Gå til innhold

Anbefaling av RAID oppsett


Anbefalte innlegg

Hei

 

Har prøvd å titte litt rundt her og på nettet generelt om hvilket raid oppsett jeg bør gå for til min bruk. Men jo mer jeg leser jo mer usikker blir jeg på hva som egentlig er det greieste for meg å gjøre. Derfor har jeg kommet til den konklusjon av at jeg spør dere om råd.

 

Jeg ønsker et raid oppsett som gir grei ytelse og som kan tillate at ihvertfall en disk kneler.

Tankene svirrer rundt raid 5, 6 eller 10 spredt utover 3-4 disker avhengig av oppsett som alle vil gi ca den samme plassen om jeg har forstått alt rett?

 

Hovedsakelig blir det bruk til lagring av bilder og som scratch disker til adobe programmer. OS og andre programmer er på disker som speiles i raid 1 per i dag og alt er foreløpig snurredisker med ønske om SSD etterhvert..

 

Maskinen min brukes stort sett ikke til spilling da jeg bruker konsoll til dette så det trengs ikke å tas med i beregningen her da pc'en kan sees på som en ren arbeidsstasjon samt litt torrenting..

 

Jeg vurderer også å kjøpe en Areca ARC-1210 etter å ha lest mye varmt om Areca generelt her på forumet og at det kortet vil være så langt lommeboka kan strekke seg per dags dato.

 

Hva er deres anbefalinger/tanker rundt dette?

Alle anbefalinger tanker taes imot med stor takk fra en forvirret forumbruker..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For lagring er raid-5 eller 6 tingen mener jeg. Selv har jeg ALL lagring som raid-5 eller raid-6. OS har jeg raid-0 og på server os er det raid-1 med 2 disker.

 

Små array med 4 disker er raid-5 perfekt. Da kan 1 stk disk ryke uten at man mister data. Backup er kjekt uansett på VIKTIGE data.

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...