Gå til innhold

Test: Samsung Galaxy Nexus


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

D er nå påvist at de fleste Samsung inneholder for høyt nivå av nikkel. Dette er extremt skadelig og mobilene kan ved lov forbys solgt i Norge. Noen som vet om dette gjelder Nexus? Bør dette tas inn som ett av kriteriene når det gies terningkast? Skal kjøpe ny mobil til min datter og synes absolutt at dette er noe man bør ta hensyn til. Jeg er ingen expert og vil gjerne få gode råd. Jeg forstår det sånn at en Samsung kan gi nikkel-allergi, og dette er noe man må leve med hele livet. Bør vi i det heletatt godta at våre barn kan bli utsatt for dette? Ønsker hjelp fra kompetente folk angående dette. Er det en risiko ved Samsung, eller er det bare tull og tøys fra "såkalte" experter. Viser til nrk.no for informasjon.

Lenke til kommentar

Fikk selv denne telefonen i posten for ca 1 uke siden, dette er min første smart telefon.

 

Personlig har jeg gått møkk lei alle apper som pakkes med fra teknologi leverandører og føler jeg har truffet innertier med denne telefonen. Jeg kan selv velge hva jeg vil og ikke vil ha av applikasjoner på telefonen, og ikke minst leveradør av disse.

 

At telefonen er noe dyr er vel ikke så rart, hvis alle hadde hatt råd til en toppmodell så hadde det vel ikke vært noen toppmodell?

Men kan jo også nevne at Titan og Sensation XL ligger på ca samme pris uten at jeg har noe annet sammelignings grunnlag.

Note er hakket dyrere, men jeg føler den forsøker å skape sin egen nisje som nettbrett hybrid.

Galaxy S 2 er vel et rimeligere og muligens bedre valg for mange og jeg velger å tro at det er en mobil med en god del levetid igjen, men jeg føler den faller som en god nummer to mot Nexus.

 

Må ta et sleivspark mot Facebook mens jeg først er igang, at android appen til facebook muligens ikke fungerer bryr meg midt i ryggen. Jeg har ingen intresse av å vite hva Per spiste til middag eller når Arne tørket seg i ræva. Og minst av alt få disse oppdateringene rett i lomma.

 

Kan videre utdype at å låse opp telefonen med face recognition ikke altid er like lett med en lang lugg, vernebriller eller hjelm.

 

Skjermen imponerer stort og det intuitive brukergrensesnittet var lært på ca 20 minutter av en med over middels pc kunnskaper men ingen android erfaring.

Kan jo nevne at telefonen brukes som modem for å skrive denne komentaren og har levert ved nedlastning over 120kbs ved et verft på Stord. Ikke verdens navle akkuratt så er usikker på netverks utbredelsen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Har selv nikkel allergi og reagerer kun ved direkte kontakt med nikkel over en periode på 1 dag eller 2.

Mobiltelefonene har i såfall nikkel på innsiden, noe som skulle tilsi at du ikke kommer i kontakt med metallet ettersom du ikke har stor mulighet til å komme i kontakt med metallet.

Om man har nikkel allergi så skal man ikke merke noe til dette ved bruk av en telefon da man må komme i kontakt med dette. Metaller støver som kjent veldig lite uten at man sliper det mot noe.

Høres ut som noe tull og tøys hele greia, med mindre du lar din kjære datter sove med telefonen fullstendig demontert i sengen

  • Liker 1
Lenke til kommentar

man skal ikke trenge noen app til BankID til Mobil.

 

det som trengs er stk.apk (SimToolKit).

 

men ser ut som den er med i ICS etter litt googling?

 

hva med å eventuelt og åpne den manuelt (tror det heter Sim Verktøy i appdrawer) og velge 'flere tjenester' når BankID skal starte.

 

(fant ut dette når jeg oppdaterte til ett custom ROM som hadde fjernet stk.apk for å spare plass..)

Lenke til kommentar

Angående det med nikkelallergi:

For det første testet den undersøkelsen det er snakk om overføring av nikkel til huden, så det stemmer nok ikke at du må demontere mobilen for å komme i kontakt med nikkelen.

For det andre er det en stor overdrivelse å si at det er ekstremt skadelig. Personer med nikkelallergi vil kunne reagere på det, men noen langvarig skade etter at eksponeringen for nikkelet er borte, vil det ikke være snakk om. Dessuten vil man ikke ha like mye fysisk kontakt med en mobil som f.eks. øredobber, armbånd osv., og eksponeringen vil derfor være mindre.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ut i fra testen syns jeg det er litt rart at feks. ikke Motorola XT910 Razor er nevnt som ett godt alternativ i android toppmodell jungelen. Nå har ikke jeg klådd på en Nexus, men har en Xt910 og er godt fornøyd og ut i fra at google sitt oppkjøp skal være i sluttfasen får man nok ICS på nyåret ganske kjapt og.

Lenke til kommentar

Jeg fikk min telefon på Lørdag.

Har nå brukt den som jobbtelefon i to arbeidsdager og må innrømme at jeg er imponert.

Mitt utgangspunkt var en telefon med stor skjerm. Alternativet var Galaxy Note, men siden denne kjører fortsatt på en foreldet Android versjon var valget lett.

Anmeldelser som denne på Amobil blir aldri objektiv - ei heller mitt innlegg.

Et par kommentarer til selve anmeldelsen:

Kr. 4500 er ikke dyrt når man ser hva man får for pengene, til sammenligning koster en Eple telefon 4 S 16 GB Kr. 5500 og oppover og det er en liten telefon.

Levetiden på batteriet ser jeg ingen grunn til å klage på da jeg første dagen hadde mer enn 5 timer tale + bluetooth og WiFi var påslått hele dagen + Websurf + Exchange synk + et par timer med Youtube video utpå kvelden. Vet ikke hva man skal forlange av et batteri.

Eneste gangen man opplever "lugging" er når en Webside ikke er ferdig lastet, dette er vel helt vanlig??

Merker ikke at man går med den i lomma på tross av størrelsen. Helt perfekt til mitt bruk.

På tross av noen små barnesykdommer som kommer til å bli fikset - er dette en flott telefon.

Anbefales - Terningkast 6

Lenke til kommentar

Ja, denne får trekk for å ikke ha filutforsker som standard. Sist jeg sjekket har ingen HTC det fra Desire til Sensation.

 

iPhone har jo sperret all tilgang til slikt. Men på Android kan du laste ned hvilken som helst å gjøre det du vil.

 

Men dette blir ikke vurdert som en feil på iPhone, kontra SGN som har MULIGHETEN til å ha filutforsker?

 

Samsungen får trekk for manglende HDMI, men dere skriver at den har det i micro-USB utgangen. Følger dette med, eller må du kjøpe overgang selv? Isåfall koster den 16 dollar.

 

iPhone får ikke trekk for dette, og overgangen her koster 32 dollar.

 

Logic? I see none.

Lenke til kommentar

testen nevner app til Bankid flere ganger uten å vite hvordan det funker.

Det har aldri vært BankID app. Det er sim verktøy som finnes på alle telefoner.

 

Det er kun Telenor og Talkmore som har BankID i Norge.

Det hjelper lite å bruke bankid om du har Chess,Netcom,tele2 osv...

 

Om BankID faktisk ikke virker på Nexus telefonen så tror ikke dere hadde nevnt manglende app fra market. ( noe som ikke er nødvendig)

Dere burde prøvd tjenesten med Sparebanken 1 og Scandiabanken noe jeg tviler på dere har gjort.

Endret av mrMKE
Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...