Gå til innhold

Speilreflekskamera til texture bilder i 1:1 skala!


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Er rimelig ny når det kommer til speilreflekskameraer, kameraet jeg bruker nå (Canon Powershot S2 IS) er rett og slett for dårlig til mitt bruk, som er for det meste texture bilder. Det er heller ikke speilrefleks.

 

Jeg har behov for dette :

 

* Speilrefleks

* Må ha mulighet / custom for 1:1 skala, texture bildene må være i 2048x2048, 4096x4096 (kan ikke strekkes).

* Gjerne ha en litt stor LCD/OLED skjerm (3" ?).

* Støtte for større minnebrikker (microSDHC 16/32 GB ?)

* Mulighet for TGA / RAW etc... ukomprimerte bilder.

 

Er dette mulig for 5000-6000 ?

Endret av lavizh
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel - med 1:1 - mener du da proporsjonene? Du snakker ikke om makro 1:1?

 

Skal du ha native-oppløsning med minst 4096 piksler i hver retning får jeg skuffe deg - så skal en standard 3:2-sensor være på x4096, 25 megapiksler, og det får du ikke i dag.

 

 

Men - ethvert speilreflekskamera kan ta bilder i 3:2, som du så kan beskjære og skalere til ønsket oppløsning i etterbehandlingen.

 

Mulig noen mindre micro four thirds-hus har mulighet for å ta bilder i 1:1-format direkte.

Lenke til kommentar

Snakker om selve oppløsningen / resolution på kameraet, da jeg ikke har lyst til å skalere opp mot 4096x4096 fra en lavere oppløsningen.

 

Det kan godt være et kamera som tar bilder i en annen skala, men både width og height må være over eller i 4096 i hver retning, ellers ser jeg ikke noe vits i å bytte kamera.

 

jeg kjører i dag texture bilder på 2048x2048 men noen må være høyere.

Endret av lavizh
Lenke til kommentar

Det kan godt være et kamera som tar bilder i en annen skala, men både width og height må være over eller i 4096 i hver retning, ellers ser jeg ikke noe vits i å bytte kamera.

Velkommen til det digitale mellomformatets verden. Håper du har ~100.000+ å blåse på kamerautstyr.

 

Eventuelt ta flere bilder, og sett dem sammen med et program som autostitch eller lignende.

 

EDIT: Du klarer det faktisk nesten med Sony Alpha 850 eller en av de andre modellene som bruker en variant av samme sensor. Det får du ned i 15000 uten optikk.

Endret av Sutekh
Lenke til kommentar

Er dette mulig for 5000-6000 ?

 

Som flere andre har påpekt får du ikke 4096 x 4096 piksler i dag for 6000. For å få et speilrefleks med makroobjektiv (som du trenger for å få 1:1-skala) er det vanskelig nok å finne noe som helst til under 6000.

 

Et alternativ er Olympus E-450 med 35mm makro, huset med normalzoom får du for 2490 hos Japan Photo og 35mm makro koster rundt 2000. Det vil gi største kvadratiske oppløsning på ca 3000 x 3000 punkter, og det kan lett skaleres opp til 4096 x 4096 uten vesentlig kvalitetstap.

 

Neste skritt opp er Canon 550D som gir ca 3450 piksler i korteste retning, men da er du godt over budsjettet før du har et nytt hus og et objektiv som gir 1:1. Selv brukt kommer du neppe under 6000.

 

Du skriver også at det ikke er noe vits i å oppgradere fra S2 IS hvis du ikke får høy nok oppløsing. I forhold til et Canon S2 IS med 5 megapiksler vil et hvilket som helst av dagens speilreflekser gi en enorm forbedring i detaljnivå.

 

For meg virker det som du ikke helt har klart å forklare hva du mener, eller i hvert fall at jeg ikke har fortstått det. Kanksje du skulle gjøre et forøk på å utdype hva du skal bruke dette til, hvordan du bruker, og hvordan du løser det i dag med et kamera som bare gir rundt 1500 piksler i hver retning.

Endret av se#
Lenke til kommentar

Siden det er mest til textures osv, så regner jeg med det du tar bilde av står stille.

