Gå til innhold

Ny LCD til spillfreak del 2 (test av q17s)


Ni kon

Anbefalte innlegg

Hei

Bare lurer på hvor mange av dere som har kjøpt Hyundai q 17 s som har døde pixler, og hvor mange dere har. Jeg vet at Hyundai garanterer at det ikke skal være flere enn 2 døde pixler (hvis det er 3, så bytter de skjermen), og at de selv sier at hvis det er 2 døde pixler, så bytter de skjermen, selvom det egentlig ikke dekkes av garantien. Denne informasjonen kan du finne i denne artikkelen på tomshardware.com :

 

http://www.tomshardware.com/display/200303..._pixels-03.html

 

 

Er det noen som vet hva hjemmesiden til hyundai sin elektronikk avdeling er? på www.hyundai.com finner jeg bare ting om biler.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

chris88:

Skjermen er knakene god, ingen tvil om det. Er bare kosmetiske de "problemene" jeg har. Ytelsen er det beste jeg har sett, INGEN ghosting etc under noen spill, og jeg har prøvd stort sett alt.

Jeg anbefaler denne skjermen på det sterkeste, om du får døde pixels så er det bare å sende inn og få en ny...

Lenke til kommentar

@Chris88

 

Jeg er en av de som har kommet med kritikk. Men jeg vil ikke fraråde noen å kjøpe denne skjermen, det jeg skrev var at den ikke var noe bra for mitt bruk. Som jeg har sagt før så bruker ikke jeg en pc for spill.

Jeg liker å sitte i ett rom som er forsåvidt mørkt, og da ble skjermen for skarp for meg. Jeg ble skikkelig sliten i øya når jeg satt å leste sort tekst med hvit bakgrunn.

Men jeg tok en test av skjermkortet med ett benchmark program for Dx9, og da så jeg hvor god grafikk skjermen kunne vise. Og hvor tydelig og "smooth" alle bevegelsen ble. Så om du bruker pc'n mest til spilling så får du en veldig god skjerm.

Det er sikkert mange her som ikke er enig i det jeg opplevde, men det kommer jo an på øyet som ser.

Lenke til kommentar

Enig med Jorns. Jeg blir litt sliten i hodet hvis jeg ser på skjermen i et mørkt rom. Men har man bra med lys i rommet er den helt fin.

 

Registrerer at enkelte klager på bildekvaliteten, og at flere av disse har nvidia skjermkort.

 

Jeg bruker radeon9500, men jeg måtte prøve skjermen på skjermkortet som er integrert i nForce2 hovedkortet. Det skal være et GF4 MX kort, eller tilsvarende. Og forskjellen var ganske stor! På default innstillinger var skjermen meget lys, og jeg var ikke fornøyd med skarphet på f.eks tekst. Her brukte jeg nødvendigvis analog-kabel.

 

Har også brukt analog-kabel på radeon kortet en stund. Jeg merker noe forskjell på analog og DVI, og jeg angrer ikke på at jeg valgte DVI. Men skjermen var langt fra "ubrukelig" på analog-kabel, som jeg får inntrykk av etter å ha lest enkelte innlegg.

 

Har forresten akkurat prøvd en LG 17" LCD - L1710B TCO-99. Jeg synes ikke denne skjermen hadde like fint design, men når det er snakk om bildekvalitet så merket jeg ikke store forskjeller. På denne skjermen virket brightness kontrollen også! Kan være en skjerm å vurdere for de som vil ha et alternativ.

 

K

Lenke til kommentar

Etter å ha bladd meg gjennom disse 14 sidene har jeg så vondt i øyene og hodet av min heslige 17" crt skjerm at jeg har bestemt meg for at jeg må ha meg LCD.

Bestilte en q17s hos pcbutikken.no etter side 10, men de to siste sidene var litt bekymrende da noen mener at denne skjermen ikke er behagelig for øynene. Oivind, har du noe å si på dette ? Grunnen til at jeg nå velger LCD er somsagt fordi jeg får så vondt i øynene og hodet av crt skjermen min.

Gleder meg til jeg får testet den, kommer tilbake om et par dager med min erfaring med skjermen.

Lenke til kommentar

Det som gjør at den kan være litt slitsom for øynene er at den er veldig lyssterk. Ved å stille ned på brightness i skjermkortinnstillingene får man bukt med dette. Dessverre funka ikke dette for mitt vedkommende, jeg fant ingen innstillinger å tweake i skjermkortet (Abit GF4200). Derfor brukte jeg RivaTuner til å justere lysstyrken istedet.

 

Rutene i bakgrunnen her på forumet er en grei indikator på hvor mye brightness du bør ha, jeg har stilt inn slik at de akkurat er synlige. Nå har jeg ingen problemer med slitne øyne what-so-ever (slik det skal være med LCD-skjerm ;)).

Lenke til kommentar

jeg har ingen problemer med å se på skjermen.

