Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hvilken 4x4 under 500.000,-?


Bjerknez

Anbefalte innlegg

Driver å kikker litt på ny bil for tiden, og har mer eller mindre blitt forelsket i en skikkelig 4-hjuls trekker.

 

Vi snakker her om helt ny bil. (Ferdig snakka :) )

 

Jeg synes dog de to kanskje opplagte valgene i denne sjangeren blir litt for dyre, og det er Pajero og Land Cruiser (Varebil) Disse koster godt over 500.000,- når utstyrslisten er ferdig krysset og lakken er på bilen.

 

Harikke behov for noen stor bil, og sikter gjerne mot 4x4 som kan bli levert som van/varebil. Trenger kun to seter samt plass til en Golden Retriever på 40kg.

 

Jeg får rett og slett ikke bestemt meg. Jeg har sett på alt fra Jeep Wrangler til Nissan Navaro. Sistnevnte er en pickup, men kan fåes med overbygg (med tanke på bikkja). Men det blir kanskje for kaldt bak i der for bikkja vinterstid?

 

De mest prisgunstige er jo helt klart pickup'ene (varebil med overbygg) men er som sagt usikker på hvor godt egnet det er å ha bikkja bak på planet under ett skall av hardplast?

 

Så har man jo de mer vanlige folke SUV'ene som Nye Subaru XV/Mazda CX5/Outlander/RAV4 etc. Disse er jo sikkert mer egnet for langkjøring enn turer i terrenget dog. Biler som BMW X3/Audi Q3 blir for dyre synes jeg når ekstrautstyrslisten er ferdig krysset av. Har på en måte lyst til å prøve noe "nytt".

 

Noen som har noen forslag og evt. erfaringer med diverse 4x4?

 

Hvordan fungerer egentlig 4x4 på en Pajero kontra en Outlander i praksis?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

kan VW Amarok være et alternativ?

Har kikket på denne også, men passer dårlig siden vi har bikkje. Synes ikke jeg kan plassere bikkja på lasteplanet :)

 

Valgene blir flere hvis jeg kunne valgt en slags pickup ala Amarok. Noen fåsmed "hardtop" som er et tak over pickup planet, men det er fortsatt kaldt bak der for ei bikkje vinterstid vil jeg tro?

Lenke til kommentar

Det står på en måte mellom disse bilene i den enden av skalaen som sprenger budsjettet:

 

Nissan Pathfinder

Mitsubishi Pajero

Toyota Landcruiser

 

Toyotaen blir nok alr for dyr da den fort havner på 600.000,- middels utstyrt, og det er uaktuelt.

 

De to andre er mer interessante.

 

Pajero'en ser etter min mening best ut, men Pathfinder var bedre å sitte i. Derimot virket Pathfinder mindre påkostet innvendig. Litt mye hardplast og "enkle" løsninger.

 

Pajeroen er nok det eneste alternativet i den klassen.

 

Hva mener dere om Jeep Wrangler forresten?

Har hørt at kvaliteten er så som så med tanke på feilstatistikker?

 

Tar gjerne i mot tips til andre "ekte" 4x4 og gjerne som varebil, da jeg ikke har bruk for mer enn to seter og plass til en bikkje :)

 

Tar man steget ned så blir jo valgmulighetene større, for da er man nede i "folke SUV" segmentet og der kan man jo velge å vrake for 500.000,- men da kan jeg like godt gå for en Audi A3 Quattro 170HK'er TDI med alt tenkelig utstyr. Man får ikke høyden til en folkesuv, men kjøreglede.

Lenke til kommentar

joda Range Rover har litt dårlig rykte..

Evoque er vel så pass ny at det ikke finnes så mye info ennå?

 

er vel bare 3 års garanti i Norge?

 

motormessig er bra, samme motor som Mondeo,

 

fotballtur til england, lån/lei en Evoque (hos forhandler), prate med mekanikerene der...

ps: liker du ikke fotball får du jo "testkjøre" litt mer :)

Lenke til kommentar

Takker for svar joka, men etter diverse prøvekjøringer i dag samt brainstorming, så har jeg kommet frem til at jeg kanskje kan gå for en pickup ala Amarok, da jeg tror bikkja kan få plass bak fremre seterad?

