Gå til innhold

Bør Jens Stoltenberg spise sine egne ord?


  

101 stemmer

  1. 1. Bør Jens Stoltenberg spise sine egne ord?

    • Ja
      53
    • Nei
      48
  2. 2. Hvordan føler du det politiske Norge takler denne tragedien?

    • Meget bra
      31
    • Bra
      18
    • Nokså bra
      23
    • dårlig
      10
    • meget dårlig
      19
  3. 3. Har media utnyttet tragedien for å svinge velgere?

    • Ja, i stor grad
      53
    • Ja, i liten grad
      15
    • Nei, ikke bevisst
      15
    • Overhodet ikke
      17


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja tror også media har mye å si her.

 

Folk ser jo Anders Behring Breivik som høyre/Frp sitt ekstreme parti, der han partiet er årsaken til terror og elendighet.

 

Så er nok derfor arbeiderpartiet får så stor støtte, hadde det vært en galning fra asia/afrika som hadde gjort denne terroren ville alle stemt høyre/Frp isteden.

Lenke til kommentar

"Alle" jeg har snakket med etter denne forferdelige ugjerning synes selvfølgelig dette var grusomt, regelrette drap og at gjerningsmann burde sitte inne på livstid i det minste.

 

Men sympatien mot AP som parti er ikke særlig stor, vil nok tro den kanskje er blitt noe mindre etter diverse utsagn i media.

 

Er de som spør: hva hadde skjedd hvis det var muslimske terrororganisasjoner som stod bak dette.

 

Ville denne sterke retorikken da funnet sted fra politikere.

Ja er endog de som "venter" på ett terroranslag fra ekstreme muslimer for å utligne denne retorikk som er blitt brukt mot innvandringsmotstandere den siste tid.

 

Hvis så skulle skje i fremtiden, hvem plukker så opp kortene og deler de ut på nytt?

 

Vil bli meget vanskelig for de som, har beskyldt FRP og innvandringsmotstandere for både facisme, rasisme og det å være nazister.

 

 

Sist ute er vel Erna Solberg.

 

I ett innlegg / intervju med VG sammenligner hun Norge med Tyskland før II.Verdenskrig.

 

Den motstand det var mot Jøder og hva dette førte med seg.

 

Regner med dette er for å få tilbake noen av stemmene som har gått til AP.

 

Men nazi-Tyskland var ikke bare mot Jøder, de likte heller ikke Sigøynere, psykisk og fysisk handicapede og mange flere grupper.

 

Muslimhets kaller Erna Solberg dèt for.

 

Javel enda en som har hengt seg på toget.

 

Jeg venter i spenning på neste Stortingsvalg, jeg tror mange partier vil måtte spise sine hatter etter valget.

 

Ved kommende kommunevalg er det som oftes lokale saker som fanger interesse, samme gjelder hvilke personer som stiller til valg.

 

Ved neste Stortingsvalg vil vi få en dom på hvordan politikere har opptredd i denne tragedie.

Dette vil skje i de nærmeste Stortingsvalg og ikke bare det førstkommende Stortingsvalg.

Endret av Vårbris
Lenke til kommentar

Er enig i mye, men vil si Stoltenberg har taklet dette ganske bra, syns ikke han fortjener mye kritikk. Er heller media som kanskje burde framstilt ting på en litt partinøytral måte og jeg mener det er synd om de skal få sympatistemmer. Finner det merkelig om det er noe som skal vare over lang tid, de aller fleste jeg har snakket med sier de ikke gir AP sympatistemmer så skjønner ikke de tallene helt.

 

Er som sagt enig i mye av det du nevner TS, men akkurat det med våpenloven da, syns den er streng nok egentlig. Men det er da vel mye drap og elendighet i USA pga liberal våpenpolitikk.

 

Fant noen statestikker over 2004, nesten 30000 døde i USA det året av skytevåpen. Nesten 12000 var rene drap, resten selvmord og andre uhell. Altså rundt 82 mennesker hver dag. Nå er det ikke sikkert vi vil få samme tall her, men tror ikke det blir noe bedre med mer liberal våpenlov.

Lenke til kommentar

Tror egentlig ikke det er den liberale våpenpoletikken som gjør at det er en del som blir skutt i USA.

