Gå til innhold

Kaloriforbrenning ved jogging på stedet


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Vet ikke om innendørsidrett er den rette kategorien å poste dette i, men lurer på om noen vet om jeg brenner mange kalorier om jeg står på stedet og jogger? Dette er noe jeg kunne gjort mye mens jeg ser på TV-serier og filmer. Det er love-handles og litt mageflesk jeg vil ha bort. Hjelper jogging på stedet?

 

Takk på forhånd!

Endret av Treneren
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er ikke så stor plass på det lille rommet mitt, ellers hadde det vært en fin mulighet. Kanskje når jeg flytter ut. :)

 

Men jeg prøvde å løpe litt mens jeg sto i ro i stad, og jeg sto i omtrent 8 minutter uten å bli sliten i det hele tatt, pustet ikke litt mer enn vanlig en gang. Hva har du/dere å si om det? Dårlig trening eller bare at jeg har en decent kondis fra før? Jogger en del.

Lenke til kommentar

Tja, om det er kaloriforbrenning du ønsker så er det nok mest optimalt å ligge på et intensivitetsnivå som gjør at du klarer å holde et godt tempo gjennom hele økten. Altså at ikke pulsen blir altfor høy, men heller ikke for lav. Om du er godt trent eller ei, så bør du jo trene et visst nivå som gir deg forbedring. Ingen forskjell på 8 min, er nok litt lav intensivitet.

 

Des høyere energiforbruk og des lengre, jo fler kalorier blir forbrent. Prøv derfor å finne en god mellomting som gjør at du holder ut hele programmet du skal se/holde på, men også at du er sliten, gjerne litt annpusten på slutten (ta litt i på slutten). Hadde du hatt planer om å forbedre kondisjon derimot, så er bla. høy puls viktig.

 

 

Avstand er det som har noe å si i følge noen forskere. Altså om du jogger raskt 5 km eller går 5 km spiller ingen rolle.

 

Blir som å kjøre bil fra A til B. Du regner som regel med at du bruker en viss mengde energi på en viss distanse. Men i praksis så vet an jo at om du har store pådrag (kjapp akselerering, og så nedbremsing og generelt aggressiv kjøring) så bruker man mer energi på samme distanse. Men ja, i teorien så er det nok mye i det at distansen som teller. Akkurat derfor er det viktig å finne den hastigheten/intensiviteten som gir deg lengst distanse, men også uten å bruke FOR lang tid.

 

 

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

Tusen takk for hjelpen!

 

Bare et lite tilleggspørsmål om noen av dere vet det, ellers får jeg lage en ny tråd for det: Om jeg strammer magemuskler (som jeg begynner å få litt av, så er ganske hardt) og slår på magefettet, brenner dette kalorier? Mener jeg har hørt dette en plass. Og i så fall, hjelper det om jeg bare slår litt svakt sånn i blant, og ikke hardt?

Lenke til kommentar

Ja og Nei. Slike slag vil nok påvirke musklene at de trekker seg sammen, og dermed forbrenner energi. (dog rimelig lite) Samt at du får brukt litt energi ved å slå deg selv. :p Men da må jeg jo si det er MYE mer effektivt å heller slå i en boksesekk enn din egen mage.

For selve slagene mot fettvev vil ikke ha noen som helst innvirkning.

 

Det viktigste å vite er at musklene dine henter energi fra blodet (som du jo vet sirkulerer i hele kroppen). Blodet henter energi fra bla. fettlagrene, og du kan IKKE velge hvilke fettlagre blodet skal hente opp energien fra. Dette velger korppen selv, og er ulikt fra person til person. Nettop derfor noen får store hofter, og spesielt gutter får gjerne en ølmage. (fordi kroppen prioriterer å fjerne disse fettlaggrene sist)

 

Den formen for trening som gjør at du setter FLEST muskler i sving, og da spesielt de store musklegruppene som f. eks rumpa, lår, legger, bryst og biceps/triceps for å nevne noen. Det er egentlig rimelig enkel fysikkregning.

Det kreves energi for å varme opp, samt flytte på masse. Jo mer masse du flytter og jo mer varme du genererer , jo mer energi bruker du. Og jo mer energi du bruker, jo flere kalorier forbrenner du. Plain and simple. ;)

- f. eks løfte et ben opp og ned betyr at du flytter mer masse, enn om du gjorde det samme med armene, som veier mindre.

- blir du svett, så genererer du mye varme, og du bruker derfor energi på å generere samt fjerne varme fra kroppen.

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

Absolutt! Alle typer styrketrening vil forbrenne store mengder energi, og dermed også en god del fett. Selv om det nok finnes mer effektive alternativer.

 

Det er en vanlig missforståelse å tro at man forbrenner fett på de stedene man trener. Men dette er feil. De musklene som er på de stedene vil øke i styrke og masse om du trener dem riktig.

F. eks om du bare tar sit-ups eller andre mageøvelser, så vil du øke magemusklene, men magefettet vil fortsatt være der. Eller... det vil jo også forsvinne, men ikke noe raskere enn fettet på andre deler av kroppen.

Legg også merke til at kroppen ikke kan utnytte fett direkte, da det må brytes ned, og føres ut i blodet, for derefter å taes opp og forbrennes i musklene.

 

Kort sagt: Du kan ikke punktfjerne fett.

 

Den beste formen for å fjerne fett rundt magen (eller noe som helst annet sted) må være å ta i bruk flest mulige muskler i den treningen du gjør. Svømming er derfor en meget god sport for å forbrenne fett. Da vil alle de store muskelgruppene bli aktivisert, samt mange av de små, noe som gjør at du vil få den mest optimale fettforbrenningen. Det er nok godt mulig det finnes bedre, men fortsatt en meget fin form for fettfjerning. ;) (og det er morro, ikke minst) Enda en fordel jeg setter pris på er at det effektivt kjøler ned kroppen slik at du kan yte mer. :) Ingen blodrød panne eller svette som siler i strimler. ;)

 

Jogging er også en effektiv metode, fordi det i hovedsak aktiviserer bena og en del av rumpa (mer stigning betyr at du trener mer rumpe) som er de største muskelgruppene i kroppen, og dernest også har det største forbrenningpotensialet.

Men mot bla. svømming som også tar i bruk armer, bryst og mage, så er det nok ikke like effektivt.

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...