Gå til innhold

Hva synes du om Win XP?


Kjellis

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Quote:


On 2002-02-09 17:00, paper skrev:

For å ta det første først: Ang. deling av IRQ som årsak til 'infinite loop'. Dette er ikke korrekt. Orker ikke gå nøyaktig i detalj, men; Det er Win2k som alltid prøver å sette mest mulig kort på samme irq, og det er ikke alltid det går like bra.. Tror det heter ACPI det greiene som fucker opp. I Win XP er ikke dette problemet gjeldende.


 

Ikke dette problemet gjeldende, hva..?

 

Ikke bare hadde jeg problemer med grafikkortet, men lydkortet mitt (SB Live! 1024) knitret som et uvær hver gang det ble foretatt diskoperasjoner og kopiering fra nettverket. Jeg var nødt til å disable USB-portene for å få brukbar stabilitet. Prøvde å deaktivere ACPI i både BIOS og WinXP, men det hjalp ikke en pøkk. Alle AGP/PCI delte fremdeles samme IRQ.

 

Det som hjalp litegrann på stabiliteten, var å manuelt oppdatere alle VIA-driverne i Device Manager. For det viser seg at VIA sin 4-in-1 driverpakke IKKE oppdaterer noen av VIA-enhetene under "System Devices"!

 

Men selv da var det ikke perfekt (kræsjet ved CPU/grafikkintensive programmer) helt fram til jeg byttet HK. Og fra da av har det bare vært fryd og gammen..!

 

Nei, IRQ-deling er en veldig dårlig ting (og ikke bare ang NVIDIA-kort, men også generelt sett)!

Lenke til kommentar

Quote:


Jeg tviler sterkt på at disse folka hos itavisen.no pcworld.no har så veldig peil på det dem driver med så det forundrer meg ikke om dem bruker winxp der..




drar du hit
(kpnqwest hoster blandt annet vg.no OG itavisen.no sine internettsider så det sier seg selv at de er MEGET stabile!)


 

 

Hihi den var god. det du prøver å hinte til er at du har bedre greie på PC en f.eks. PCworld ?? Selvsagt har pcworld meget god greie på PC. (høyst sannsynlig mye bedre enn deg også)

 

 

 

at vg.no og itavisen blir hostet på win2k/unix maskiner er jo ikke særlig rart da... For det første er windowsXP helt nytt, og du forventer vel ikke at en oppgradiering er gjort på to sekunder?

 

Men hovedpoenget: Tror du de ville hostet på en Windows XP Home Edition maskin??

Windows XP Advanced Server er jo ikke kommet ut i RC1 enda!!

 

Jeg siterer "Altså du burde tenke litt over hva du sier." den var du ikke helt heldig med...

 

Men uansett, jeg har inntrykk av at "Server" er en linux ting, så derfor "driter" jeg egentlig i hvordan XP takler det, i likhet med alle andre som driter i hva som er mest stabilt som server - vi er vanlige PC brukere... er vi ikke?

 

Jeg sier ikke at 2K er dårlig, men at jeg synes XP er bedre...

 

[ Denne Melding var redigert av: GeeZuZz på 2002-02-11 19:07 ]

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

HAR HATT XP SIDEN JANUAR !! I begynnelsen var jeg litt skeptisk men det var virkelig bra .. Xp bygger på win 2000 som igjen bygger på win nt 5.0 . Når du har komptablitet +sikkerhet og stabilitet som nt medfører får du et flott OS KARKAKTER:5

Eneste -minus hittil er at windows alltid skal hjelpe deg slett alle *.hlp filene å du vil få en mye lykkeligere hverdag. :smile: :-/ :smile: :cool:

Lenke til kommentar

Quote:



Infinite loop er langt ifra noe som ofte skjer på XP maskiner! Det kan jeg si deg med sikkerhet fordi jeg selv modererer forumet på
og det er ytterst få som har dette problemet! Bare fordi du har det problemet er det ingen vist i å komme med løgnaktige utsagn.


