Gå til innhold

Bør Jens Stoltenberg spise sine egne ord?


  

101 stemmer

  1. 1. Bør Jens Stoltenberg spise sine egne ord?

    • Ja
      53
    • Nei
      48
  2. 2. Hvordan føler du det politiske Norge takler denne tragedien?

    • Meget bra
      31
    • Bra
      18
    • Nokså bra
      23
    • dårlig
      10
    • meget dårlig
      19
  3. 3. Har media utnyttet tragedien for å svinge velgere?

    • Ja, i stor grad
      53
    • Ja, i liten grad
      15
    • Nei, ikke bevisst
      15
    • Overhodet ikke
      17


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har gått på barneskoler som har hatt vakter bevæpnet med hagle. Det er ikke noe jeg ønsker for vårt samfunn...

 

Samfunnet må følge tidene. Nå sier jeg ikke at skoler bør ha vakter med hagler, men vi bør ha mer politi, med bedre dekning og raskere reaksjonstid, og de bør være væpnet. Og ja, kanskje rektor eller inspektør bør ha en 9 milimeter låst ned i en safe på kontoret sitt.

Lenke til kommentar

Væpnet politi gir enda større grunn til at de kriminelle skal bevæpne seg... Ond sirkel... Bare se på problemene de har med eskalerende voldsbruk og bevæpning i Mellom-Amerika og USA.

 

Dette har vært det klassiske argumentet, og paradokset, men jeg tror ikke det holder vann. Politiet har våpen i kjøretøyene sine, og tar dem frem titt og ofte. Hadde politimannen på Utøya vært væpnet kunne historien fort vært ganske annerledes. Det er jo heller ikke slik at kriminelle ikke har tilgang på våpen. Bare se på NOKAS ranet, terroraksjonen og alle de andre væpnede kriminelle handlingene som finner sted. Våpnene florerer allerede, og kan kjøpes for noen få tusenlapper rundt Oslo S, eller via internett.

Lenke til kommentar

Dette har vært det klassiske argumentet, og paradokset, men jeg tror ikke det holder vann. Politiet har våpen i kjøretøyene sine, og tar dem frem titt og ofte.

Ja, men det at de må ta dem fram hindrer at det skytes unødvendig, som f.eks eksemplene med matpakkepistoler i USA viser...

 

Hadde politimannen på Utøya vært væpnet kunne historien fort vært ganske annerledes.

Han var ikke på jobb...

 

Det er jo heller ikke slik at kriminelle ikke har tilgang på våpen. Bare se på NOKAS ranet, terroraksjonen og alle de andre væpnede kriminelle handlingene som finner sted. Våpnene florerer allerede, og kan kjøpes for noen få tusenlapper rundt Oslo S, eller via internett.

De har våpen, men de trenger ikke å benytte dem/kan ta med seg mindre våpen på "jobb" enn hva de gjør i f.eks Mellom-Amerika. Hvis ikke du frykter å bli skutt så trenger du heller ikke å være "bad-ass" og vise at du har og vil/kan bruke våpenet ditt.

 

Ufattelig få kriminelle bevæpner seg på grunn av politi. (med unntak av kartell, og annen organisert kriminalitet. Disse har våpen uansett)

Ingen illusjoner om noe annet, men alle ønsker å minimere jobbrisikoen sin..

 

De fleste kriminelle bruker vell våpen i forsøk på å drepe, politiet er nok sjeldent første-målet.

Forsvar, hvis du vet at politiet kommer med våpen mot deg vil du gjerne ha bedre våpen...

Lenke til kommentar

At mennesker dør er et uheldig biprodukt av et fritt samfunn, det er stygt å si det, men at noen dusin mennesker dør med ugjevne mellomrom er noe vi kanskje bare må leve med med mindre vi vil lage en politi stat, og ja jeg er klar over at jeg kan være en av dem som dør neste gang en bombe går av i Oslo, eller en gal mann begynner å skyte på oslo city.

 

Risk vs Reward, vil man ha lappen risikerer man å å bli drept på E18, vil man ha et fritt sammfunn riskerer mann at noen vil utnyttt det og drepe folk.

 

Men så lagt har ca. 80 mennesker død i terror aksjon, mens ca. 300-400 dør hvert år på veiene, så jeg tror det er bedre å forby biler enn å driver å inkrenke andre friheter til lovige borgere i Norge.

Helt enig.

Det virker dessverre som at politisk korrekthet/feighet veier tyngre enn den (nødvendige) pragmatiske tilnærmingen du skisserer her.

Lenke til kommentar

Politiet jo også ransaket boligen og beslaglagt bl.a. datamaskinen til et vitne (Fjordman) og nektet Stopp islamiseringen av Norge å avholde møte. I tillegg kommer nok mer overvåkning. Jeg liker ikke denne utviklingen, og det er nok noen som er glade de nå har fått nok en unnskyldning for å begrense vår frihet.

Endret av S_J
Lenke til kommentar

For å være helt ærlig så venter jeg fortsatt på at poltiet skal dra Jens og hans parti skrikende ned fra talerstolene, og til en åpen rettsal, der hvor anklagen kun er "å ha brutt sine løfter".

Intet mer, og intet mindre.

Rettsaken skal videre gjøres på denne måten: For hvert løfte AP har lovet, så vil de miste 1 sete for hvert løfte som ikke er oppfylt.

Lovet dere flere sykehusplasser eller redusert sykehuskø? Det er 2 seter det vis ingen av delene faktisk har gått i oppfyllelse.

