Gå til innhold

Er jeg låst til Apple?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nokia har lovet å støtte Meego i en gud stund, lengre enn så lenge det de fleste eier mobiler.

 

Hovedprosjektet Meego er styrt av LSF, og det er andre grunner enn at Nokia trakk seg som har ført til endringer i navnendringer. Imad Sousou hos Intel har uttalt seg om dette. LSF vil fortsatt styre prosjektet. Tizen vil også være en naturlig utvikling av Meego, og mye av koden vil bli flyttet over til Tizen. Det er også lovet støtte for Qt, men Tizen vil hovedsaklig satse på HTML5.

 

Det er fortsatt usikkert hva som vil skje i andre markeder der det fortsatt satses på Meego, som GENIVI-Alliansen, men da Intel spiller en stor rolle i begge, er det antatt at de skifter fokus til Tizen.

 

Rent ideologisk liker foretrekker jeg 'upstream first' holdningene til Tizen fremfor 'our way or the high way'-praksissen til Android, for de som bryr seg om dette.

 

Om man gidder er det nok neppe noe problem å tilpasse seg de forskjellige mobilplattformene. For min del blir ideoligi en nokså avgjørende faktor. Har til tross vært fornøyd med valg av mobiler, men rent brukermessig hadde nok iOS og WP fungert like bra.

Lenke til kommentar

Å bytte telefon er i utganspunktet ikke noe problem, men hvordan er mulighet til å synce mot andre enheter? Det er vel det som eventuelt er hemskoen slik jeg ser det. Støtter Itunes å synce rett til en masselagringsenhet til SGS2? Jeg er ikke så godt kjent med itunes sin avanserte funksjonalitet da jeg ikke synes noe særlig om programmet. Hos meg synkroniserer jeg deler av bibliotekt mitt til telefon, styrer mediaavspilling med mobil og kan eventuelt streame til mobilen fra PCen om ønskelig, er det funksjonalitet du bruker, og som itunes eventuelt ikke støtter med andre telefoner?

 

AtW

Lenke til kommentar

Synce itunes mot SGS2:

 

 

. First install either ipod Agent on PC, this will run a small server program to listen for the Android device.

2. Connect mobile to pc via usb and create a folder called Music on sd card or phone storage, using usb storage method in wireless connections, not using Kies default.

3. Right-click on iTunes Agent icon in system tray and choose preferemces.

4. Leave the settings at defaults and click new.

5. Enter the device name, Galaxy S2

6. Leave Synchronize pattern: set to iTunes

7. Click the Choose button and select the Music folder you created on the Galaxy S

8. Click the Create button and select the Music folder you created on the Galaxy S

9. Click Save and then Close

10. Launch iTunes and you will see a playlist folder called My Devices, under which you will see the Galaxy S

11. Simply drag the music you wish to synchronize from your iTunes library to your Galaxy S into this playlist

12. Finally, right-click on the iTunes Agent icon in the system tray and select Synchronize devices to sync Music to your phone.

 

 

Synce itunes mot N9:

 

 

Installer Nokia Link

 

Lenke til kommentar

Du ville ha Android fan? Vel, CRapple sin 4S er jo fortsatt dårligere enn SGS II. Samt den koster langt mere.

Skal du over på noe annet kan du jo ta en Samsung Galaxy Note ( mitt førstevalg i stående stund ).

Den kan kanskje bli litt stor for noen med sine 5,3", neste på lista må jo selvfølgelig bli Samsung Galaxy Nexus som snart kommer.

 

I forhold til filstøtte så har vel Android 10x mere støtte for alt av filer sammenlignet med Iphone som skal limitere på alle fronter. Så det er vel heller et stort pluss i favør Android fra mitt ståsted.

 

Konklusjon: Iphone er en flott telefon, god å bruke, men mangler på flere fronter i forhold til kompatibilitet, skjermstørrelse og fart. Ett moteikon som blir kjøpt på grunn av merket, ikke på ytelse, hurtighet, kamera, kompatibilitet eller skjerm størrelse/kvalitet.

 

Hvis dette var det som virkelig var viktig, ville det bare bli solgt SGS II.

