Gå til innhold

Hvor usunt er egentlig taco?


Anbefalte innlegg

Spørsmålet er ganske simpelt; hvor usunt er egentlig taco?

 

Laget meg til kvelds idag en litt sunnere variant med disse ingrediensene:

- Grove tacolefser (nøkkelhullmerket).

- Kyllingkjøttdeig.

- Kinakål.

- Mais.

- Løk.

- Agurk.

 

Toppet det hele med rømmedressing og tacosaus (salsatypeting).

 

Hvor usunt er selve tacoen, om man ser bort fra rømmedressing og tacosausen?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva legger du i sunt/usunt? Går det på antall kalorier, fettmengde/type, fiber, karbohydrater, salt, sukker, vitaminer eller noe annet?

 

Tenker mest i forhold til kalorier.

 

Er vell en nokså mager lørdagskvelds i forhold til pizza, lasagne?

 

Problemet med taco er jo at man spiser til man går oppned og spyr sidelengs.

Lenke til kommentar

Raudt kjøtt usunt? No har eg høyrt det og. Om du vil ma mindre feitt kan du velgja karbonadedeig i staden for kjøttdeig.

 

Med mindre du påfører store mengder rømme, dressing eller liknande så er ikkje taco usunt.

Du har grønnsaker, fiber, proteiner, feitt og vitaminer.

 

Når det gjeld kaloriar så trur eg ikkje det er verre enn andre måltid. Grønnsakene tar opp mykje plass, samt at lefsene får deg til å føle deg veldig mett.

Du skal eta mykje kjøttdeig før det blir usunt i ein tacomiddag.

 

Ost er ikkje usunt forresten. Det meste er usunt i for store mengder, alt med skjønn. Om du fyller ei lefse med kjøttdeig, rømme og ost så blir det sjølvsagt litt i overkant.

Endret av Zeph
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Raudt kjøtt usunt? No har eg høyrt det og.

 

Det sies så :)

 

http://www.nbr.co.nz/article/too-much-red-meat-will-kill-you-study-90376

Men dette er jo bare dårlig statistikk fra ende til annen. De skiller ikke mellom gruppen av mennesker som spiste bearbeidet rødt kjøtt og de som ikke spiste bearbeidet rødt kjøtt. Hvordan skal dette da overføres til en konklusjonen om rødt kjøtt generelt? Tåpelig.

Det kommer helt ann på hva du legger i usunt. Det faller på sin egen urimelighet å avfeie matgrupper, eller mikronæringsstoffer, for den saks skyld uten å gå inn i hvilke parametre som gjelder for en selv.

Er du aktiv, spiser mye frukt og grønt og har relativt lav fettprosent gjelder helt andre kostholdsråd (og derfor hva som er "sunt" og ikke) enn om du er lite aktiv, spiser lite frukt og grønt og har høy fettprosent.

Lenke til kommentar

Rødt kjøtt skal øke risikoen for tarmkreft.

 

http://www.reuters.com/article/2010/11/05/us-red-meat-idUSTRE6A43IG20101105

Siterer:

"The bottom line, Cross said, is that further large, prospective studies are needed to see whether the relationship between red meat and the two cancers is real. She pointed out, though, that many health authorities already recommend that people limit their consumption of red and processed meats for the sake of their overall health."

Variasjon er nøkkelordet. Rødt kjøtt har mange fordeler også, men de blir ikke nevnt like ofte.

Lenke til kommentar

Rødt kjøtt skal øke risikoen for tarmkreft.

 

http://www.reuters.com/article/2010/11/05/us-red-meat-idUSTRE6A43IG20101105

 

Det der gjelder all type kjøtt , ikke bare rødt kjøtt. Så den artikkelen du linker til er misvisende :)

 

http://www.livestrong.com/article/10984-cooking-high-temperatures-cancer-risk/

 

For at du i det heletatt skal få i deg noe kjøtt etter å ha lest den artikkelen jeg linker til, følg rådene de ramser opp :

 

"Take Action

Avoid eating meats well-done and resist the temptation to eat those seared, crispy outer parts of the meat. Oven roasting, baking, stewing, boiling, or poaching are done at lower temperatures - therefore yield little to no HCA's. Try seasoning meat after it has been cooked with sauteed garlic, onions and parsley--this can substitute for the flavor you might be missing. Also, finely slice your sweet potatoes and bake in the oven with olive oil until crispy--top meat with these if you miss those crispy bits and pieces (also a great source of beta-carotene!)"

 

Det vil si , ikke spis de delene av kjøttet som ble litt for mye stekt og som er svart eller crispy . Klarer du å følge dette resten av livet , så dauer du hvertfall ikke av kreft i magen ;)

Lenke til kommentar

Hovedproblemet med taco er vel mengden salt. Jeg vil tro at hvis man kombinerer kjøtt/kyllingkjøttdeig, tacosaus, dressing og lefse, har man ganske mye salt i ett måltid.

 

Men hvis man sammenligner med annen vanlig mat, tror jeg ikke taco er noen versting, verken mtp. kalorier eller salt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...