Det er en stor mengde ulovlige våpen der samt at selve kulturen der og at kriminelle er vandt til å bruke skytevåpen. Vanvittig mange kriminelle i USA.

Hvis poletiet bevepner seg mer her vil det samme skje her også selv om det gjøres vanskeligere å kjøpe våpen lovlig.

Det er selve lovverket i USA som åpner for å skyte noen i selvforsvar uten at det får følger.

Er du eier av en butikk i f.eks. Clifton Texas og blir ranet med våpen så er det bare å plaffe ned ranern uten at det får noen store konsekvenser for deg, men pass på å ha overvåkningskamera som filmer også.

Ser man på drap i usa pr. dag så bør man nok sjekke hvor de skjer og kansje blandt hvilke sosiale kulturer. Vil nok tippe at over 90 % er relatert til Narkotika og kriminalitet.

 

I Norge er det ganske strenge regler for våpen samt at vi har en "jegerkultur" der respekt for våpen er stor. Alle som skal jakte må ta jegerprøven. Når man tar jegerprøven så lærer man mest om sikkerhet rundt våpen og oppbevaring enn noe annet. I Norge er det ikke kultur for militære våpen i jaktsammenheng, det blir sett ned på. Svært få militære halvautomater som einer seg til jakt.

 

Skal man ha våpen og ikke er jeger så må man være aktiv medlem av pistol eller annen skyteklubb.

Alle våpen blir registrert og man må ha tillatelse før man får kjøpt.

Man søker om våpentillatelse hos poletiet.

Alle våpen må oppbevares i godkjente våpenskap, gjør man ikke det vil man miste våpnene og retten til å ha det hvis poletiet sjekker. (det har de ikke penger til Jens)

 

Ellers syntes jeg AP og SV skal påta seg mye av skylden for at ting gikk som det gikk .

Manglende penger til vei (tunell E16 omkjøring Utøya) gjorde at trafikken sto stille.

Poletiet hadde ikke pålitelig utstyr klart(båt). Tyrifjorden er Norges 5. største innsjø og har ikke fast poletibåt. Poletiet kommer med en liten gummibåt på henger. Det er sikkert 100-200 småbåter på vannet hver dag. sikkert over 1000 i havner. Sykt å ha så lite beredskap. Skjer noe galt hvert år.

 

Utrolig blåøyd å samle 700 politisk intereserte undommer på en isolert øy med flere profilerte politikere som besøker hver dag og med en eldre ubevepnet pensjonert poletimann som eneste sikkerhet.

Denne tragedien kunne lett ha vært ungått hvis man hadde vært litt mindre godtroende.

1. Gjesteliste på båten til øya.

2. Kun adgang via ferge, all småbåttrafikk til øya forbudt ved samling.

2. Plan for evakuering.

3. Noen få sikkerhetsfolk på øya 2-3.(Akkurat som om ikke AP undom gjør noe galt.)

 

Å ha en åpen gate foran alle rejeringsbygg er jo så dumt at det ikke bør gå ann. Spesielt når det har vært påpekt flere ganger. Hvorfor reagerte ingen på at en mann parkerte en stor varebil foran høyblokka ? Jo fordi ingen fulgte med.

 

Men selv med tiltak så er det umulig å stoppe slike som ABB med eller uten kunstgjødsel fra FK og lovlige våpen så får man laget en bombe eller drept folk.

 

Kan vel også legge til at man ikke kan kalle det Norges værste ulykke/hendelse hvis man ser på ant. døde. Det er flyulykken på Svalbard i 1996 der 141 døde. Var mange unge der også.

Endret av Glavalavala
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det er ein tragisk ting, at same kven står bak terror, så kan ein vera nokså sikker på at overvakingssamfunnet strammar seg til etterpå. Dersom ikkje vakne borgarar seier ifrå at slik vil me ikkje ha det!

 

Det er også snakk om avgrensingar på kor mange kredittkort ein person skal ha lov til å ha, i tillegg til dei tinga som trådstarten nemner. Dessverre trur at eg dersom det hadde vore snakk om muslimsk terror, så hadde nok innstramminga av peronleg fridom gått raskare, for det er faktisk litt vanskeleg å argumentera for innstrammingar når det er ein frittståande enkeltperson som sprengjer ei bombe og begår ein massakre. Risikoen for at same person skal gjera det same ein gong til er jo inntil vidare minimal.

