Gå til innhold

Generell diskusjon rundt World of Tanks


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

-iL-

Vi er grunnleggende uenige i gull-konseptet her :-)

 

Ja veldig.

 

Jeg er klokkeklar i min tro på at og bruke gull ammo, kjøpe premium tanks, og konvert XP, er på grensa til juks, selv om spillet tillater det. Det er for store snarveier, og jeg skjønner ikke at de tillater dette.

 

Så jeg spiller IKKE slik.

 

Hadde man tillatt det samme, bare med mere credits, hadde det vært helt greit, men slik er det altså ikke. Folk som bruker penger, får fordeler man ALDRI kan få ved og ikke bruke penger på disse tingene.

 

Går vel på moral tenker jeg, og rettferdighet.

Endret av -iL-
Lenke til kommentar

Rettferdighet, ja. Det er rettferdig at utviklerne tjener penger på spillet de har lagt ned en større mengde innsats i å utvikle. At de ikke legger ut hele spillet gratis sier seg selv. Gull-ammo er for dyrt til at du normalt trenger å bry deg om det; bare i Ultimate Conquest trenger du tenke på slikt, og der tjener du på sin side gull hvis du vinner.

 

XP-konvertering er en måte å omgå kjedelige tanker, men forutsetter fortsatt at du får tak i xp-en ved å spille spillet. Du kan ikke skaffe en tier 10 uten å faktisk legge ned en stor mengde innsats, og store mengder penger også hvis du ikke ønsker å spille noen tanker opp på veien dit. De som har råd til slikt er en gullgruve for utviklerne, og å ikke gi dem muligheten il å bruke penger på det når de faktisk er villige til det blir således feil, all den tid mange spiller spillet uten noensinne å betale en krone. For å dekke disse er det behov for at andre betaler ekstra.

 

Premiumtanks gir mer utbytte ja, men de koster på den annen side ganske mye for en som gir en virkelig stor fordel creditsmessig. De gir vanligvis ingen fordeler ingame, og er balansert mot tier. Således ser jeg lite problem med dem.

Lenke til kommentar

Ja, det virker kanskje som om jeg har bare betalt meg fort opp og fram, men jeg kjøpte M6A2E1 ved release. Jeg har spilt 2000 kamper, og jeg har INGEN arty eller TD, og de eneste amerikanske jeg har er T2 Light og M6A2E1. Eneste russiske jeg har, er IS-4 (Men har spilt 5-6 kamper med BT-2). Og jeg har brukt 157.500 gull.

Med andre ord er det ikke bare lett å komme til Tier 10, men visst går det langt fortere.

 

Å blande inn moral her, er dårlig gjort. Moral ligger på ting utenfor spillet. For eksempel hitbox-skins, GUI med mer informasjon, større minimap og andre modifikasjoner som er ANNERLEDES enn slik spillet er tiltenkt. Dersom man bruker noen som helst form for mod, kan man begynne å nevne moral. Men å spille akkurat slik som tiltenkt, har ingenting med moral å gjøre.

 

Det blir som å snakke om moral i fotball, fordi de fortsetter å score hvis de leder med mer enn tre mål? Det gir ingen mening og blir en oppdiktet moral.

Lenke til kommentar

Tja, utviklerne skal ha penger. At du ikke vil betale for alt det du kan betale for så er det helt greit. Men det vill alltid være noen som betaler for det og gir utviklerne inntekt slik at du slipper å betale for disse tjenestene. Det som gir mest fordeler, gull ammo og gull consumables, er det eneste som virkelig kan lage et skille mellom betalene og ikke-betalende.

 

Men de færreste bruker gull på slikt utenom turneringer og clanwars. Så det er ikke noe som skaper ubalanse. Konventering av XP,premium og premium tanks vil bare resultere i at de som bruker dem bruker mindre tid på å komme seg fremover. Da vil jo de få det tøffere da de er mindre erfaren.