 

Da er det vertfall to biler jeg har sett meg ut (hvis det ikke blir Pajero) og det er:

 

VW Amarok 2.0TDI 163HK

Nissan Almara 3.0TDC V6 231HK.

 

Sistnevnte med V6 frister veldig og doningen skal gjøre 0-100 på 9 sek. Ikke for at fart er det viktigste i en slik bil, men morsomt alikevel. Dessuten så er V6 lyden bare herlig, selv omdet er diesel.

 

Prismessig så blir jo Nissan med V6 en del dyrere, men fortsatt et stykke under smertegrensen og prisen ender på rundt 460.000 for den mest vellutstyrte modellen.

 

Har ikke prøvekjørt noen av disse ennå, men Amarok skal være ganske overlegen før jeg sier fra meg V6'ern tror jeg.

 

Kom gjerne med forslag til flere Pickuper (som også har plass til bikkje på 40kg.) :)

Lenke til kommentar

Har ikke noe personlig erfaring selv, men en kollega prøvekjørte den Amaroken, han ble veldig skuffet da den ikke var noe komfortabel sa han.

 

Kommentaren var vel at den føltes veldig som en "pickup" og ikke noe særlig til dagligdags bil.

 

Til den prisklassen skulle jeg gjerne anbefalt en BMW 3 serie X-drive, da typisk 320D, det er en konge vinterbil med artig oppsett. 40/60 fordeling så artig å kjøre. Dog kanskje litt liten for den hunden din? Er jo trang plass i de der.

Lenke til kommentar

Kia Sorento? Aner ikke hvordan bilen er, men den virker da greit priset og du får 7 års garanti. Om du er ute etter offroad egenskaper så duger den vel uansett ikke, har vel ikke sperrer og lavserie.

Synes ikke noe om Sorento egentlig. Har prøvekjørt nye Kia Sportage, men dette er jo i utgangspunktet en såkalt "folke suv". Er egentlig ute etter en litt "røffere" 4x4.

 

Har kjørt en del Kuga som leiebil og jeg likte bilen godt, men jeg er nok som sagt ute etter en litt "røffere" 4x4. Kuga går vel også under kategorien "folke suv". Dessuten så likte jeg ikke interiøret i denne egentlig. Masse sølvfarget plast synes jeg ikke noe om.

Lenke til kommentar

Du er antageligvis ute etter det samme som meg du. :)

 

 

De nyere Pajero`ene er de tøffeste ;)

Har selv sett på Jeep Wrangler, Jeep Patriot, Jeep Commander, Toyota Land Cruiser, SsangYong Rexton og Pathfinder blant annet.

 

Selv har jeg lyst på denne (eller denne )

 

Men siden du skal ha ny bil, så vet jeg ikke. :) Uansett, gå for Pajero. Min bror har en Pajero, dog en litt eldre, men den er super! Faktisk god å kjøre til å være en gammel modell, så regner med de nye er veldig komfortable. I tillegg er dem driftsikker og bra terrengbiler.

Endret av Olgadolga
Lenke til kommentar

Du er antageligvis ute etter det samme som meg du. :)

 

 

De nyere Pajero`ene er de tøffeste ;)

Har selv sett på Jeep Wrangler, Jeep Patriot, Jeep Commander, Toyota Land Cruiser, SsangYong Rexton og Pathfinder blant annet.

 

Selv har jeg lyst på denne

 

Men siden du skal ha ny bil, så vet jeg ikke. :) Uansett, gå for Pajero. Min bror har en Pajero, dog en litt eldre, men den er super! Faktisk god å kjøre til å være en gammel modell, så regner med de nye er veldig komfortable. I tillegg er dem driftsikker og bra terrengbiler.

Det eneste problemet med den nye Pajero'en er sittestillingen. Joda, jeg sitter jo greit, men føler at den faktisk er litt småtrang som varebil med tanke på førerplassen. For å få setet langt nok ned mot gulvet samt ryggen langt nok bak, så føler jeg at jeg må kompensere ved å dra hele stolen fremover, og drar man den nøyaktig dit jeg vil haden, så stusser mitt venstre kne bortidashbordet.

