Gå til innhold

Kan jeg fylle opp anbefalt daglig kaloriinntak med sjokolade?


Anbefalte innlegg

Jeg har nettopp fått meg en profil på vektklubben.no og for første gang i mitt liv skal jeg forholde meg til kalorier. Så vidt jeg har forstått det bør man ikke spise mindre enn 1500 kcal hver dag. Hva skjer om noen/endel av de kaloriene kommer fra godteri eller andre usunne matvarer? I dag har jeg for eksempel til nå bare spist 1000 kcal og jeg kommer ikke til å spise kveldsmat med 500 kcal. Kan jeg da fylle opp dagsbehovet med sjokolade, eller vil det hemme vekttapet?

Jeg skjønner at det ikke er ideelt å velge godteri framfor mat, men hva skjer egentlig? Så lenge jeg holder meg til 1500 kcal hver dag bør jeg vel kunne gå ned i vekt selv om jeg av og til spiser usunt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Må vel uansett fylle opp dagsbehovet for kalorier slik at ikke kroppen går i sparemodus eller hva det heter. Og siden jeg er kjempeglad i sjokolade hadde det vært godt å kunne ta seg en bit uten at det går ut over vekten:)

 

Du bør kunne gå ned i vekt ja, men det er ikke anbefalt å fylle dagsbehovet med tomme kalorier (mat som bare gir kalorier, men ingen annen næring.)

 

Skjønner at det ikke er så veldig lurt og har ikke tenkt å gjøre det hver dag, men av og til er det godt å unne seg noe ekstra:)

Lenke til kommentar

To enkle ting å huske på.

 

1: Når energi inn er mindre enn du forbruker så går du ned i vekt.

2: Du trenger endel forskjellige stoffer inn i kroppen for at den skal fungere. Ellers får du mangelsykdomer.

 

Mtp 1 går det helt greit å bruke sjokolade, men jeg ville også hatt nr 2 i tankene hvis du har tenkt å gjøre dette mange ganger :)

 

I teorien vil du kunne gå ned i vekt ved å bare spise godteri så lenge du holder deg energiinntaket under det du forbruker :)

Lenke til kommentar

Har brukt vektklubben.no en stund med godt resultat og det beste tipset jeg kan gi deg om du både har lyst på snop og å gå ned i vekt er dette: Fyll opp kalori-"kvoten" din med sunn, god mat a.la. menyforslagene du får på vektklubben.no (men gjør det enkelt å følge). Sjokolade kan du så gi deg lov til å spise når du har mosjonert litt og brukt ekstra energi - denne kan du med god samvittighet spise inn igjen i form av snop :) Mosjon kan være mye forskjellig - gå en tur, vaske huset, gå på dans, etc. Du finner energikalkulatorer for det meste på vektklubben sine sider.

 

Synest dette er bra fordi du:

 

1) gir deg gode matvaner med enkel, sunn mat som vil være bra å følge også når du er ferdig med slankekuren

2) du får i deg det du trenger av næringsstoffer

3) du øker motivasjonen for å trene

4) du kan spise snop innimellom uten å ha dårlig samvittighet

 

tips: tell kalorier i slankingens favør - det blir alltid litt omtrentlig uansett, så når det gjelder mat du spiser, rund av oppover, og når det gjelder minutter med mosjon, rund av nedover.

 

For min egen del, som var ganske glad i snop før, ble det helt umulig å holde et nytt, lavere kaloriinntak i lengden om jeg ikke mosjonerte. Ekstra forbrenning gjennom trening har gitt meg den bufferen jeg trenger på dagens kalorikvote til å klare å gå ned i vekt. Faktisk så føler jeg meg mye mindre sugen på snop når jeg trener, og har sjelden behov for å spise inn de ekstra kaloriene jeg forbrenner.

 

tl;dr: Ja, det er i hovedsak kun den totale energibalansen som har noe å si, men det er ikke særlig sunt å ha så stor andel av kaloriinntaket fra snop.

 

p.s. Sjokolade er helt utrolig energirikt - kanskje kan du finne noe annet snop du også liker som kan erstatte noe av sjokoladen?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Sjokolade er da ikke så gale.. og for all del gå for %70 kakao. Kakao har vært kjent for menneskest i tusenvis av år og er kjent for store helsebringende effekter, smertestillende og humør forbedreninger effekter..

 

Men så blir jo utfordrningen å ikke spise for mye...

Lenke til kommentar

Tusen takk for alle tips og råd. Merker at det kommer til å ta litt tid å venne seg til å passe på alt jeg putter i munnen. Skal definitivt begynne å mosjonere litt så jeg kan unne meg litt snop i hverdagen. Dessverre for meg synes jeg ikke de "sunneste" sjokoladene er noe særlig, men håper det går opp i opp med trening og sunn mat:)

 

Har flere spørsmål angående min nye livsstil, så håper noe kan svare meg på dem også:

 

På vektklubben står det anbefalt kcal til hvert måltid: lunsj 220 og middag 400. Er det dumt om jeg spiser 500 til middag og 120 til lunsj for eksempel? Ikke hver dag altså, men innimellom? Synes det er veldig vanskelig å regulere hvert måltid, spesielt siden ikke lager alle måltidene selv.

 

Lurer også på hvordan jeg skal få til kaloritellingen i en travel hverdag. Har ikke tid til å veie hver ting jeg spiser og når jeg lager en gryte av noe slag er det utrolig mye arbeid å veie alt og å regne ut kaloriene.

Noen tips og triks til hvordan dette gjøres lettest mulig?

Har prøvd å søke opp litt på nett, men med mindre jeg følger en oppskrift slavisk vil det jo ikke stemme 100%.

I tillegg kjøper jeg også av og til lunsj på skolen og spiser i blant ute. Det er uaktuelt å begynne å spørre kantinepersjonalet eller kelneren om hvor mange kalorier det er i maten.

 

Lurer også på om det finnes noen bra kokebøker hvor det står hvor mange kcal måltider inneholder.

 

Setter utrolig stor pris på svar, har ingen venner å snakke med om dette, så jeg er avhengig av hjelp "fra internett" :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hei!

 

Det har ikke noe å si om det blir 500 til middag og 120 til lunch. Det blir uansett alltid bare omtrentlig. Det viktigste er at du får et mer bevisst forhold til ca. hvor mye næring som er i ulike typer matvarer, hva som er en fornuftig sammensetning av et måltid, og ca. hvor mye du bør spise i løpet av dagen.

 

For min del går det litt i perioder - innimellom, i en uke eller to, er jeg flink å føre opp det meste. Jeg veier matvarer kun en sjelden gang, for å "peile" meg inn litt på riktige mengder. Resten av tiden fører jeg opp sånn omtrentlig. Nå spiser jeg gjerne ca. det samme til frokost og kvelds i hverdagen iallfall, så da blir det ikke så vanskelig. Nå er jeg mann og singel, så spiser for så vidt ofte det samme til middag noen dager i strekk også :p

 

Et tips for å gjøre tellingen av kalorier i middagen lettere kan jo være å finne retter inne på vektklubben.no. Enten i menyforslaget ditt, eller ved å søke.

 

Setter utrolig stor pris på svar, har ingen venner å snakke med om dette, så jeg er avhengig av hjelp "fra internett" :)

 

Bare hyggelig :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...