Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Remas pris og markedsføring


Dragen

Anbefalte innlegg

Sitter å titter i Rema 1000s kundeavis, hvor de reklamerer for middag til 4 til en hyggelig pris. Men så ser prisene på produktene.

 

De er som følger på Nachos:

 

300gr kjøttdeig til 23,-.

200gr Old Elpaso nachos til 27,80.

1 boks Landlord hakkede tomater til 5,90.

1 pose Landlord tacomix til 8,40.

1 løk til 2,-

Disse enhetene får man kjøpt i mengden som er oppført. Men så kommer vi til osten:

200gr revet Landlord hvitost til 11,38.

 

Problemet her, er jo at man ikke får kjøpt 200gr revet Landlord hvitost til 11,38. Skal man ha Landlord hvitost, så må man kjøpe 1 kg til 56,90.

Her blir det da 45,52 i forskjell på faktisk pris og reklamert pris.

 

Videre i samme kundeavis så oppføres 300gr jasminris fra Landlord til 4,19 (produktet eksisterer kun i pose a 2kg til 27,90), spisemoden avokado til 10,- (kun i pakke a 2stk til 20,-)

 

Jeg har notert meg dette ved tidligere anledninger også, hvor de har brukt samme type lokketilbud.

 

Er dette egentlig lovlig markedsføring? Kunden får jo ikke den prisen som er oppgitt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kanskje litt villedende, men hvis du kjøper middag til en standard familie på 4, så skal du vel ha mer en en middag i løpet av noen måneder, så varer som ost og ris vil jo holde til mange middager, siden de har ganske god holdbarhet.

 

Kjøper du bare porsjonspakker blir det alltid dyrt, i familiehusholdningen må man kjøpe i litt store kvanta for å spare noen kroner her og der.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Her er reklamen:

post-44445-0-02589400-1298503308_thumb.png

 

Som dere ser, så er prisen oppført til 11,38. Kilopris på "løse" varer skal ALLTID oppgis uansett enhetspris. Dette er grunnen til at det alltid står "<pris> <liter/kilo>pris" på prislappene i butikken.

Med tanke på at alle de andre varene oppgitt i annonsen selges til annonsert pris, så anser jeg det som villedende at osten står oppført med en pris man faktisk ikke får.

 

Om folk skal ha mat i en lengre periode har ikke noe å si i saken, da saken omhandler at Rema reklamerer med middag til en pris man ikke kan få.

Lenke til kommentar

Men det står jo pris per kilo, de kunne jo heller skrevet opp en 200grams pakke med revet hvitost fra tine til.. Hva er det de koster igjen, 30-40kr? Og løken til 2 kr, det er jo også en cirka pris, da det står 10kr/kilo og gjennomsnittlig løk er 200g. Hvis du hadde funnet en løk på 500g, og den koster 5kr, hadde du klagd da også? Da hadde det kommet opp i nesten 85kr.

 

Tror de fleste skjønner det, og du ser jo tilogmed på bildet at det er en kilos-klump med ost. Dessuten ser du oppe til høyre at det står middag for fire og en stjerne med tilleggsopplysning: se oppskriftshefte i butikk eller rema.no for detaljer. Der står det nok at det er en kilos-ost og en hel pose med ris istedenfor porsjonspakker.

 

Hvis du handler inn råvarer til kun en enkelt middag blir det dyrt uansett, derfor må du planlegge når du handler inn til middag, så kan du kanskje bruke halvparten av en råvare som du brukte mandagen til noe du lager dagen etter eller en annen dag, så får du brukt alt og slipper å hive mat.

Endret av grovetussen
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Og på avokadopakken som du nevnte står det jo at den koster 10kr, siden du bare trenger 1 til oppskriften, men så står det jo også at det er bare en 2pk til 20kr. Og en rødløk til en oppskrift er listet til 4kr30øre, men er bare i en strømpe med 3 til 13kr.

 

Fant på bunnen av reklamen:

 

** Der hvor hele pakninger ikke er brukt i oppskriften er pris for anbefalt forbruksmengde av disse produktene inkludert i den totale middagsprisen. Produkter fra "kjøkkenskapet" er ikke inkludert i den totale middagsprisen.

 

Tviler på du har noe sak her.

