Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Arbeidsgiver gir ikke nok timer etter kontrakten


Papegøye

Anbefalte innlegg

Spør på vegne av ei venninne. Hun har en arbeidskontrakt som sier at hun skal jobbe x timer i uka. De siste tre ukene har hun ikke fått jobbe noe som helst, siden arbeidsgiver av en eller annen grunn ikke har behov for like mye bemanning. Arbeidsgiver har ikke vært lydhør i det hele tatt når hun har klaget på dette.

 

Hva mener dere hun burde gjøre, og eventuelt hvordan burde hun gå fram? Er det eventuelt noen hun kan kontakte?

 

Edit: Det står visst "i gjennomsnitt x timer" i kontrakten, men hun har jo uansett krav på å jobbe noe. Men regner med det er mer begrenset NÅR hun har krav på å jobbe da. Forslag?

Endret av Papegøye
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg antar at arbeidsgiver er pliktig til å betale lønn i henhold til kontrakten, uavhengig av hvor mange timer hun faktisk jobber, forutsatt at det er arbeidsgiver som hindrer henne i å jobbe.

 

Uansett, så bær hun snarest organisere seg slik at hun kan få hjelp fra forbundet sitt.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Enkelt å greit så er 2 forhold under ansettelse i Norge. Du har lønningsforholdet, hvor du har krav på lønn etter kontrakten. Så har du arbeidsforholdet, hvor du plikter til å jobbe etter kontrakten, men arbeidsgiver plikter ikke til å gi deg arbeid.

 

Altså arbeidsgiver plikter til å gi deg lønn etter kontrakt, og du plikter til å arbeide etter arbeidsforholdet. Men om arbeidsgiver ikke gir deg arbeid så er han fortsatt bundet av lønningsforholdet hvor han skal gi deg lønn etter kontrakten eller gjennomsnitt med timer arbeidet de siste 3-4 mnd (husker ikke helt)

 

Derfor finner man det også vanlig at etter man blir påtvunget å si opp, så får man lønn i 1-3mnd(spørs på oppsigelses perioden i kontrakten), fordi arbeidsgiver ikke kan si opp lønningsforholdet selvom han aksepterer at du sier opp arbeidsforholdet der og da. Noe som er veldig vanlig praksis ettersom å sparke folk kan gjerne ende opp i retten etc. (Det er også en vanlig måte å bli kvitt folk du ikke trenger lengre på en måte hvor du beskytter firmaet mot å bli saksøkt)

Endret av PcT
Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...