Gå til innhold

Enkel bilder av biler i butikk


Anbefalte innlegg

Hei hei alle sammen!

 

Jeg er en bilselgerog har et spessielt ansvar ovenfor bruktbiler og deres presentasjon på nett og i reklame. Det er ikke vanskelig å se forskjell på bilene som ligger ute på nett og det virker som at det ikke er mye som skal til for å skille seg ut.

 

Er det mulig med noen få enkle triks å forbedre bildene?

 

Jeg er ingen fotograf, har aldri vært det, men fikk en ide som dere helt sikkert ikke vil godkjenne!

 

Skaffe 2 eller 3 arbeidslamper som kan lyse på bilen fra hver sin vinkel for deretter og ta noen bilder uten blitz. Tilslutt legger man de inn i lightroom og der kan jeg forske litt på egen hånd.

 

Som sagt, jeg aner ikke hva jeg snakker om er 100% åpen for ideer. Det er snakk om bruktbiler fra 100.000 til 1.000.000. Det burde være en slags standard over det føler jeg, men jeg aner ikke hva jeg kan gjøre.

 

Vi har begrenset ressursser, en kamera, ingen blitz annet enn den som sitter i kameraet. Er det noe man kan gjøre her? Dere kan jo se litt på finn.no selv for å se hva man konkurrer med.

 

Takk skal dere ha!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det viktigste å huske på når du behandler bilder som er ment å dokumentere en tings fysiske tilstand er at du behandler hele bildet på samme måter (altså ikke retusjerer små rustflekker) samt at du ikke overbehandler bildene slik at de gir et feilaktig inntrykk av bilen.

 

Når det gjelder teknisk gjennomføring av fotografiet så er det egentlig bare å prøve deg frem. Monter selger 500w arbeidslamper for 49 kroner så du går ikke veldig fort konkurs på dem. Men forsøk å få tak i et høyt stativ eller sett lampene opp på bord for å få lys ovenfra og ned fremfor nedenfra og opp.

Lenke til kommentar

Hovedgrunnen er vel og dokumentere varene på mest naturlige måte så varen blir fremvist mest korrekt.

 

De beste bildene jeg har sett har blitt tatt i en grå lagerhall av delevis gjennomsiktig presenning, da slipper du refleksjoner fra lyskilder og alt blir jamt opplyst.

 

Ville brukt en ensfarget lys bakgrunn, slått av taklys og unngå refleksjoner fra vinduer etc., satt opp noen lamper så de lyser opp i taket over bilen men lampelyset må ikke synes direkte når du står ved bilen så du ikke får reflekser, prøv også og unngå forstyrrende elementer, ser at mesteparten bruker closeup med vidvinkel for og gjøre bildene litt spektakulære, men det synes jeg blir litt overkill, ville heller holdt litt avstand brukt 80/100mm og tatt hovedbilde gjerne helt nede på bakkenivå, hvis du ha noe spektakulært så bruk en sexy modell på hovedbildet :)

 

Dette er en bra fremvisning, dette er relativt greie bilder men blir for mye refleksjoner, og denne er helt håpløs.

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

Sånn jeg ser det nå tenker jeg 3 lyskastere som lyser på bilen ( 5 meter opp til taket minst) også et polarfilter foran linsen til 250kr.

Slik anngående vinkler vil jeg prøve å herme etter brosjyrene vi har. Mercedes tar ganske flotte bilder!

 

Hva tror dere om noe slik?

Lenke til kommentar

Det aller enkleste er å droppe alle lysene og ta bildene UTE i naturlig lys.

Og lyssette en bil er en av de mer vanskelige oppgavene du kan begi deg ut på, da det er omtrent som å lyssette et speil, uten at lysene skal synes.

 

Bildene du vil få med slike lyskastere, vil gi deg veldig ærlige bilder i forhold til standard på lakk osv, alt vil synes ganske godt. Som nevnt går det an å henge opp store laken / hvite flater for å gjøre lyset mykere. Det vil hjelpe en hel del.

 

Uansett så ville jeg personlig kjørt bilene ut, og brukt det enkleste og beste lyset som fins: Sola.

Finn en nøytral bakgrunn, gjerne i skyggen, som ikke har noen forstyrrende elementer som kan reflekteres i lakken på bilen. Dermed er det bare å knipse i vei.

