Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Begrenset ytringsfrihet i Norge?


NavStar22

Anbefalte innlegg

Jeg trodde vi hadde full ytringsfrihet i Norge, akkurat som i Amerika. (first ammandment)

 

Hadde ikke hørt om denne loven fra Norges lover som Ney York magasinet siterer: http://nymag.com/daily/intel/2011/08/westboro_norway_protest.html

 

Så vi har altså ikke helt ytringsfrihet i Norge? I Amerika må de hvertfall lide litt for the first ammendment pga Westboro Baptist Church!

Endret av mysaviourdied4u2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja godt poeng.

 

Hadde Westboro Baptist Church's picketing og kampanjer vært lov i Norge da? De har skrevet i pressemelding at de planleggert å komme til Norge for å "picket" begravelsene til de døde fra massakren. Så hvis det er på kanten av loven håper jeg de prøver seg i Norge så de endelig kan bli fengslet!

 

Skrev litt om Westboro Baptist Church på bloggen min for dere som ikke vet hvem de er:

Endret av mysaviourdied4u2
Lenke til kommentar

Jeg trodde vi hadde full ytringsfrihet i Norge, akkurat som i Amerika. (first ammandment)

Det er ikkje full ytringsfridom i Norge eller USA.

 

Freedom of speech in the United States is protected by the First Amendment to the United States Constitution and by many state constitutions and state and federal laws, with the exception of obscenity, defamation, incitement to riot, and fighting words,[1] as well as harassment, privileged communications, trade secrets, classified material, copyright, patents, military conduct, commercial speech such as advertising, and time, place and manner restrictions.
Lenke til kommentar

Den relevante loven det er henvist til er straffeloven § 135a, "rasismeparagrafen" (selv om det bare er ett av alternativene som omhandler rasisme):

 

§ 135a. Den som forsettlig eller grovt uaktsomt offentlig setter frem en diskriminerende eller hatefull ytring, straffes med bøter eller fengsel inntil 3 år. Likt med en offentlig fremsatt ytring, jf. § 7 nr. 2, regnes en ytring når den er satt frem slik at den er egnet til å nå et større antall personer. Som ytring regnes også bruk av symboler. Medvirkning straffes på samme måte.

 

Med diskriminerende eller hatefull ytring menes det å true eller forhåne noen, eller fremme hat, forfølgelse eller ringeakt overfor noen på grunn av deres

 

a) hudfarge eller nasjonale eller etniske opprinnelse,

b) religion eller livssyn, eller

c) homofile legning, leveform eller orientering.

 

Bestemmelsen har imidlertid fått et veldig snevert virkeområde i forhold til ordlyden som følge av den større betydningen Grunnloven § 100 har fått (særlig etter Grunnlovsendringen for noen år siden).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...