Gå til innhold

Google må utlevere personlig data


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nok et bevis på at Google er onde... ;)

 

Det forklarer jo hvorfor du synes det om du ikke legger lista høyere...

 

AtW

 

Som sagt så er dette noe Google burde gått ut og varslet om så snart de fikk den første forespørslene, at de ikke har gjort det er rett og slett skammelig.

 

Det står jo svrt på hvitt i artikkelen at det kan være et lovbrudd?

 

AtW

Lenke til kommentar

Lurer på hvor lang tid det tar før sensuren og overvåkingen i USA overgår et par av de værste dikaturstyrene.

 

Kjernen i problemet stammer fra den amerikanske lovgivningen Patriot Act – som kom i kjølvannet av terrorangrepene mot USA den 11. september 2001.

Så med andre ord kan dette ha pågått i noen år.

 

Amerikanske selskaper kan i tillegg bli tvunget til å holde fred om aktivitetene for å unngå eksponering av pågående etterforskninger – i et forsøk på å hindre at mulige mistenkte får vite om planene.

Her er det noe som skurrer veldig.

 

1. De burde i det minste ha vært i kommunikasjon med landene og fortalt om praksisen, det burde vært opptil landene om de ønsket å kaste ut tjenestene fra USA om de ønsket dette pga motstridende lover. Dette kan nesten sammenlignes med kriminelle hackere som bryter seg inn i servere for å hente informasjon, bortsett fra at det er eierne av serverne som selv gir fra seg informasjonen de potensielt ikke har lov til å gi ifra seg til de "kriminelle hackerne".

 

2. Om det er misstanke om aktivitet i Europa bør de iallefall samarbeide med EU, det kunne sikkert gjort etterforskningen enklere. Dette kan også være informasjon som kan være kritisk for Europeiske land.

Endret av tamarin
Lenke til kommentar

USA gjør ikke sånt, de kjører sitt eget løp... Nei, nå er det bare å glede seg til EU får mannet seg opp til å gi dem skyhøye dagbøter.

 

Jeg er kanskje litt enkel i hodet, men jeg ser for meg at om EU hadde krevd USA for store dagbøter så hadde USA bare flirt av dem og sagt noe ala "This is America, son. We don't bow to your kind"

Lenke til kommentar

Det står jo svrt på hvitt i artikkelen at det kan være et lovbrudd?

 

AtW

 

 

I den tidsalderen vi lever i så er ikke dette noe problem. Alt de trenger å gjøre er å få noen til å ta en telefon til CNN eller BBC og tipse "anonymt" om at regjeringen etterspør data.

 

De hadde ikke bahøvd å nevne enkeltsaker heller, bare det at regjeringen faktisk mener de har rett til dette.

 

En ypperlig anledning til dette hadde vert om de gjorde det når Microsoft gikk ut og varslet om dette for noen uker siden. Det er ikke noe mer straffbart for Google å varsle om dette enn Microsoft, og når Microsoft da har baller nok til å gjøre det og å få igang en debatt rundt problemet så skulle det bare mangle at ikke Google som skal være så åpne og snille har det også.

 

Google har ett etisk annsvar ovenfor kundene sine til å opplyse om dette.

Endret av hvakrg
Lenke til kommentar

Det er vel ingen begrensniger for hva de kan be om. Var det ikke USA som ville at Facebook og andre skulle lagre passordene i klartekst slik at de kunne gå inn på kontoene som de ville også da?

Det var faktisk Frankrike... Håper det aldri blir noe av. Er bare glad mailene mine og relaterte data er it rygghet i Tyskland enn så lenge. Skjønt, all mail som snedes ukryptert blir jo scannet, lest og sannsynligvis lagret av en drøss ulike folk.
Lenke til kommentar

Ser ut som et problem for IT-selskap dette ja. Enten bryter du loven i hjemmlandet, noe som virkelig er problematisk. Ellers så bryter du loven i EU, som sansynligvis gir store bøter. Et muligt resultat kan vel være en utestengelse av selskapet også, men hvordan og om dette er muligt er vel en annen diskusjon.

 

En løsning for selskapene som blir berørt av dette vil muligens være å flagge ut av USA, for så å sette opp kun et datterselskap i USA. Da vil amrikanske myndigheter kun kreve data fra USA fra datterselskapet, mens morselskapet kan holde data fra EU unna. USA går da i samme slengen glipp av masse skatttepenger noe som kan være en fin straff. :innocent:

Lenke til kommentar

Det kan virke som det kun finnes en løsning på dette problemet, selv om jeg tror det er usannsynlig at noe slikt vil skje.

 

EU må svare med å innføre en lov som sier at USA-baserte selskaper, som er bundet av Patriot Act, rett og slett ikke får lov til å drive med innsamling av personlige data. I praksis vil dette være å kaste Google, Facebook og andre amerikanske selskaper ut av EU. Hvordan dette kan gjøres i praksis har jeg ikke tenkt gjennom, men det kan vise seg å være umulig.

 

Hvis ikke dette skjer, er det egentlig en fallitterklæring fra EU, et diplomatisk nederlag. EU sier: JA, vi aksepterer at USA spionerer på våre borgere. Forstår ikke hvordan EU kan leve med dette.

Lenke til kommentar

Problemet er den amerikanske Patriot Act som påberoper seg rettigheter i andre land. Et hvert land har hvert sitt lovverk og amerikanerne har selvsagt ingen rett til å tre lover ned over EU. Dette må tas opp på diplomatisk nivå.

De påberoper seg "bare" personell jurisdiksjon over egne borgere og egne foretak, noe som absolutt ikke er uvanlig. Etter norsk lov er det straffbart for nordmenn å kjøpe sex i Nederland, der sexsal og -kjøp er tillatt.

 

Men her er det bare for EU å fastsette skyhøye bøter, slik at selskapene tvinges til å inføre klare skiller mellom europeiske kunders data og de amerikanske, og knytte de europeiske dataene og kundene til et eget datterselskap som sleskapet Google Inc. ikke har fysisk tilgang til.

God idee og bør virke, vil imidlertid slå tilbake ganske hard når Norge ber USA om info angående Breviks facebook konto. Masse firmaer skiller ikke mellom verdensdeler da datasenteret ligger et sted.

 

Er ikke redd for CIA, så lenge de driver med det de er laget for å drive med.

En del andre lover angående opphavsrett er ikke gyldige i europa og heller ikke cia sin job.

Lenke til kommentar

Kan Norge, på samme måte som USA tydeligvis kan, kreve at alle butikker (som også har filial i Norge) å føre oversikt over alle personer i verden som kjøper røde sokker eller luer?

Det hadde vært litt morsomt om noen land begynte å lage sånne merkelige regler

Ingen gidder å svare på slikt, derfor gidder ikke land som Iran be om det.

 

Nå vet også USA at er begrensinger i deres makt, er fint mulig å globalisere servere og gjøre en del andre triks si de fysike filene ligger i Spania men databasen ligger i Japan.

for å få retmessig tilgang til en fil må du først til japan for å få linken så til Spania for fila.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...