 

Eg trur at dersom det hadde funnest eit jaktvåpen på Utøya, så hadde det kunna ha vore til hjelp når katastrofen skjedde. Eit fullstendig avvæpna folk vert jo eit hjelpelaust offer for slike som Breivik.

 

Elles er eg ikkje einig med Glavalavala med alt. Politiaksjonen var etter mitt syn under ein kvar kritikk når det gjaldt tempoet (kvifor ikkje skaffa eit helikopter?!), men det meste av det Glavalavala føreslær som mottiltak er typiske inngrep i allmenn fridom av den typen som i alle fall ikkje eg ynskjer meg i etterkant av dette.

Endret av ingvaraaberge
Lenke til kommentar

Det er hovedsaklig sensur og ytringsfriheten jeg er mest bekymret for.

 

http://www.itavisen.no/874985/forsvar-anonymiteten

I kjølvannet av tragedien som opptar oss alle har flere stemmer – blant dem kunnskapsminister Kristin Halvorsen– tatt til orde for at innlegg på nettet skal være skrevet under fullt navn.

 

Dette høres veldig useriøst ut, da anledningen til å uttrykke meningene sine uten frykt for represalier er et av hjørnesteinene ved demokratiet vårt. Men hvem vet, hvis politikerne overreagerer nok kan dette bli en realitet. Antakelig vil folk bare velge andre fora som ikke blir "sensurert" på denne måten, men det er likevel en grusomt skremmende utvikling.

Jeg legger merke til at andre IT media ikke har tatt dette opp enda, så kanskje er det bare snikksnakk for nå...

Endret av Geijutsu
Lenke til kommentar

Det er ein tragisk ting, at same kven står bak terror, så kan ein vera nokså sikker på at overvakingssamfunnet strammar seg til etterpå. Dersom ikkje vakne borgarar seier ifrå at slik vil me ikkje ha det!

 

Det er også snakk om avgrensingar på kor mange kredittkort ein person skal ha lov til å ha, i tillegg til dei tinga som trådstarten nemner. Dessverre trur at eg dersom det hadde vore snakk om muslimsk terror, så hadde nok innstramminga av peronleg fridom gått raskare, for det er faktisk litt vanskeleg å argumentera for innstrammingar når det er ein frittståande enkeltperson som sprengjer ei bombe og begår ein massakre. Risikoen for at same person skal gjera det same ein gong til er jo inntil vidare minimal.

 

Eg trur at dersom det hadde funnest eit jaktvåpen på Utøya, så hadde det kunna ha vore til hjelp når katastrofen skjedde. Eit fullstendig avvæpna folk vert jo eit hjelpelaust offer for slike som Breivik.

 

Elles er eg ikkje einig med Glavalavala med alt. Politiaksjonen var etter mitt syn under ein kvar kritikk når det gjaldt tempoet (kvifor ikkje skaffa eit helikopter?!), men det meste av det Glavalavala føreslær som mottiltak er typiske inngrep i allmenn fridom av den typen som i alle fall ikkje eg ynskjer meg i etterkant av dette.

 

Hvorfor ikke skaffe et helikopter ja. Ring Pegasus Helicopter så får du svar. Ikke bevilget nok penger. Helikopteret er satt på bakken i hele sommer. Slik har det vært i flere år. Bare 1 crew.

Og hvem bevilget ikke pengene ?? Var snakk om at dette helikopteret var satt på bakken før 22.07.2011

 

Ingen av de tiltakene jeg nevner er i mot allmenn frihet. Utøya er privat og ikke for offentlig ferdsel slik den er i dag også. Å ha en gjesteliste der alle som skal ut på øya står er bare en sikkerhet ingen frihetsberøvelse. Den eksisterte helt sikkert også , bare at den ikke ble brukt.

Å ikke ha en plan/protokoll på hvordan sikerheten ivaretas på en øy med 700 personer er ikke samstilt med å prøve å unngå katastofer og ulykker.

 

Må si at hvis noen ville ha drept flere på Utøya så hadde de fint klart å drepe mange ganger flere enn ABB gjorde uten å komme med ferga. Sikkerhetstiltak som fungerer 100% mot gale mennesker er vanskelig.