 

Men jeg driver å snakker med noen øyenleger angående lysforhold, hvordan en skjerm bør stå etc.

 

Dette poster jeg så fort jeg vet noe i min andre post. LCD - alt du trenger vite.

 

Vil besvare spørsmål som er det en myte eller fakta at skjermen bør stå 90 grader i forhold til vindu, ikke plasser den med vindu bak etc.

 

Men det jeg kan si er at : lysforhold er viktig når du jobber foran en skjerm uansett om det er lcd eller crt. Ikke sitt i mørket å spill på skjermen, dette er ikke bra for øynene. Skal bare få besvart mine spørsmål av disse legene, så kommer mine svar....

 

Uansett enhver LCD er flimmerfrie og du vil ikke slite på øynene så mye som en crt skjerm. Det er krav i enkelte firmaer at crt'ene må kjøre minst på 80 hertz pga av dette. LCD bruker du på 60 hertz ,men den flimrer ikke slik som crt.

 

Uansett syns jeg du gjør rett i å kjøpe en LCD. Skal du ha q17s så er mine erfaringer at du bør ha nyere maskin med radeon skjermkort. De som bruker geforce får som regel litt problemer, er du derimot dyktig på å tweake etc greier du å løse disse problemene. mange av mine venner bruker gefroce og denne skjermen og kjempefornøyde.

 

Du kan ta en prat med gutta på www.pcbutikken.com, de sitter med disse skjermene nå. og sist gang jeg snakket med dem hadde de ingen problemer med q17s.

 

så jeg står ved mitt ord og anbefaler denne.

Lenke til kommentar
Uansett syns jeg du gjør rett i å kjøpe en LCD. Skal du ha q17s så er mine erfaringer at du bør ha nyere maskin med radeon skjermkort. De som bruker geforce får som regel litt problemer

 

*Klø seg i hodet*

 

Da jeg spurte folka i PCbutikken om råd om et skjermkort til under 800 kroner som skulle fungere sammen med Q17S fikk jeg anbefalt dette: http://

http://www.pcbutikken.com/product2.asp?id=...00&IT=%23101042

Er det mindre trøbbel med geforce fx5200 enn de andre geforce-kortene?

Lenke til kommentar

bergtora:

 

jeg baserer mine utsagn på min egne erfaringer. dvs hva jeg får tilbake melding om fra dere brukerne. Har hatt kontakt med ca 20 stykker som har den skjermen, og de som har problemer har ofte faktisk geforce kort. Jeg var i konakt med www.pcbutikken.com senest i dag, og de skal gjøre en del tester på skjermkort området. Men jeg bare advarer potensielle kjøpere om at dette kan være et problem. jeg er derimot ikke 100 % sikker på området. Syns det er litt synd at noen er missfornøyde, og prøver å finne en diagnose å hvorfor noe er galt. Jeg for min del er kjempe fornøyd, og ser det som et personlig nederlag å høre at andre er missfornøyde....

Lenke til kommentar

Mulig dette har vært opp før.. jeg har lest denne tråden en dullion ganger men det kommer hele tiden noe nytt så jeg vet ikke om jeg har gått glipp av det..

 

Hva er forskjellen på den så etterhvert oppskrytte Q17S og L70S som psdata har til 3500 kr nå?

http://www.psdata.no/default.asp?banid=93

 

Med forskjell så mener jeg selvfølgelig kvalitets messig, ikke alt mulig unødvendig av type den ene er rød og den andre sølv..

Eneste forskjellen jeg kan se er at L70S kun har analog inngang..

 

/vonGrepa

Lenke til kommentar

Hei

Har nå fått min Q17S. Jeg har problemer med å innstille skjermen skikkelig. Mørke partier i spill eller film blir helt sort. Som eksempel kan jeg si at dette kan sees i game test 1 i 3dmark 01. Når bilen kommer rundt første sving er det helt sort langs venstre side av veien (sett fra førerens perspektiv). Dette kan ordnes ved å stille litt på lysstyrke osv. men jeg syns at skjermen da blir for lys, og at farger blir noe støyete (det vil si at de blir for lyse). Er det noen som har råd / kommentarer?

 

Jeg er fornøyd med skjermen, men det ville vært greit om dette hadde blitt fikset.

 

Lurer også på om dere vet hva som er vitsen med farge profiler (color profiles). Jeg har lastet ned den de postet på tomshardware.com sin test, men merket ingen forskjell. Hva er dette? Jeg har innstallert profilen skikkelig.

Lenke til kommentar

Bestilte skjermen i dag! Bestilte en stk til jobben for å teste den først (gidder jo ikke kjøpe noe som ikke funker, så jobben får paye ut :) )..

 

Etter overbevisende tester på jobb, var jeg sikker på at dette var den perfekete skjermen for meg.

 

Gleder meg som en unge til å få babyen hjem til uka.

 

Til alle sammen: Takk for en knakende bra diskusjon, spekket med saklighet og behjelpende personer. Sånn skal det være! :woot:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...