 

Ett annet alternativ vil være HTC Sensation XE, flott telefon! Lekker å holde i, flotte medfølgende ørepropper med veldig god lyd.

Lenke til kommentar

Jeg ser den. Nå har jeg litt erfaring i å bytte ting, det følger av et langt liv.

Det er ingen selvfølge at erfaring i å bytte ting følger av et langt liv. Det finnes nok av mennesker der ute som har fint lite erfaring med å bytte ting, ganske enkelt fordi de ikke ønsker endring. Og det later til at jo eldre man blir, jo verre blir det. (Ikke det at jeg tror dette gjelder deg. Jeg tror jeg kjenner deg såpass at jeg vet at dette ikke er det ;) ).

 

Jeg merker det selv også. Fikk min første flatskjerm for en måneds tid siden da CRT-TV-en min til slutt tok kvelden :p

Lenke til kommentar

Sant nok. Tenkte mer på at ting ikke er bygget for å vare lenger, enten det er biler eller vaskemaskiner eller hva det er så har man dem ikke for livet. Og når det gjelder teknologi så blir jo ting utdaterte så fort.

 

Minner meg om den gamle historien:

En gang laget Volvo en bil som het PV. En flott bil på alle måter, bortsett fra en ting: Den gikk aldri i stykker. Slikt blir det jo ikke penger av, så Volvo laget en ny bil, Amazon. Men den gikk ikke i stykker den heller, så Volvo prøvde igjen, og laget 140-serien. Endelig en bil som alle kunne tjene på. Deleprodusenter, verksteder, alle var lykkelige.

 

Jeg kjøpte meg tidligere i år to nye keyboards, et Yamaha stagepiano og en Yamaha Tyros. Mine gamle versjoner av samme merke solgte jeg for en slikk og ingenting. De var utdaterte. Gitarene mine derimot, kan jeg selge brukt for nesten det samme som jeg kjøpte dem for, og blir de gamle nok stiger de i verdi. Det er fordi moderne keyboards er teknologi, og teknologien er utdatert før produktene er utslitte.

 

Nå er pianoer litt dyrere enn mobiler, så man oppgraderer ikke oftere enn man må. Jeg hadde mine keyboards i 8 år. Men jeg hadde min SE P900 i 5-6 år, så kanskje jeg lider av litt endringsvegring jeg også...

 

Geir :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Men den kommer tidligst i mars, sier ryktene så langt.

 

Motorola Droid Razr, derimot, den kommer før jul. Men suikker på om du vil like den, Geir, den har et ganske annet, og røffere, uttrykk enn Sony Nozomi. Jeg er ikke helt sikker på om jeg digger det eller synes det er mer harryfaktor.

 

razrdroid-m11.jpg

Lenke til kommentar

Joda, det er en ganske stilren telefon det også. Kunne vært litt mindre kanter rundt skjermen, men nå er den jo rimelig tynn, og et sted må de vel gjøre av ting.

 

Nå kan det hende at jeg burde revurdere min fascinasjon med stil, og heller vurdere de ergonomiske fordelene med avrundede telefoner som Galaxy Nexus. Men det får tiden vise.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Jeg var på Elkjøp idag (i et helt annet ærende) og tittet litt på de utstilte mobilene. SGS2 ser fristende ut med sine store skjerm og enkle design, men jeg må tilstå at klarheten i 4s-skjermen var hakket vassere, og at jeg liker designet godt fremdeles. For meg er det ikke negativt at de beholdt det.

 

Ellers er det fryktelige mye kjedelige og uinteressante smarttelefoner å få kjøpt. Noen av dem er selvsagt billige, men nå som man kan få vårens toppmobiler med abonnement for under tusenlappen cash lurer man litt på hvem som kjøper bunnskrapet...

 

Men vi får se. At det er linet opp lekre nye telefoner (og noen kraftige men ikke så lekre - subjektivt sett) for slipp de neste månedene gjør det vanskelig for meg. Jo lenger jeg venter, jo lenger får jeg lyst til å vente. Og jeg klarer meg forsåvidt greit med min 3GS, så hvis noen telefon er verd å vente på...