 

Det er et F2P og dermed så vil slikt være tilgjengelig i de fleste tilfeller. Vil spille uten så får du spille et "butikk spill"

  • Liker 1
Lenke til kommentar

At du ikke vil betale for alt det du kan betale for så er det helt greit.

 

Jeg betaler for spillet jeg! Er ikke det det er snakk om, les postene mine.

 

jesus. hvor vanskelig dette skulle være og skjønne.

 

 

At du ikke vil betale for alt det du kan betale for så er det helt greit.

 

 

ikke vil betale for alt det du kan betale for

 

 

 

betale for alt det du kan betale

 

Les hva andre skriver før du klager på at andre ikke leser på hva du skriver.

Endret av Chris93
Lenke til kommentar
Jeg er klokkeklar i min tro på at og bruke gull ammo, kjøpe premium tanks, og konvert XP, er på grensa til juks, selv om spillet tillater det. Det er for store snarveier, og jeg skjønner ikke at de tillater dette.

På grensen til juks? Er det ikke opp til utviklerne å bestemme reglene i sitt spill?

 

Så jeg spiller IKKE slik.

Nei, det må du selvsagt gjøre som du vil med, men å hevde at det er pga. høy moral og god rettferdighetssans synes jeg blir litt søkt.

 

Hadde man tillatt det samme, bare med mere credits, hadde det vært helt greit, men slik er det altså ikke. Folk som bruker penger, får fordeler man ALDRI kan få ved og ikke bruke penger på disse tingene.

Selvfølgelig får de fordeler, tror du de hadde tjent spesielt godt på gullsalg ellers?

 

- Gull-ammo er så lite brukt at du kan se fullstendig bort fra det. Så utrolig kraftig er det heller ikke.

- Brannslukkere etc. som du får kjøpt for gull har jeg ikke engang prøvd. De du får kjøpt for credits duger i massevis.

- Konvertering av xp gjør deg ikke bedre, det hjelper deg fortere frem. Du oppnår ingenting som ikke alle får.

- Premium-konto lar deg spille med tre i platoon, ellers hjelper det deg bare til raskere progresjon.

- Premium-tanks er balansert slik at de gjerne er litt svakere enn andre tanks. Fordelen er god inntjening av credits (hjelper progresjonen) og evt. at du får teste høyere tiers tidligere enn ellers. Nå får riktignok ikke gratispasasjerene tilgang på disse, men det synes jeg er helt greit, så lenge de tilbyr en annen opplevelse, ikke en bedre opplevelse.

- 100% crew er en merkbar oppgradering, men også gratispasasjerer får jo det, de må bare spille litt flere kamper først. Det tar ikke så skrekkelig lang tid å trene de opp fra 75 til 100%. Det er trening av ferdighetene deres som tar tid. Nok en gang, du får akkurat det samme, bare fortere. Det er ikke ulikt situasjonen med premium-konto som gjør at du raskere får bedre moduler på stridsvognen.

- Konvertering av gull til credits hjelper deg med progresjonen, men er gjerne den minst hensiktsmessige måten å bruke gull på.

 

Hvis du kunne oppnå alt med credits, hvordan skulle det vært balansert? De som spiller gratis har aldri noen overflod av credits, det er jo de med f.eks. Löwe som klarer å opparbeide seg noe nevneverdig overskudd. Hvis jeg kunne konvertere xp for credits til en pris de uten gull kan oppnå, hvorfor skulle jeg som tjener så (relativt sett) godt med credits gidde å kjøpe mer gull? Det har gått rykter om at man skal få konvertere fra credits til gull også, men jeg vet ikke hvordan de skal klare det på en meningsfull måte. Det må i alle fall bli temmelig dyrt for ikke å ødelegge inntjeningen. Det blir nok mer for å belønne de som spiller svært mye enn for å gi bort raskere progresjon (som altså er den eneste reelle fordelen ved å kjøpe gull) gratis til alle.

