Endret av dsgf
Lenke til kommentar
Er snakk om egenandel + bonustap på 30%. Har de lov til dette? Mener å ha hørt at det er en foreldelsesfrist for sånne saker. Skal vi sende inn ny skademelding nå, vil vi i praksis sitte og lyve, da detaljer osv ikke kan huskes etter så lang tid.. Hvordan skal vi forholde oss til dette?

Det greieste vil jeg tro er å gjøre som dsgf skriver, lage en ny skademelding hvor det mest vesentlige er med. I kompliserte saker, og/eller saker hvor det er tvil eller uenighet om skyldspørsmål kan det nok være vel verdt å gjøre seg grundig i flid med utfyllingen, men slik jeg forstår denne saken er skyldspørsmål opplagt og skademelding mest en formalitet. Om du ikke husker akkurat hvor mange grader det var, ol, er neppe særlig viktig, for å sette det litt på spissen.

 

Men jeg kan ikke helt forstå hvordan denne saken har blitt som den har, og du nevner bonustap og egenandel. (Jeg antar at det er ditt forsikringselskap du er i kontakt med)

Har du ikke allerede fått bonustap?

Hadde du kasko, og fikk du eventuelt også din bil reparert etter skaden, eller er det kun motparts bil selskapet hadde utgifter på?

Lenke til kommentar

 

 

Men jeg kan ikke helt forstå hvordan denne saken har blitt som den har, og du nevner bonustap og egenandel. (Jeg antar at det er ditt forsikringselskap du er i kontakt med)

Har du ikke allerede fått bonustap?

Hadde du kasko, og fikk du eventuelt også din bil reparert etter skaden, eller er det kun motparts bil selskapet hadde utgifter på?

 

Det er det som er saken - ingen ting skjedde etter uhellet. Hørte ikke et pip fra verken motpartens eller eget forsikringsselskap. Vi gikk derfor ut i fra at siden det var 70% bonus, så ble det "gratis", siden ingenting skjedde. Bilen vi kjørte var borte i den andre bilen kun med hengerfeste, så ingen skade på egen bil - kun i den andre bilens frontfanger.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...