 

Du nevner brosjyrene til Mercedes. Ikke for å ta motet fra deg, men glem de.. Du klarer ikke å få til slike bilder om du bruker 1 million kroner på lys og utstyr. De bildene er tatt av fotografer med årelang erfaring, og evner på området. Slikt kan du ikke kjøpe, med mindre du leier inn samme fotograf ;)

Det blir vel uansett litt lite kosteffektivt for ditt bruk.

Du kan jo evt ringe noen som tar slike bilder du er ute etter: www.bilfoto.no

Enkelt, og resultatet blir bra.

 

Det var nå mine meninger =)

Lenke til kommentar

På meg virker en løsning med tre fotolamper veldig resurskrevende, ingen enkel jobb, mye som skal klaffe for at det skal bli bra.

Hvorfor ikke på enkelt vis ta bildene ute, med litt etterbehandling får du et delikat resultat.

Se eksempelbildet. Det bildet tar to minutter å knipse + ti minutter på skjerm. Brukte et kompaktkamera til dette opptaket.

Lagt til: Det jeg gjorde med dette opptaket etterpå var å tone ned den røde bilen bak så den ikke skulle stjele oppmerksomhet.

post-260917-0-18542300-1319748836_thumb.jpg

Endret av Anskar
Lenke til kommentar

Enig med de to siste talerne. Dropp lyskastere. De er mer til skade enn til gavn for bildene.

 

1. Ta helst bilder utendørs på et pent sted uten forstyrrende elementer. F.eks en nydelig stenbelagt oppkjørsel foran en moderne garasje. Gjerne i solnedgang og med pene dekorasjonslys/hagelys. Er det en Pajero eller noe sånt så ta den gjerne med til et sted med røffere bakgrunn og underlag.

 

2. Har du ikke mulighet til å fotografere utendørs må du ta bilder innendørs. Skru av blitsen, sett kameraet stødig (på et bord eller fotostativ) og bruk selvutløseren for å ta bildene. Sett ISO på minste verdi. Se hvordan lysene fra takbelysningen og vinduene avspeiles i bilene. Prøv ulike vinkler.

 

Ikke for å ta motet fra deg, men du kan ta en kikk på videoer fra bilmessene i Frankfurt og Berlin. Standene der bilene skal stå bruker produsentene gjerne 10 millioner euro på å perfeksjonere. De bruker lysdesignere, simulerer hvordan ulike lyskilder reflekteres i bilene, velger farger på gulv, vegger, tak, hvitbalansen på lysene, mønstret lysene skal stå i osv. Det er perfeksjonisme og kan være til inspirasjon og tankevekker om hva man kan gjøre selv. Har dere ulik takbelysning i lokalet kan du sette bilen der lyset gjør mest ut av seg. Se om lys fra vinduene gjør refleksjonene bedre eller verre. Legg merke til at det er kjempeforskjell på overskyet og skyfrie dager.

 

Tenk på lyssetting, relfeksjoner, skarpe vs duse lyskilder, stativ, lav ISO, av med blitsen.

Lenke til kommentar

Minst resurskrevende er å knipse et enkelt bilde av bilen og så etterbehandle i PhotoShop til det ser bra ut.

 

Du får ALDRI eit bilete til å bli bra, uten at orginalbilete er bra! Uansett hvor mange timer du bruker i PS!!

 

 

...

Se eksempelbildet. Det bildet tar to minutter å knipse + ti minutter på skjerm. Brukte et kompaktkamera til dette opptaket.

 

Eksempelbilete tar nok mindre enn to minutt å knipse, men skal du ha skikkeleg bilete for å selge biler, så ta eit betre bilete. Felgane blir skjult av fortau-kanten, bakgrunnen er uryddig og det første eg ville gjort når eg evt kom for å sjå på bilen, var å legge meg ned for å sjå etter riper under framfangeren!

Lenke til kommentar

Minst resurskrevende er å knipse et enkelt bilde av bilen og så etterbehandle i PhotoShop til det ser bra ut.

 

Du får ALDRI eit bilete til å bli bra, uten at orginalbilete er bra! Uansett hvor mange timer du bruker i PS!!

 

 

...

Se eksempelbildet. Det bildet tar to minutter å knipse + ti minutter på skjerm. Brukte et kompaktkamera til dette opptaket.