Lenke til kommentar

Våpenlover

Egentlig så mener jeg at vi ikke burde gidde å iverksette tiltak – Anders Behring Breivik hadde anledning til å skaffe seg sine våpen fordi Norge er et fritt samfunn. Vi kan gjerne forby våpen, men jeg tror fortsatt at de som virkelig vil skaffe seg våpen får til det. Han trengte bare to våpen – de kunne han smuglet gjennom skogene på grensen til Sverige uten problemer.

Samtidig så er jeg fornøyd med dagens våpenlover. Når staten sjelden bærer våpen så føler i hvert fall jeg mindre behov for å bære våpen. Jeg tror egentlig erfaringene snakker for seg selv (se på USA og hva Hyd skrev).

 

Minnearmbåndene

Det er selvsagt ikke akseptabelt å true mennesker på livet slik at de føler ubehag, men samtidig så oppfatter jeg det som ekstremt kynisk av de som selger disse armbåndene. Det er mulig jeg tar feil, men dette virker som en gjeng med sleipinger som skal profittere på andres lidelse.

 

Åpenhet i debatter

Jeg mener vi burde få lov til å debattere under hvilket som helst anonymt ”kallenavn”. Som et unntak kan gjerne kommentarfeltene i aviser kobles opp mot e-post eller Facebook, for der er folk så latterlig usaklige. Hvis du ikke tør å sette ditt navn ved en liten kommentar så er den antagelig en svært unødvendig kommentar som bare bidrar til konflikter og/eller misforståelser.

Det Tom Kimmo Eiternes sier om stengte debattforum er jeg svært enig i (”Om de holder seg til et lukket debattforum hvor det bare finnes folk med like holdninger, vil en få radikalisering. Det er viktig at man trekker meningene fram og plukker dem fra hverandre, uttalte Eiternes til VG Nett”). Heldigvis er Diskusjon.no relativt åpent!

Lenke til kommentar

I dagene etter terrorangrepene brukte jeg store deler av tiden til å oppdatere meg på nett, NRK og TV2 Nyhetskanalen.

I en av de utallige nettartiklene fant jeg en uttalelse av en psykolog som bl.a. omtalte sorgprosessen i landet som en slags kollektiv ”kjærlighetspsykose”;

blomsterhav ved Oslo domkirke, rosemarsj, minnekonsert og VG Nett’s virtuelle holde-hender-aksjon.

Jeg klarer ikke å finne denne stubben, men jeg fant en annen artikkel utgitt av Morgenbladet i dag (5. aug) som jeg synes gir en interessant og tilsvarende beskrivelse av sorghåndteringen som nasjon:

http://www.morgenbladet.no/article/20110805/OAKTUELT/708059999/-1/AKTUELT

 

Statsministerens og kongehusets samkjørte budskap til Norges befolkning var, som kjent:

 

Svaret på angrepene må være mer demokrati og mer åpenhet. I motsatt fall vil de som sto bak, ha oppnådd sine mål. Men vi skal ikke være naive. Vold er noe som også kan ramme vårt samfunn.

 

Et budskap som ble hyllet av både kommentatorer og retorikere.

Internasjonal presse stilte seg undrende, men ikke minst beundrende, til det norske folks stoiske ro og formaning til kjærlighet.

 

I dette nasjonale traumet, var det bevegende og rørende å se et folkehav som applauderte redningsmannskaper og politi, spontant brøt ut i nasjonalsang og sørget for rosedekte tjenestebiler.

 

Personlig ble jeg aldri helt revet med av dette nasjonalt kollektive behovet for å markere sorg, støtte og avsky.

Det har kanskje mer å gjøre med min egen emosjonelle programmering og pragmatiske lynne enn noe annet, men oppe i all den såre sorgen og fortvilelsen, synes jeg allikevel at mange av disse tingene begynte å krysse terskelen til å bli påtatt og pretensiøst, om det er lov å si.

Siv Jensen som uttaler at ”nå er vi alle AUF’ere” låter hult og animert – spesielt fra den politiske fløyen.

