Gå til innhold

Mac eller iPad?


Mac eller iPad?  

35 stemmer

  1. 1. Mac eller iPad?



Anbefalte innlegg

Hei alle sammen! Dette er mitt første innlegg på dette forumet :)

 

Spørsmålet mitt er følgende: Hva bør jeg kjøpe av iPad og Mac?

 

Jeg har prøvd iPad er veldig imponert over alle mulighetene. Mange spennende og kule apps, i tillegg til at den også fungere som er datamaskin. Mac er mer ukjent for meg, men jeg har hørt mye bra om denne også. Jeg skal tilbringe kommende år i militæret og trenger en data/pad hvor jeg kan kommunisere med omverdenen, i tillegg til å bli underhold i form av video/bøker mm. Jeg har allerede en bærbar dell (billig), men føler at den ikke strekker til. Etter året i militæret kommer jeg til å studere. Spørsmålet er som tidligere nevnt, hva bør jeg kjøpe? Ipad eller mac? Om du har andre forslag blir de tatt godt i mot.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Eneste som jeg kan se trekker ned med ipad er operativsystemer et veldig forkortet ned.

Så man får ikke samme Apple følelse.

 

Men touchpad isteden for tastatur trekker opp.

Så du får vurdere behov, er musikk, film og små behov viktigst så gå for ipad.

 

Bare til informasjon gjør Samsung Galaxy Tab P1000 det ganske så bra også.

Lenke til kommentar

Jeg ville kjøpt en Mac pga mer lagringskapasitet, bedre å skrive på, bedre skjerm (ifht filmer og evt spill). En iPad er såklart lettere å ta med rundt. Men hva er det som gjør at Dellen ikke strekker til?

 

 

Mvh Faller

 

Problemet med dell'en er at den er gammel og bruker mye tid på dens gjøremål. Helt grei å surfe på nettet med, men med tanke på avspilling av film/musikk så er den alt for dårlig. Det er dessuten veldig dårlig batteri. Holder i max 20-30 min (uten kabel)

Lenke til kommentar

Hvis å kommunisere, lese bøker og se på film er det du skal bruke den til, ser jeg ingen grunn til at du ikke skal kjøpe en iPad. Kan du si litt mer om hva du skal bruke den til, kanskje etter militæret?

 

Året etter militæret blir nok et "jobbeår" for meg. Og jobben min involverer ikke "papirarbeid", så jeg trenger ikke å skrive noe særlig det året heller. Så lenge jeg får oppdatere ipoden, surfe litt på nettet og se litt filmer er jeg fornøyd.

Lenke til kommentar

Du har en iPad ved siden av en annen datamaskin, ikke istedenfor...

Slik er det nå, siden man i første omgang må ha en datamaskin for å få aktivert iPaden. Deretter for å oppdatere programvaren, for å ta sikkerhetskopi, m.m.

Men dette vil garantert endre seg med iOS 5, og da kan man nok fint leve med kun en iPad. Selvsagt litt avhengig av hva slags bruker man er.

Lenke til kommentar
Gjest member-101642

Siden du mangler en skikkelig laptop, vil en Macbook være det naturlige valget. Ipad egner seg dårlig når man skal surfe i mange timer, og er helt ubrukelig når du begynner å studere. Da skal det produseres mye tekst, så et fysisk tastatur er en fordel. Ja, du får kjøpe eksterne tastatur, men en skikkelig laptop bør uansett være høyeste prioritet.

Lenke til kommentar

ikke enig i at ipad egner seg dårlig til mye surfing. hatt ipad 1 uke og brukte ikke macbooken i det hele tatt utnom første sync!:) men siden du har elendig data ville jeg kjøpt macbook air som er ganske tynn med god batteritid og ne ipad 1 ved sidenav brukt eventuelt)

 

 

jeg kjøpte min ipad pga min macbook er gammel og holder på å sikte. ipaden har erstatten maccen på alt:) til musikk har jeg itunes til videoer har jeg en avspiller som støtter woirless sync og alle formater der ute:) ligger i appsotre. avplayer hd heter den:)

 

 

 

 

kjøp macbook air du og ipad etterhvert;=)

Lenke til kommentar

og leveres med windows.... og mac fungerer bra på spill også, mw kjøres bra på mac og om å kan man instalere windows på mac for spill.. beste av begge verdner

 

 

 

trådstarter vil ha nok ha amc pga oprativsystemet også.. den maskinen der kan ikke sammenlignes i byggekvalitet og batteritid eller formfaktor. uansett er dette of topic da han skal ha mac eller ipad.

Endret av NinjaChriis
Lenke til kommentar

Her er det ingen tvil i mine øyne.

Jeg har nettopp vært i militæret, og iPad med 3G er en fantastisk venn å ha der, siden kasernene/kubene ikke har trådløst Internett.

Det var alltid like kjekt å dra fram iPaden mens de fleste andre måtte bruke USB-dongler i laptopen.

Lese bok på senga er dessuten også et meget stort pluss!

 

Når det gjelder synkronisering, så burde det ikke være et problem å synkronisere filmer og annet stæsj en gang i blant med Dellen?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...