Gå til innhold

Nye Asus Zenbook UX31A og UX21A


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

I og med at feilen skjer ved nedlasting av en oppdatert driver fra Asus, så er dette tydeligvis noe som har dukket opp nå de siste dagene. Fant du ut hvilken driver som var synderen ?

 

Under skjermoppløsning kan man jo velge større skrift ved å velge "Gjør det lettere å lese hva som står på skjermen". UX31A blir levert med middels (125%) som standard. Man kan gå opp til større også (150%). I tillegg kan man zoome inn som Esso sier. Nå er det dog ikke alle programmer og nettsider som får større skrift uansett hva man forsøker, men det er heldigvis ett mindretall.

Lenke til kommentar

Fikk UX32VD-en i dag og tenkte å oppgradere den. Ser på videoen posta tidligere at han skrur av alt på harddisken og putter på dobbeltsidig teip og hele det styret der. Er det noe jeg må gjøre med min "SAMSUNG 830 SERIES 128GB SSD SATA/600 MLC"? Må batteriet skrus løs og eller?

 

EDIT: Kjøpte Torx T6 og den er alt for stor! :( testa nu.

Endret av cortec
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du må ha torx-4 tror jeg - mener det var den jeg brukte. Samsung 830 trenger du ikke drive med dobbeltsidig teip etc, og du trenger ikke skru opp harddisken, du bare fester 830'n til de samme rammene som harddisken var festet til.

 

Batteriet må først og fremst kobles fra maskinen, det er en liten kabel som bare er å dra ut med neglen. I tillegg må du passe veldig på at du ikke river i høytalerkablene, de er tynne og i veien :p Og husk å være jordet når du gjør dette, ta av deg sokkene og ta på et jordingspunkt i et støpsel i huset så vil du være ok for en stund framover.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg gjentar spørsmålet som LoveAmiga stilte for snart en uke siden (den 3/8-12 - post 346) og som jeg ikke kan se at noen har kunnet svare på ennå:

 

"Hvor får man kjøpt UX21A da?"

 

Kanskje jeg også skal legge til spørsmålet: Når får man kjøpt denne i Norge?

 

(Blir det å vente til touchscreen-modellen kommer, noe som sikkert skjer samtidig med - eller like etter - at Windows 8 lanseres?)

Lenke til kommentar

Har nå oppgradert til 128gb SSD og 8gb SO-DIMM. Det gikk fint men pass på de HDD bracketene, fan så eg rota der, tok ut og inn SSD-en 2 ganger ^^ for eg hadde satt brackets-ene på feil. Gikk smurt på 3 forsøk da :) For å være pinlig nøyaktig når det kommer til hvilken størrelse torx du skal bruke, så er det Torx T5 som er standard for UX32VD. Hvis folk har brukt annet, så vet ikke jeg, T3, T4, T6 funka i hvertfall ikke for meg. Når det kommer til batteri (som må løsnes for tilgang til HDD) er det vanlig stjerneskrujern som skal til, liten størrelse (vet ikke eksakt hvilken jeg brukte). Så er det å anbefale spiss-pinsett for de små skruene... brukte disseksjons settet fra biologien, brukt sist til å poppe en rotte.

 

Etter at jeg gjorde denne oppgraderingen ber maskinen om en boot disc. Jeg trodde Windows 7 var lagt på 32gb SSD-en som er med PC-en (?), men den er vel kanskje ikke det da, den er vel lagt på 500GB discen som jeg har tatt ut (?) ... Skal uansett installere Fedora som operativsystem men kunne tenkt meg en rask tur innom Windows 7 før jeg skiftet operativsystem, vel vel, er ikke lett å bli klok på folk som legger operativsystem på vanlig HDD når SSD er tilgjengelig.

Endret av cortec
Lenke til kommentar

Altså, at operativsystemet ligger på harddisken er jo hele grunnen til at du bytter til SSD. Det er mulig å boote fra den fastloddete SSDen på 32 gig, men 32GB blir litt i minste laget for en systemdisk etterhvert. Litt av poenget med SSD er jo også at du har programmene du kjører mest liggende der. Indekseringsfiler og alt søppel vil også havne på systemdisken, så det er litt knapt. Uansett, 32GB ekstra lagring skader ikke, man trenger jo ikke bruke den som cache når man bytter til SSD ;)

 

Jeg rota også med de HDD-bracketsene ja, føltes helt skada å feste den ene opp ned, men var jo sånn den var festet.

