Gå til innhold

Dragon Age


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

En som mener at Dragon Age Origins har tatt flere elementer fra en serie som heter The Dragon Reborn:

 

Bioware's Dragon Age: The Stolen Plot?

 

Er stor fan av WoT, og har selvsagt spilt Dragon Age. Likevel, det siste som slo meg er at de to er like. Joda, et par navn og begrep går igjen. Men historien er likevel radikalt annerledes. Dragon Age sin historie består mer eller mindre utelukkende av å samle opp en hær, og deretter gå til krig.

 

WoT er så fylt av intriger og komplott at det ikke er godt å si nøyaktig hva som har skjedd. Rand samler gjør seg riktignok klar til kamp mot "The Dark One", men det er langt i fra så enkelt som å samle hærer.

Lenke til kommentar

Pff, det er berre tull. Han samanliknar like titlar og namn, "Warden" er jo eit av dei mest brukte orda for organisasjonar i fantasyhistoriar. Skal man kalle alle bøkar som har "Rangers" for plagiat av RH siden der har du både "Rangers of the North" og "Rangers of Ithilien". Det blir for tåpeleg å seie at det er plagiat når namna er nesten heilt like. I mange fantasyhistoriar så er dei onde sitt namn ein blanding av "dark" og "spawn", det er heller ikkje noko du kan kalle plagiat.

Forskjellen på Aes Sedai og The Circle er at Aes Sedai har stor politisk makt, The Circle har praktisk talt ingen. Dessuten kan menn bruke magi i DA uten å bli gale.

 

Jakoozie@Er du gal? WoT er ein av dei mest forutsigbare bøkane eg har lest, og også ein av dei mest overvurderte.

 

Edit: Såg det var enda ei side. "Blight" er eit veldig vanleg ord brukt om øde, øydelagde land, og onde øydelegg ofte landa. Magiske sverd er også VELDIG vanleg i fantasyhistoriar.

 

Dei samanlikningane som han finn mellom WoT og DA: TST kunne eg garantert funne mellom Tolkien og WoT også, og kalla Jordan ein plagiat.

Endret av Flosshatt
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...