Endret av grovetussen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Pris per kilo skal føres opp uansett pris på sånne varer. Uansett om det er løk, agurk, kjøtt eller ost. De sier ingenting om at du MÅ kjøpe 1 kg ost. Kjeder som Elkjøp og Expert må opplyse om totalpris, de kan ikke reklamere for for eksempel en mobiltelefon til 199,- når totalprisen er på 5000,- uten å opplyse om dette.

Og det er nettopp dette Rema driver med nå. De reklamerer med en pris som ikke reflekterer den ekte prisen. Er det virkelig sånn at man har lov til å friste med pris kunden ikke kan få, fordi det gjelder matvarer og ikke for eksempel elektro?

 

Du kan jo prøve å sette deg inn i et perspektiv:

Du har tre unger, kona/mannen din er død og du lever på en underbetalt jobb. Det er siste dag før lønning og du har 100,-. Du ser dette tilbudet og bestemmer deg at i dag så skal dere kose dere litt til middag til bare 79,- og kjøpe tre epler som barna kan spise på skolen dagen etter.

Hva gjør du da, når du står i kassa og har fulgt reklamen og kun tatt med de varene som er oppført, pluss tre epler, med bare 100,- i hånda og displayet viser 140,- (tar utgangspunkt i at eplene koster 15,- som var prisen forrige gang jeg kjøpte tre epler av den sorten jeg pleier å kjøpe, pluss pose 1,-)?

 

Du har jo fulgt annonsen som Rema har gitt deg.

 

Og ja, før du begynner kverulere på dette, så er dette scenarioet ganske vanlig for en stor gruppe familier i Norge.

 

Og ja, selvfølgelig blir det billigere å kjøpe i store kvanta, men dette har ikke noe med dette å gjøre. Denne saken handler om at Rema opplyser deg om en pris, i dette tilfellet 79,-, men som de ikke godtar i butikken. Du får ikke kjøpt 200gr revet hvitost til 11,38. De opplyser ikke at du må kjøpe en vesentlig dyrere vare for få tingen som er annonsert.

Det hjelper jo ikke at de putter en stjerne der, og opplyser om "detaljer" en helt annen plass. Totalprisen er og blir vesentlig høyere enn den oppgitte prisen.

Lenke til kommentar

Detaljen står jo under, rett under der du har klipt ut reklamen: ** Der hvor hele pakninger ikke er brukt i oppskriften er pris for anbefalt forbruksmengde av disse produktene inkludert i den totale middagsprisen. Produkter fra "kjøkkenskapet" er ikke inkludert i den totale middagsprisen.

 

Det står jo også på hyllen du tar varen fra at den koster 56,90.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fant på bunnen av reklamen:

 

** Der hvor hele pakninger ikke er brukt i oppskriften er pris for anbefalt forbruksmengde av disse produktene inkludert i den totale middagsprisen. Produkter fra "kjøkkenskapet" er ikke inkludert i den totale middagsprisen.

Du kan vise nøyaktig hvor du ser dette? For dette står ikke i avisa for Hedmark, Oppland og Akershus.

Lenke til kommentar

Avis? Jeg så det i den reklamesaken jeg kunne bla i på rema.no, 24sider med forskjellig, så ut til å være et lite hefte, som sikkert ligger i butikken. Kunne også åpnes som pdf. Om du går inn på rema.no og på texmex oppskrifter så kommer den frem.

 

Jeg velger å ikke motta reklame i posten, så akkurat denne reklameavisen du har sett dette i har jeg ikke sett, men var innom rema idag og så en sånn texmex hylle (ved siden av den elektroniske oppskrifts-søke-maskinen som står der) med mye dilldall oppi, tar en råsjangs og tipper det var sånne oppskriftshefter der i hyllen...

Lenke til kommentar

Du har helt rett i at det ikke sto i kundeavisen, men der stod det heller ingen oppskrift eller andre ting, det henviser bare til butikk eller nettsidene for mer info.

 

Så jeg tror du kan bare drite i det, hvis du kan lage dette greiene med bare de ingrediensene uten noe form for instruksjon så skjønner du også at du må kjøpe en kilos-ost for å få den så billig, og at du må bruke resten av den på brødskivene (det er for øvrig utrolig billig, en landlord pakke med 250g skivet ost koster rundt 25-30kr) :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...