 

Går vel på moral tenker jeg, og rettferdighet.

Hva bruker du gull på da? Du er imot alt av utstyr og tanks som kan kjøpes for gull, du liker heller ikke trening av mannskap. Ei heller konvertering av xp. Å konvertere gull til credits vil hjelpe deg å oppgradere raskere enn andre, så jeg tar for gitt at du mener dette er umoralsk og urettferdig også? Det samme gjelder vel premium-abonnement. Det gjør jo at du får en bedre tank raskere enn andre. Har du fryktelig mange garasjeplasser? Bruker du gull for å skifte navn på mannskapet? Hele betalingssystemet er jo lagt opp til at du får raskere progresjon, ikke fordeler i kamp.

 

Kan du forklare litt bedre hvordan du mener betalingssystemet skulle vært? Hva skulle være attraktivt nok til at folk betaler nevneverdig, uten at det gir noen av effektene du misliker? Hvordan skulle det oppfordre de som har nådd topp tier til fortsatt å handle? Jeg spør ikke for å være vanskelig, jeg synes dette er veldig spennende. Mange utviklere ville solgt de beste våpnene til hver tank for gull, jeg synes World of Tanks er _eksepsjonelt_ snilt mot de som spiller gratis.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Tafatt å klage på en egenskap spillet har (gull).

 

Det er måten dette spillet overlever på, akkurat som alle andre F2P spill av suksess.

Jeg kjøper premium konto uten å blunke, jeg kjøper fler slots i garasje og jeg kjøper 100% crew hvis jeg føler for det.

 

At andre ikke tar seg råd/har råd til det bryr meg ganske lite, jeg deler heller ikke den oppfatningen at gulltanks er bedre enn andre tanks i sin Tier. Bare se på Löwe...

 

Jeg klager ikke når jeg møter en gulltank selv heller, jeg prøver å ta de hvis jeg har rett tank til jobben eller så tar jeg ut andre ting slik at det er enklere for laget mitt å ta den ut.

 

 

Når det kommer til gullammo er det som sagt over, ingen , eller iallfall VELDIG få, som bruker det..

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Uten og sitere noen av svarene, noen svært bra:

 

Jeg er ikke i mot gull/diamonds/whatever som er den nye trenden i online spill. De som lager spillet, skal jo leve av det også! Det jeg er imot er fordeler man får som i mitt syn er altfor store.

 

Löwe er en av de.

 

Hvorfor har jeg prøvd og fortalt. Jeg er ikke i bunn og grunn uenig i at kjøp gull-> få mer credits/xp på en eller annen måte, dvs kjappere grinding. Det jeg er imot er snarveien til tier VIII, som er en for stor fordel. Man skipper altså over 100k+ med XP, man skipper også over alt av credits det koster og kjøpe tanks før en som ikke kjøper tanks gjør.

 

Løsning? Jo, man bør/burde ha løst opp la oss si minimum en normal tier VI, helst tier VII, før man kan kjøpe tier VIII premium tank.

 

Tank slots? Bra idee.

Trening av crew? ok idee, enda bedre hvis man hadde slengt på at man kunne kjøpe noe i nærheten av det samme med credits, noe man ikke kan. 75% er ikke i nærheten, og 75 kontra 100 har en del og si ingame.

Gull ammo? forkastelig, for stor fordel

Premium tanks? idiotisk så lenge det er fritt frem uten XP avhengigheter, uten tier avhengigheter

Bedre versioner av consumables? helt ok, gir ikke så store fordeler i forhold til normale versionene

Convert XP? Denne liker jeg ikke i det hele tatt. Det er en grunn til at man har tvungne XP og research ting. Det er som en gratis knapp til hvilken tank man vil.

Premium account? helt ok, kjappere grinding. Samt platoon med 3, som var ganske dårlig, men siden de åpnet opp for gratis for 2, så er den bra. (se her innså de hvor dårlig det var)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...