 

Infinite loop er noe som skjer svært ofte hvis du installerer nye drivere til skjermkortet og det er ikke alltid drivere virker som de skal, selv ikke under xp.

 

 

PS: Trolig må det en reinstall til for jeg hadde ikke samme problem på den forrige. Svært mange irriterende bugs, men jeg klamrer meg til xp enda....

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-02-09 16:12, Arctic skrev:

Til dere som absolutt prøver og bytte drivere til skjemkortet hele tiden: Trenger dere strengt tatt og gjøre det hvis kortet funker fint med XP driverene?

Jeg mener det blir for dumt å skifte driver bare for og få 50 poeng mer i 3D mark, + et ustabilt system...


 

I mitt tilfelle er de faktisk snakk om 500....

Lenke til kommentar

Jeg har alltid vært en fanatisk tilhenger av Win 98 SE. Såvidt sett på ME og 2000, men alltid funnet de manglende på flere områder i forhold til 98. Alle river seg i håret når de nevner 98, prater om blåskjermer, og gudene vet hva annet.. Jeg har ikke sett EN blåskjerm på 3 år, med gudene vet hvor mange forskjellige hardware konfigurasjoner. Har reinstallert en rekke ganger for å "friske opp" litt da :smile:

 

Fikk endelig komponentene til den nye maskina jeg skal bygge i går, og satte igang. Etter mye om og men, bestemte jeg meg for å installere XP på denne.

 

Nå har jo ikke jeg det beste utgangspunktet for å uttale meg etter å ha brukt det i en dag, men jeg må si at jeg ble MEGET positivt overrasket når jeg fikk konfigurert det slik jeg ville ha det. Ikke et problem under installasjon, alt virker, etc.. det skjedde bare ikke med Win 98, der måtte man mekke og snekre litt for å få det til. Har installert et par spill, programmer, etc. Alt virker uten noen problemer.. dette er jo nesten for godt til å være sant :smile:

 

 

Hardware :

 

Chieftech Dragon miditower

MSI 645 Ultra HK

Intel P4 1.8 ghz

512 MB DDR 333 RAM

Herkules GEForce 3 Ti 200

Soundblaster Audigy Player 1024

Plextor 24/10/40 brenner

Logitech cordless optical black keyboard / mouse

3Com 3c905-TX nettverkskort

40 + 80 + 120 GB Western Digital HD's.

Lenke til kommentar

Har kjørt Windows XP Professional (RC1, RC2 og Build 2600) helt siden August.

 

Har opplevd noen Blåskjermer, men det må man jo regne med...

Gir XP 5 av 6 stjerner for stabilitet og ytelse.

 

Anbefales på det varmeste.

 

 

Holder forresten på å teste ut Windows .NET, ser lovende ut : )

Lenke til kommentar

winxp er helt greit, raskere og mye mere stabilt enn win98se. men det er en del ting som jeg ikke liker, det er blitt hyper-orden/ryddig friksert og det er blitt vanskeligere og gjøre en del ting. men det er igrunnen bare til og fylle opp skrivebordet så går det greit. er litt stress og dele filer over nettverk, deler man c: får de andre kun tilgang til c:, ikke mappene under (hvordan fikser jeg det om det går ann?). men jeg er stort sett fornøyd med xp, maskina har ikke klikket enda :grin:

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-02-08 22:45, SvovelSyre skrev:

Hvis nettverksledningen din mot formodning skulle falle ut (noe den gjør iblandt til meg), kommer tvert en liten boks nede på oppgavelinja som sier "Network Cable Unplugged". Når du stikker den inn igjen, blir nettverket med en gang enabled, og boksen forsvinner.


Dette har du jo i Windows 2000, som XP baserer seg på

(Eller var det Win2k som baserte seg på Win NT...) :cool:

Lenke til kommentar

Bare for å nevne det der "infinity loop" greiene som jeg aldri har hørt om før:

 

hvis du installerer skjermdrivere og når du har restartet maskinen så starter "infinity loopen" - Da skal det ringe en bjelle i hodet ditt! DET ER DRIVERNE DET ER NOE GALE MED!!