Nyhetskameraer zoomer inn på pregede ansikter og tårevåte øyne til ministere og offentlige tjenestemenn. En TV2 reporter står i høy beredskap utenfor Sundvollen hotell for å kapre emosjonelle skildringer av utenriksministerens tilstedeværelse for fortvilte pårørende.

Dette begynner nå å ligne mer på sorgporno enn objektiv nyhetsdekning.

 

Men – traume og sorg får være én ting.

Statsministerens ønske om mer demokrati, mer åpenhet, men ikke naivitet, er en annen.

Det er spesielt det siste punktet jeg er svært skeptisk til.

Vi kommer ikke utenom det faktum at vi er en liten nasjon på 4,5 mill mennesker hvis tilgang på utømmelige oljeressurser er å betrakte som et nasjonalt støttehjul.

Et lykkeland som elsker å sole seg i glansen av FN’s mange kåringer over livskvalitet, leseferdigheter og rikdom.

Når resten av verden ligger med brukket rygg og økonomisk prolaps, spiller vi Angry Birds, leser Se & Hør, pusser opp leiligheter, slurper caffe latte og leser dagens Pondusstripe.

 

Er vi virkelig i stand til å verden inn over oss?

Hvor lenge varer ”kjærlighetspsykosen” med å holde hender, vifte med roser og smykke oss med lyriske og høytsvevende fraser?

Hvor lenge skal vi fortsette å snu avisforsider i et patetisk forsøk på å markere avstand til gjerningsmannen?

Er overfallsvoldtekter utført av afrikanere i Oslo plutselig et avglemt kapittel?

Er integreringspolitikk nå et ikke-tema?

Kommer misforstått politisk korrekthet til å nå nye høyder?

 

Jens… du vet like godt som meg at naivitet et like norsk særtrekk som bunad og Kvikk Lunsj.

Vi kommer atter en gang til å bli butt-fucked av noe eller noen – enten direkte eller over tid.

Og atter en gang blir vi nødt til å stille oss spørsmålet om prisen vi insisterer på å betale virkelig er verdt det…

Endret av phydeaux
  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

Denne tragedien kunne lett ha vært ungått hvis man hadde vært litt mindre godtroende.

1. Gjesteliste på båten til øya.

2. Kun adgang via ferge, all småbåttrafikk til øya forbudt ved samling.

2. Plan for evakuering.

3. Noen få sikkerhetsfolk på øya 2-3.(Akkurat som om ikke AP undom gjør noe galt.)

 

Å ha en åpen gate foran alle rejeringsbygg er jo så dumt at det ikke bør gå ann. Spesielt når det har vært påpekt flere ganger. Hvorfor reagerte ingen på at en mann parkerte en stor varebil foran høyblokka ? Jo fordi ingen fulgte med.

 

 

Iverksetter vi det du nevner overalt vil dette føre til en betydelig innskrenking av det frie samfunnet som gjør Norge så godt å leve i. Forbud mot å legge til en øy med småbåt? nei vettu hva, et slikt samfunn vil ikke jeg leve i. Plan for evakuering? hva vet du om at dette ikke fantes? Litt vanskelig å iverksette noe organisert når de to med mest ansvar er de som først går i bakken og panikken sprer seg over hele øya. Du skjønner sikkert at for at sikkerhetstiltakene skal være gode nok til at man til enhver tid skal være klare for et slikt scenario som oppstod må vi over på amerikanske tilstander. Det er ikke noe jeg vil...

Lenke til kommentar

At mennesker dør er et uheldig biprodukt av et fritt samfunn, det er stygt å si det, men at noen dusin mennesker dør med ugjevne mellomrom er noe vi kanskje bare må leve med med mindre vi vil lage en politi stat, og ja jeg er klar over at jeg kan være en av dem som dør neste gang en bombe går av i Oslo, eller en gal mann begynner å skyte på oslo city.

 

Risk vs Reward, vil man ha lappen risikerer man å å bli drept på E18, vil man ha et fritt sammfunn riskerer mann at noen vil utnyttt det og drepe folk.

 

Men så lagt har ca. 80 mennesker død i terror aksjon, mens ca. 300-400 dør hvert år på veiene, så jeg tror det er bedre å forby biler enn å driver å inkrenke andre friheter til lovige borgere i Norge.

  • Liker 8
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...