Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg vil egentlig bare ha en diskusjon om emnetittelen min..

Først vil jeg bare si at jeg ser på meg selv som en pessimist og jeg skjønner ikke hvordan noen mennesker klarer og se positivt på ting når det står på som verst. Det er sikkert en positiv egenskap, men jeg klarer ikke å sette meg inn i tankesettet til disse menneskene.

Eller prøver "optimistene" og fremstå som positive men egentlig har de det bare jævlig meg seg selv og ønsker ikke å vise det.

 

Takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er ganske enig med deg.

Vil omtale meg selv som "realist" enn "pessimist", altså at jeg ser realistisk på situasjonen, istedet for å trekke negativ konklusjon.

Om jeg har kreft og får 30% sjangs for å overleve vil jeg tro jeg kommer til å dø av det, fordi det er det statistikken tilsier, og ikke fordi det er så "typisk" at jeg ikke overlever.

Selv om jeg holder optimismen ved å kjøpe skrapelodd, og satse på at jeg får utvalgte temaer til eksamen, så sier jeg heller at glasset er halvtomt enn halvfult ;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg ser ikke på meg selv som en typisk optimist, men jeg er i hvertfall ikke en person som griner over hvor dårlig en gitt situasjon er. Min måte å takle problemer på er å innse at det meste kan løses eller gjøre bedre på en eller annen måte. Sutring hjelper lite.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Og hva er en pessimist... Unnskyd, realist? Jo, en som ikke holder verdens lovnader serlig høyt, hva enn lovnadene er...

 

 

Og hvordan klarer en realist (ikke pessimist...) å se positivt på livet? Jo, det kan jeg svare deg på med en gang.. he he.

 

Grunnen er så enkel som at man ikke har noe valg... For ser man ikke på selvmord (satt på spissen såklart...) som noe opsjon fra denne "jammerdalen" man er født inn i så må man improvisere og det er akkurat hva realisten gjør... Man tager det man haver også videre.....

 

Så hva valg har man egentlig når man ikke anser det å legge seg ned å dø som noen opsjon...? Vel, da finner man løsninger... så enkelt! Vel, kanskje ikke så enket da, men man finner dem....

 

Hva slags løsninger er jo høyest opp til hver enkelt, men der her du jo mennesket da, til mer presset det er til mer blomstrende er løsningene også... he he. Og løsnigene finnes... De må bare....,vel, finnes..... "Nessessety is the mother of all inventions" er det noe som heter og der har du sannheten, for enten du vil eller ei så finner du løsning på problemene.... Det her ihvertfall virket for meg i løpet av femti år... :)

 

Så stay on the inventing side and let us know about it.... ;)

 

Edit pfaff... pluss noen klare skirvefeil.. he he

Endret av RWS
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Tror ikke jeg kan se på meg selv som en optimist selv om jeg ser det positive i de fleste ting, uansett hvor hard ting står på. Tror nok jeg ligger mellom optimist og realist en plass. Tror ikke optimister er dumme, som du selv sier så kand et være en positiv egenskap. Men, som i alle andre situasjoner, så finnes det forskjellige grader av alt. Om man er über optimist, så kan jeg skjønne at det kan være på grensen til det "dumme". Men, tror uansett at det er viktig å prøve å finne noe positivt i alt det negative. Dersom ALT her på jorden hadde vært negativt så tror jeg ingen her i det hele tatt noen gang ville vært i godt humør.

Lenke til kommentar
. Dersom ALT her på jorden hadde vært negativt så tror jeg ingen her i det hele tatt noen gang ville vært i godt humør.

Kunne ikke vært mer enig... Men jeg er femdeles i godt humør... forklar den om du vil... Når alt i utgangspunktet er negativt.... ;)

Lenke til kommentar

Joda, kan si meg enig i den også. men som jeg srev i min tidligere post, så finnes det grader av alt som er. Dersom man er super pessimist kan også det være på grensen til det som TR kaller "det dumme". "Å nei, jeg kan ikke sette på vaskemaskinen fordi det KAN jo en gang skje at slangen til utløpet løsner og legger "skyllevann" utover hele gulvet."

Lenke til kommentar

Hvorfor være så jævli negativ til alt? dette skader i bunn og grunn bare seg selv, man skal selvfølgelig være forberedt på at ting kan gå i dass, men å mentalt fortelle seg selv at det kommer til å gå helt jævli, uansett hva, vil kun skade selvtilliten.

 

JEG forstår ikke hvorfor noen skulle ha villet noe annet :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg tenker på betegnelsene "optimist" og "pesimist" som en innstilling en har til ting som kommer før rasjonell refleksjon, altså en blanding av følelser og automatiske tanker som dukker opp før en får tenkt mer igjennom en situasjon og kommer frem til noe som er nærmere "realiteten" (hva nå enn det er.)

Lenke til kommentar

Nei.

 

Du mener at man ikke alltid vil klare å være lykkelig, selv om man egentlig ønsker å være det? Det er forskjell på hvor nedtrykt den enkelte blir av livets omstendigheter. Noen er heldigere enn andre. Men har man gått inn for å være glad, har man ihvertfall gjort sitt beste... I Bibelen står det: Gled dere, under alle forhold!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...