Hvis du sier at XP er dårlig da er du bare dum! Da prøver du heller å innstallere nyere drivere (eller eldre hvis det var de nyeste).

Tror Nvidia burde skjerpe seg litt når det gjelder detonator driverne, det virker som det er sinnsykt mange som ikke får de til å funke alltid!

Lenke til kommentar

Windows XP er ganske så bra ja; her er mine erfaringer:

 

Hvis du eier en ennen versjon av Windows (fra 95-Me eller NT av en eller annen versjon) så kan du kjøpe Windows XP Upgrade. Hvis du booter fra CDen så ber den deg om å sette in en annen Windows CD for å sjekke, så tar den tilbake WinXP CDen og går videre i installasjonen.

 

Det er et meget stabilt OS, se spesifikasjonene mine (jeg eier ikke noe nvidia kort, så jeg sliter ikke med driver problemer :wink: og får derfor ikke noen infinite loop, eller noe annet for den del). Jeg liker nesten alt ved OSet. Det som er litt kjedelig er kanskje det som blir sagt om Windows Media Player for Windows XP (Det kan du vel lese en artikkel om) Ellers så er det nytt for meg å bruke et NT basert OS. Så hvor ting ligger er litt vanskelig å venne seg til. Men jeg liker det når jeg finner ut av det.

Jeg slapp å legge inn Partition Macig, for det er verktøy for dette i Windows, så her får du mye for pengene. Det er også innebygd brenneprogram for audio CD-er og for å brenne filer. Tror ikke det brenen Video CD eller noe slikt. Det er så mange finesser ved dette OSet. Jeg liker dette med flere brukere, hvis du legger til en ny bruker, så får denne brukeren "sitt" eget desktop, egen mail (Outlook ser ut som om det nettopp har blitt installert igjen, slik at du kan legge til den nye brukerens e-mail). Den nye brukeren får og en privat mappe hvor en kan ha sine egne ting "hemmelige" hvis han/hun vil. Hvis man kjøper studentlisens, så er det jo et billig kjøp, men dette er upgraden. Men det er og Professional versjonen. Her kan man og encrypte filer, og det er masse avanserte funksjoner i policy editor eller hva den nå heter.

 

Dette er noe nytt for mange, men hvis du tåler en forandring, og er åpen til å forstå at noe ikke her helt som det var i Win98 så går dette fint. Jeg liker en liten utfordring, men alt er jo rimelig lett i XP da. Det er en meget fin hjelpe funksjon i XP, så man finner de fleste svarene uten å ringe support.

Lenke til kommentar

Jge kjørte xp før og var fasktisk gasnke fornøyd , men winxp har sine svakheter når det gjelder stabilitet osv :smile: , så jeg holder meg til win2k pro å kommer ikke til å bytte tilbake. Hvis man gamer en del så er nok winxp mye bedre enn win2k pro fordi det er bedre 3d støtte i winxp.

 

 

Mvh Glenn Brekke aka Ahrain

Lenke til kommentar

Uffff..skammer meg..har bynt med XP nå..så nå må jeg forandre på signaturen :smile: Hata Xp før p.g.a alt det overflødige stæsjet og alt det som sluker ram og cpu..og alt det skins greiene kan man også skaffe i 2k med windowblinds og utallige andre programmer...

Lenke til kommentar

Quote:


og alt det skins greiene kan man også skaffe i 2k med windowblinds og utallige andre programmer...


 

nei det er litt feil.

 

windowsblinds er tillegsprogramm som spiser ressurser. den ene gangen jeg prøvde det i win98 fucket det opp hele driten, slik at jeg måtte reinstallere windows også. (selv om jeg uninstallerte windowsblinds, så gikk den ikke tilbake til vanlig theme, men beholdt en mongo theme som kom når jeg installerte)

 

Skin greiene i XP bruker ikke noen ressurser, og du trenger ingen programmer heller. (kun en patchet UXtheme.dll fil)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...