Bedre på miljø? Med mindre dere har noen fakta på bordet, så koster det også et sete.

Og sånn gransker vi alt de kommer med, som partiet delvis står for.

Hvor mange seter tror dere at de mister? Jeg tror det blir en del, i det minste 1 sete for hver gang Stoltenberg åpnet kjeften for å prater "Stem AP", og 1 til for hver gang noen andre høyt opp også gjorde det.

 

Tror ikke vi har noen "lov" som sier at dette skal gjøres, men det burde å blitt gjordt. Å love gull og grønne skoger er og forblir noe som er svindel, og svindel SKAL være forbudt med lov.

Det neste som vil skje er enten at poltikkerne holder kjeft permanent, eller de lover kun ting de skal utføre. Selvsagt er alternativ 1 ikke helt ønskelig, men det er fortsatt en stor forbedring over dagens situasjon der hvor velgerkåte poltikkere ikke kan love noe og holde det.

Lenke til kommentar

å være statsminister er langt mer enn bare en jobb. en statsminister har ansvar for sykehjem, barnehager. Kvaliteten og karakteren på barnas tid i barnehagen mens vi er på jobb, ligger i stor grad på politikken.

Så hvilke krav skal vi stille til kvaliteten barna våre har i barnehagen ?

En statsleder som sitter å ser på klokka og kjeder seg,

er en uansvarlig statsleder og det er groteskt om et land skal styres av slik mangel på ansvar.

Endret av dudeguy
Lenke til kommentar
For å være helt ærlig så venter jeg fortsatt på at poltiet skal dra Jens og hans parti skrikende ned fra talerstolene, og til en åpen rettsal, der hvor anklagen kun er "å ha brutt sine løfter".

Intet mer, og intet mindre.

Rettsaken skal videre gjøres på denne måten: For hvert løfte AP har lovet, så vil de miste 1 sete for hvert løfte som ikke er oppfylt.

I et demokrati er det valgkampen som skal være den rettssaken og dommen avsies av velgerne på valgdagen.

 

Uheldigvis har vi en venstrevridd og manipulerende presse som sørger for at vi ikke får noen rettferdig rettssak.

Lenke til kommentar

 

Denne tragedien kunne lett ha vært ungått hvis man hadde vært litt mindre godtroende.

1. Gjesteliste på båten til øya.

2. Kun adgang via ferge, all småbåttrafikk til øya forbudt ved samling.

2. Plan for evakuering.

3. Noen få sikkerhetsfolk på øya 2-3.(Akkurat som om ikke AP undom gjør noe galt.)

 

Å ha en åpen gate foran alle rejeringsbygg er jo så dumt at det ikke bør gå ann. Spesielt når det har vært påpekt flere ganger. Hvorfor reagerte ingen på at en mann parkerte en stor varebil foran høyblokka ? Jo fordi ingen fulgte med.

 

 

Iverksetter vi det du nevner overalt vil dette føre til en betydelig innskrenking av det frie samfunnet som gjør Norge så godt å leve i. Forbud mot å legge til en øy med småbåt? nei vettu hva, et slikt samfunn vil ikke jeg leve i. Plan for evakuering? hva vet du om at dette ikke fantes? Litt vanskelig å iverksette noe organisert når de to med mest ansvar er de som først går i bakken og panikken sprer seg over hele øya. Du skjønner sikkert at for at sikkerhetstiltakene skal være gode nok til at man til enhver tid skal være klare for et slikt scenario som oppstod må vi over på amerikanske tilstander. Det er ikke noe jeg vil...

 

Det hadde jo bare vært nødvendig akkurat når AUF har sommerleir der og kansje 1 til 2 ganger til.

Å ikke ha vakthold der er uforsvarlig spør du meg. Å la utenforstående komme å gå fritt mens det er AUFleir er unødvendig.

 

Elisabeth Bøsei hadde ikke noe med sikkerhet på øya å gjøre, hun var "bestyrerinne" ikke vakt.

Man går ikke over til Amerikanske tilstander ved å ha noen båter liggende klare for å evakuere folk vekk, samt å ha en evakueringsplan som de på øya vet om. Trenger ikke å være terror eller gale mennesker som er årsaken til at man må tømme en liten øy for 700 mennesker fort.

Lenke til kommentar

Uten å ta noen sider vil jeg gjerne opplyse om hvor mange stemmer arbeiderpartiet drar inn fra dette. Effekten av det ABB gjorde er det tverr motsatte av det han ønsket.

 

300.000 mennesker sto i Oslo sentrum med røde roser, det er arbeiderpartiets symbol, hele byen fylt med røde roser.

 

Bare for å legge det til, kongen og hans familie gikk alle med hvite roser.

 

 

------------------------------------------------------------------------------

 

Jeg er også i mot væpnet politi i Norge, men, jeg mener vi burde innskranke denne ''friheten'' folk snakker om. Uansett hva man sier, kan man ikke vende ryggen til når jeg sier at ''friheten'' i Norge gjør at folk som ABB kan gjøre slike ting. På en annen måte, hvor mange liv kunne vært spart hvis politi på Utøya hadde bært våpen?

Lenke til kommentar

På en annen måte, hvor mange liv kunne vært spart hvis politi på Utøya hadde bært våpen?

 

Selvsagt er det en mulighet. Vaktmannen med våpen kunne ha stoppet ABB. Eller ikke. Vaktmannen kunne også gå berserk og selv brukt våpnet. Mulighetene er mange.

 

Fremskutt lagring er nok et godt kompromiss mellom full bevepning og intet als.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...