 

Å en ting MÅ jeg bare si om Pajero:

At man ikke har mulighet til å justere rattet i lengderetningen i en bil i den klassen synes jeg er direkte latterlig. Som personbil koster denne tett opp til millionen, og lengdejusterin av ratt kan man vel i dag selv forvente i en Toyota IQ.

 

En Nissan Avantara 3.0D V6 231HK'er er jo en helt annen type bil (varebil det også) men her sitter jeg MYE bedre. Men det er jo så klart ikke en Pajero. Samtidig så koster den nesten 100.000,- mindre, selv med V6'ern.

 

Jeep har jeg mer eller mindre slått fra meg egentlig. Jeep Wrangler blir mer et samleobjekt enn en brukanes bil føler jeg. Tøff bil, men en slik passer best som nummer to bil.

 

Amarok er heltklart en soleklar vinner på alle punkter (untatt ett. Les lenger ned) og spesielt når det gjelder pris. For 400.000,- får manen Amarok med masse fancy utstyr som kufanger m/ekstralys stigtrinn og en hel drøss andre ting. Skal faktisk prøvekjøre en Amarok i morgen :)

 

Men vadedybden på denne er "kun" 50cm. Nissan Avantara kanskilte med 70cm. Motoren virker også litt traust i Amarok'en. 2.0TDI med 163HK'er føles ikke spesielt mye rent teoretisk for en bil i den klassen, når de fleste andre konkurrenter blir levert med 2.5-litere som da oftest vil si høyere moment. Moment er viktig på en slik type bil mener jeg.

 

En 2.0TDI 163HK'er er jo (på papiret) en mindre motor enn den man får valgt i en påkostet Golf, og her snakker vi om en bil som veier omtrent dobelt så mye.

 

Hvis motoren i Amarok overasker meg i morgen i positiv grad, så tror jeg nokkanskje jeg kommer til å gå for denne. Eller evt. en Nissan Avantara V6. Må innrømme at en pickup med V6'er frister stort, så Amarok'en bør virkelig overbevise meg hvis jeg skal kutte ut Avantaraen.

 

Så i bunn og grunn står det mellom følgende biler i foreløpig kronologisk rekkefølge:

 

1. Nissan Avantara 3.0D V6 231HK'er

2. VW Amarok 2.0TDI 163HK'er

3. Mitsubishi Pajero 3.2D 200HK'er

 

Prisene på disse tre etter at utstyrslisten er fyllt ut blir slik:

 

1. 480.000,-

2. 400.000,-

3. 512.000,-

Endret av BjerkneZ
Lenke til kommentar

Har du sitt alternativene fra Isuzu?

F.eks:

Isuzu D-MAX Artic Truck: http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=31552742

 

Ellers har du jo alltids trofaste Toyota Hilux med det samme du ser på pickup.

 

Jeg hadde iallefall kjøpt "ny"-bruktbil, verditapet veier ikke opp for plussene for min del.

Ja, jeg har sett på denne også, men da går jeg kanskje heller i retning Avatara (Nissan) da man kan få denne med en "heftig" V6'er. Hvis ikke det blir Avatara, så tror jeg det blir Amarok, da jeg tror denne er langt bedre å kjøre enn D-Max. Den er også mye tøffere og se på synes jeg.

 

Hilux synes jeg ser litt "spinkel" ut så denne blir det nok ikke uansett er jeg redd. Sikkert en driftsikker sliter dette, men den blir for kjedelig synes jeg.

 

Naboen har en Hilux og stiller du denne ved siden av en Amarok så blir dette bare en lillegutt i forhold.

 

Men Pajero'en er fortsatt ikke glemt, men først skal jeg prøvekjøre Amarok (i dag faktisk) og Nissan Avatara V6. Jeg er litt redd for at V6'eren muligens trekker det lengste strådet.

 

Det ideelle hadde vert en Amarok med 6'er. Da hadde det vert lett match :)

Lenke til kommentar

Kommer nettopp hjem fra en prøvetur i Amarok 2.0TDI 163HK'er og må si at denne bilen er helt perfekt i denne sjangeren, bortsett fra en irriterende ting, å det er dieselklakkingen ved gasspådrag.

 

Bilen jeg kjørte var kanskje en litt "sliten" 2010mod med manuell gir.

Er det common Rail på disse?

 

Ellers, så var den helt super!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...