Lenke til kommentar

Nå lurer jeg rett og slett på om jeg har festa minnebrikka rett, i BIOS ser eg bare "2048" MB, men SSD 128GB kommer opp... Har den ikke registrert 8GB SO-DIMM-en eg satt i :S? (pr nå har eg ingen operativsystem, hvis dette da er en viktig opplysning)

Endret av cortec
Lenke til kommentar

Har ikke Zenbook serien TPM chip? Får ikke lov å aktivere BitLocker her på UX32VD gitt pga manglende chip..

 

Edit: Jeg ser det er modeller av UX31 som leveres med Win7 pro og TPM chip, jeg håper fler av disse kanskje deler hovedkort, og det kanskje er mulig å ettermontere TPM chip. Spørsmålet er om noen som skal åpne sin 32VD kan ta bilde av hovedkortet, evt se etter en slot man kan putte TPM i?!

 

Edit2: Etter litt frem og tilbake med Asus Support, så er det ikke mulig å innstallere en TPM chip av to grunner, hovedkortet har ikke noe slot, og det kreves en egen BIOS som støtter TPM. Er vist bare en I5 versjon av UX31A som er levert med Win7 Pro som har TPM.

 

Jeg fikk også klar beskjed om at dersom jeg åpnet UX32, så ryker garantien, så det måtte jeg ikke finne på. Men det er jo bare om de kan bevise at man faktisk har gjort det :p

Endret av terion
Lenke til kommentar

Har store problemer med batteriet. Jeg har nå installert SSD og SO-DIMM og vært ytterst forsiktig med batteriet. Allikevel så vil ikke batteriet lade, PC-en går bare på når laderen er i. Vennligst gi meg noen kloke ord.

 

Jeg ladet ikke batteriet opp, jeg installerte linux på den 32GB iSSD. Er problemet kanskje relatert til software, siden jeg tok vekk Windows 7 før PC-en fikk tid til å lades opp? Må jeg installere noen drivere for Linux nå eller, for at batteriet skal lade, eller tror dere dette er et hardware problem?

Endret av cortec
Lenke til kommentar

Trykk på "Vis prosesser fra alle brukere" og sorter etter minnebruk for å se hva som bruker mye RAM. Ellers kan det vært lurt å slette alt "dritt" som Asus har lagt inn på maskinen. Feks det panelet du har lagt ved screen shot av her.

 

Gjorde det men fant ikke noe som brukte mye ram der! Fjernet disse panelene på høyre side utenom rammåler og nettverket og tok en restart. Etter restart og uten å starte et eneste program bruker maskinen 70% ram og det høres helt vilt ut spør du meg. Vet ikke om jeg skal prøve å løse problemet her eller om jeg skal poste under "maskinen virker ikke" eller om jeg skal prøve å returnere maskinen til buitikken

post-31314-0-41349500-1344632162_thumb.png

Lenke til kommentar

Hvordan får eg av de lysene bakom tastaturet?

 

Trykk fn og f2 samtidig

Takker for svar, skal teste.

 

Er det noen som har testet KINGSTON 8GB SO-DIMM 1600MHZ DDR3 CL11 - KVR16S11/8 og fått denne til å virke? Jeg har satt den i maskinen, men maskinen ser ikke ut til å registrere den i det hele tatt... :(

 

Så når det kommer til batteri-tid. Jeg klarte å få batteriet til å lade (problem nevnt i innlegg over), men den fungerer bare i 2 timer med normal bruk (surfing på nett osv). Indikatoren sier at batteriet er fullt oppladet og at jeg har som sagt 2 timer+ igjen. Kan dette være fordi PC-en er relativt ny? Bør jeg lade den over natten selv om den er "fullt utladet" (som indikatoren hevder...)? Er dette normal oppførsel fra et batteri eller?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...