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Litt på siden: Razr-telefonen nevnt over har etter sigende en tilnærmet ubrukelig skjerm. Ganske forståelig gitt tykkelsen, like fullt ikke plagsomt fristende.

 

(At folk kjøper de billigere telefonene henger formodentlig sammen med at de ikke ønsker seg dyre abonnementer; det er jo ikke slik at operatørene kaster penger etter kunder, utlegget skal tilbake med renter.)

Lenke til kommentar

Joda, jeg ser den. Men billige abonnementer har jo bare unntaksvis noe datatrafikk å snakke om inkludert, så da er det kanskje ikke en smartmobil du ønsker deg i utgangspunktet. Data er dyrt i løsvekt.

Vell.. Jeg brukte min Desire uproblematisk med stk. pris på datatrafikk i over et år. Har stort sett tilgang til WLAN alle stedene jeg oppholder meg mye, og buss og tilsvarende var en grei tid å holde seg ajour med alle artiklene jeg hadde lagret for fremtidig lesing.

 

Når jeg kjøpte min S2, så valgte jeg å bumpe opp til ubegrenset bruk av data. Til nå har jeg egentlig bare angret på det. Jeg hadde sluppet unna med mye lavere telefonregninger om jeg ikke hadde gjort det.

 

Det er egentlig sjeldent jeg har behov for fri bruk av data. Det er stort sett når jeg er på tur eller på ferier, og da ikke nødvendigvis fordi jeg har en smarttelefon, men fordi jeg bruker telefonen som modem fra PC-en.

 

Til nå så bare taper jeg penger på fri datatrafikk, samtidig som det er litt deilig å kunne glemme alt rundt dette. F. eks. å kunne laste ned fastvareoppdatering OTA uten å tenke på om jeg er på WLAN eller ikke.

 

Den beste løsningen for meg hadde vært om det ble solgt type «kontantkort» for fri databruk. At man kunne kjøpe f. eks. en måned med fri databruk av gangen.

Lenke til kommentar

 

Eller burde jeg kjøpe en 4S, dersom jeg skal ha en ny telefon, for å gjøre livet enkelt for meg?

 

Geir :)

 

Jeg har MacBook Pro, iPad og iPod Touch, men jeg bruker en HTC Desire. Kommer ikke til å kjøpe iPhone. Er storbruker av Google tjenester som gmail, calendars osv og der er Android bedre integrert. Dessuten liker jeg SENSE og widgets som man har i ANdroid. MEGET fornoyd med min HTC Desire forresten- beste mobil jeg har hatt!

 

CD

Lenke til kommentar

Cyclo: Joda. Og operatørenes prispolitikk og "pakker" er et godt emne for en egen tråd.

 

CoolDuckie: Jeg bruker ingen Googletjenester idag, ikke har jeg noen akutte planer om å begynne, så det er ikke vesentlig for meg. Jeg liker å spre mine personlige opplysninger på litt flere hender, selv om jeg innser at det er et illusorisk vern.

 

Hardware kan man alltid bytte ut, info man legger op nett blir man vanskelig kvitt.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Ut i fra tidligere innlegg i tråden så virker det som om du vurderer mobiler med større skjerm enn det iphone har i dag. Det virker også som om du er fornøyd med iphone.

 

Hva om du nå velger å prøve f.eks Samsung Galaxy S2 som skal få Android 4.0 om noen måneder. Etterhvert finner du ut at Android ikke er noe for deg. I mellomtiden har du selvfølgelig blitt vant til den store skjermen på over 4". Vil du da klare å gå tilbake til iphone med en liten skjerm uten å hele tiden savne den store skjermen på Samsung Galaxy S2?

 

Kanskje er det best å holde seg til det kjente ;)

 

Hvis du skal prøve SGS2 igjen, husk å sjekke fargeinnstillingene på skjermen (skjermmodus). Film er den som gir mest nøytrale farger. De to andre innstillingene (dynamisk og standard) gir glorete farger.

 

Innstillinger -> Skjerm -> Skjermmodus

Endret av Dromle
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...