 

Eksempelbilete tar nok mindre enn to minutt å knipse, men skal du ha skikkeleg bilete for å selge biler, så ta eit betre bilete. Felgane blir skjult av fortau-kanten, bakgrunnen er uryddig og det første eg ville gjort når eg evt kom for å sjå på bilen, var å legge meg ned for å sjå etter riper under framfangeren!

Nå var ikke dette bildet tatt med tanke på salg da, ... lol

Lenke til kommentar

Er ingen proff fotograf, men befinner meg vel på entusiaststadiet og har vel grunnleggende kunnskap om hvordan det bør gjøres. Eller sagt på en måte, hvordan JEG mener det bør gjøres.

 

Det aller beste er å ta bilder i godt lys uten blitz. Med blits så får man ofte refleksjoner og harde skygger og kanskje alt for sterke kontraster.

 

Nå skal jeg ikke dra inn studiobelysning etc. for dette er jo uansett det beste hvis du har kunnskapen samt midlene som skal til for å kjøpe inn effektene, men jeg mener du kommer veldig langt og lenger enn de aller fleste ved å tanoen enkle skritt, og noen av dem har du selv lagt frem.

 

De fleste selgere har sikkert mye å gjøre. Har sett flere løpe ut og knipse bilder av biler med et lite kompaktkamera som slenger rundt på bruket.

 

Det beste etter min mening er å ta bilder utendørs men IKKE si direkte sollys. Bruk en billig Canon 50mm f/1.8 som er lyssterkt nok til å gi deg flotte og skarpe bilder på dagtid i overskyet vær. Finn deg ett sted ute du kan ta bilder av bilen og heng gjerne opp en banner med firmanavnet i bakgrunnen.

 

Etter at bildene er tatt så er det viktig å ikke gå amokk ved etterbehandlingen. Her skal sannheten frem og ikke dine fotokunnskaper og eller redigeringskunnskaper. Juster littskarphet og kontrast og beskjær bildene slik at du kun får frem det du vil vise og ikke han som går over veien med rimiposen bak bilen.

 

IKKE ta ovenfra og ned bilder av bilen. Det er IKKE pent. Sett deg ned på huk og knips. Ikke bruk blitz inni bilen. Du vil komme til å lyse opp hver eneste skavanke og støvkorn som finnes. Min mening er kast blitsen. (jeg snakker om blitz og ikke studiolys)

 

Ta for guds skyld bilder i raw-formatet.

 

Er vel vertfall min mening rundt dette så langt...

Lenke til kommentar

Får eg da spørre kva du var ute etter å vise med eksempelbilete?

Det står i teksten: Hvor enkelt det kan gjøres.

Poenget er vel at de aller fleste gjør det nettopp enkelt og det trådstartervill er å ta noen bilder som skiller seg ut i positiv grad.

 

Da nytter det ikke å knipse slike eksempelbilder du postet lenger opp.

 

Joda, man får sikkert solgt bilen UTEN bilde også, eller ved å fotografere bilen ved hjelp av løskrutt som blitz, men jeg mener at TS har et stort poeng. Deter veldig enkelt å bruke litt tid på nettopp dette. De aller fleste leter på finn.no og bilder sier ALT. Da er det også viktig at bildene blir gode. Gode bilder setter selger/firma i et positivt lys og en liten banner med firmanavnet på i tillegg vil gi gratis markedsføring på norges største portal for salg.

Lenke til kommentar

Får eg da spørre kva du var ute etter å vise med eksempelbilete?

Det står i teksten: Hvor enkelt det kan gjøres.

Poenget er vel at de aller fleste gjør det nettopp enkelt og det trådstartervill er å ta noen bilder som skiller seg ut i positiv grad.

 

Da nytter det ikke å knipse slike eksempelbilder du postet lenger opp.

 

Joda, man får sikkert solgt bilen UTEN bilde også, eller ved å fotografere bilen ved hjelp av løskrutt som blitz, men jeg mener at TS har et stort poeng. Deter veldig enkelt å bruke litt tid på nettopp dette. De aller fleste leter på finn.no og bilder sier ALT. Da er det også viktig at bildene blir gode. Gode bilder setter selger/firma i et positivt lys og en liten banner med firmanavnet på i tillegg vil gi gratis markedsføring på norges største portal for salg.

Jaja, ...

I bransjesammenheng har de noe de kaller proffamatører.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...