Gå til innhold

Erfaren i Linux - Lyst til å prøve noe utfordrende!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har ikke inntrykk av at Slackware er vanskeligere enn Arch? Leste litt om en sammenligning mellom Arch og Slackware hvor artikkelforfatteren mente Arch var vanskeligere å sette opp pga. du må selv ordne daemons etc., men når det først var satt opp var det lettere å bruke i forhold til Slackware (ting er sentralisert). Dessuten var info lettere å finne for Arch pga. god pakkemanager, wiki, forums og IRC.

 

Ikke noen av mine meninger, bare liten oppsummering av hva jeg fant andre mente om arch/slack. Noen ting var litt utdatert.

 

 

Lenke til kommentar

Slackware er ikke så ulikt Arch, annet enn at du må installere avhengigheter selv. Hvem gidder slikt når en god pakkebehandler tar seg av slikt automatisk?

 

Personlig ser jeg ikke den helt store nytten med å sette opp system helt fra "scratch", da dette bare ender med dagesvis med knoting, sverting, banning og rekompilering av kjernen 100 ganger (minst). Du får nok dybdeforståelse av å administere eksempelvis ditt nåværende Arch Linux, det ender uansett med at du går tilbake til Arch Linux (hvem har tid til å bruke LFS eller gentoo til daglig?!). Til syvende og sist sitter man igjen med lite matnyttig kunnskap.

 

Hvis du ønsker en utfordring, hvorfor ikke lære deg programmering og istedenfor bruke tiden på programvareutvikling? GNU/Linux er en fantastisk plattform til programmering/utvikling, og du har garantert mer igjen av å sette igang med et slikt prosjekt.

Lenke til kommentar

Dette er ikke Linux, Men prøv Freebsd. Den kan du bygge helt selv.

 

Andbefales. Ingen ved siden av og ingen over.

Kan du fortelle hvorfor du mener at FreeBSD er best? Hva har FreeBSD som ikke andre populære distroer har? Community? Bedre wiki? Større utvalg av packages etc.? Spekulerer ikke i noenting, vil bare høre :) Selv så bruker jeg helst Arch etter at jeg har blitt småfrelst og har lest litt mer om andre distroer og klarer ikke helt å bli overbevist om at noe slår Arch med det første. Selvsagt, det er for min bruk.

Lenke til kommentar

Ser ingen grunn til å gå for FreeBSD annet enn ZFS, som er et ypperlig filsystem. Filserver er altså et knallgodt bruksområde for FreeBSD.

 

Sånn til generell bruk foretrekker jeg en linuxdistro hvor jeg kan hente relativt oppdaterte binære pakker fra en pakkebehandler over FreeBSD og ports any day.

Endret av Sokkalf™
Lenke til kommentar
(hvem har tid til å bruke LFS eller gentoo til daglig?!) Til syvende og sist sitter man igjen med lite matnyttig kunnskap.

 

Jeg :)

 

En fordel med Gentoo er at man kan installere på alle mulig rare plattformer som f.eks. embedded systemer med bare serie console osv.

 

Jeg kjører også Gentoo på en diskløs serverfarm hvor klientene booter over nettet fra en server (noe man kan med rockscluster osv. også) slik at det er er svært lite admin overhead ved å sette inn en ny maskin.

 

Videre kan man blodtrimme og velge akkurat de opsjonenene (USE) i pakkene man trenger, men det kan blir mye avhengighetsproblemer.

Lenke til kommentar

Burde kanskje presisert at jeg gikk utifra at trådstarter primært kom til å bruke dette på en desktop-pc/server med normal arkitektur, og ikke innebygde systemer. Studerer selv blant annet innebygde systemer, og har brukt gentoo en del, men som desktop-pc/hjemmeserver står jeg fortsatt ved det jeg sa :p USE-flags gidder ikke jeg styre med lenger i hvert fall, har måttet rekompilere en del ganger da man brått finner ut at man mangler en del av pakken man har bruk for.

 

Men for all del, om du har mye tid å kvele så er gentoo/LFS en ypperlig hjelp!

Lenke til kommentar

Hei. Arch er jo konge det da, også har den jo Pacman også da, så bare det er jo nok til å bruke den.

Arch er ikke så vanskelig å sette opp. Hvis man ikke er helt sikker på hvordan man gjør det så leser man litt dokumentasjonen til Arch, så går det så fint, så. Gentoo orker jeg bare ikke.

Det tar så dødelig lang tid å oppdatere den. Prøvde meg på Gentoo, og jeg orka rett og slett ikke å drive med det mer.

 

Ellers så kan det jo være greit å prøve seg på en Linux distro som heter Frugalware.

Den er basert på Slackware og den har Pacman. Tingen med Frugalware er at den har litt mindre utvalg av programvare enn Arch, også har den ikke like oppdatert programvare som Arch har. Men den er helt grei allikevel.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...