Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

[Løst] erstatning fra skole ved ulykker?


Andreassen96

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er ikke sånn det funker her til lands.. Kanskje det hadde gått i USA om tilfeldighetene gjorde skolen ansvarlig, men det skal godt gjøres. Hvis du knekker noe eller skader deg på annen måte, vil skolens forsikring hjelpe til med å dekke kostnader for behandling, evt. opptrening osv osv. Men i de fleste tilfeller er dette sånt som dekkes av den norske stat da foreldrene dine betaler skatt.

Lenke til kommentar

så hvis klassen var ute på tur i skoletiden, og lærerne hadde asnvaret, ville staten tatt hånd om kostnader for behandling, reise osv. ?

Etter opplæringsloven (§ 13-3b for å være nøyaktig) plikter kommunen og fylkeskommunen å sørge for ulykkesforsikring for elevene. Forskrift til opplæringslova utdyper hva og når denne forsikringen gjelder, og et av punktene her er «under transport, skoleturar, idrettsdagar, leirskolar og liknande som skolen er ansvarleg for».

 

For å svare kort på spørsmålet ditt: Ja.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

så man kan ikke få millioner av kroner fra staten hvis noen foreldre saksøker skolen for at en elev hadde knekt en arm ?

Med unntak av menerstatning, som gir relativt beskjedne beløp i erstatning, er det her i Norge det økonomiske tapet man får erstattet. I den grad din brekte arm gir deg et slikt miliontap så får du/kan du få millioner av kroner, ellers får du ikke.

G :)

  • Liker 3
Lenke til kommentar

så man kan ikke få millioner av kroner fra staten hvis noen foreldre saksøker skolen for at en elev hadde knekt en arm ?

 

Kun dersom du kan dokumentere at beinbruddet fører til at du blir påført faktiske utgifter pålydande milioner av kroner.

I norge har vi ikkje tradisjon for å betale erstattning for tort og svie. I dei tilfella der det er aktuellt så heiter det oppreisning og beløpa er vanligvis svært beskjedne.

 

På den annen side kan det være fornuftig å få registrert at skaden skjedde på skolen i journalen hos din fastlege. Dette fordi du i ettertid faktisk kan oppleve å få senskader av skaden. Bra er det da å ha konstatert tidspunktet (og ansvaret) for skaden i forbindelse med en erstatning.

G :)

 

Dette er eit godt råd.

Det blir vanligvis registrert når du mottar behandling, men det kan være greit å være sikker på at du får registrert at dette skjedde på eit tidspunkt der du var dekka av skulen sin forsikringsavtale.

 

Særlig ved skader i kranie, kjeve/tenner og rygg kan du risikere å få plager seinare.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...