Kan ikke ta feks 4 bilder, så sette dem sammen til ett med hjelp av photoshop, slik at det blir nøyaktig? så evt crope det i 4000x4000 eller noe i den duren?:p

Endret av Merko.
Lenke til kommentar

Det kan godt være et kamera som tar bilder i en annen skala, men både width og height må være over eller i 4096 i hver retning, ellers ser jeg ikke noe vits i å bytte kamera.

Som beskrevet over - så skal du ha et kamera som ikke finnes på markedet i dag - eller gå over til mellomformat.

 

Et hot tips er at selv om speilreflekser i dag ikke har den fulle oppløsningen du spør om, så vil kombinasjonen av flere ganger oppløsningen du har i dag kombinert med mye mer detaljer pr. pixel gi et mye mer detaljert bilde enn det du har i dag.

 

Sammenlign detaljene i testbildet fra testbildet fra S2 IS med hva du kan få fra 550D:

post-71211-0-52973700-1296329441_thumb.png

 

Tro du meg - et 18Mpx bilde resizet opp og croppet vil gi merkbart mer detaljer enn det du har i dag.. ;)

 

 

Og - kjøp god optikk.

 

En gang til: Er det 1:1 makro du skyter, eller er det mer "vanlige" fotograferingsavstander?

 

Uansett vil fastoptikk gi deg maks skarphet - et godt makroobjektiv kan være tingen uansett.

 

 

Edit: Og jo forresten: 550D-bildet var ikke skarpet opp - her er en oppskarpet versjon, som viser hvor mye detaljer det er å hente i 550D-bildene på høyresiden:

post-71211-0-64598100-1296329774_thumb.png

Endret av Trondster
Lenke til kommentar

Kan ikke i mine villeste drømmer skjønne hva man skal med over 4096px i hver retning? Printer fint A2+ med 12 Mpixel oppløsning. Ikke glem at om du går for Sony 850, Nikon D3x eller Canon 5D mkII / 1DsmkII, så krever det ganske heftig investering i optikk for å få glede av oppløsningen :)

 

Kravene dine kan du få oppfylt med mellomformat, men tror ikke kravene din er reelle :) Som også påpekt tidligere, oppløsning alene er ikke det som avgjør detaljenivå

 

Edit:

1 poeng å tenke på når man har obskur oppløsning og skal ta macrobilder generelt, det krever stativ som koster opp mot 50.000 (med tilbehør) for å få stabilitet i platform for å få glede av oppløsningen :)

Endret av TGB
Lenke til kommentar

Lommeboka mi er ikke av den store sorten!

 

Det jeg har behov for å ta bildet av er trestammer, stener, gress, etc. mao textures som skal

inn i en 3D motor. Der er det bred støtte for høye oppløsninger, helt opptil 8192x8192 i DDS/TIF format. Her er det helt normalt med 2048x2048 og i noen tilfeller 4096x4096, men det er mulig de stitcher det sammen i den høye oppløsningen.

 

Mao. det jeg trenger av kamera og objektiv er mulighet for skarpe og fine bilder helt fra 2-3cm over et objekt til max en 1 meter unna objektet. Og det til en nogenlunde fornuftig pris

under 6000,- Det går fint med et kamera og makro som klarer 3000x3000 evn. litt høyere. Jeg kan strekke det littegrann.

Endret av lavizh
Lenke til kommentar

Foveon has produced a digital camera CMOS image sensor that is capable of capturing images at resolutions of up to 4,096 x 4,096, equalling roughly 16.8 megapixels (16.8 million pixels). The chip contains 70 million transistors. The prototype Foveon camera can produce images that appear high quality even when printed at a size of 8 feet by 8 feet. Color photographs can be manufactured by putting together multiple CMOS chips or by dividing the sensors of the CMOS chip into smaller groups.

 

 

 

 

Slik jeg forstår det trenger du et kamera med 16.8 Mega Pixler?

Lenke til kommentar

Nei - det der er "ikke" - det er ikke et produkt på markedet i dag (som sagt skal du opp i mellomformat for å få 4096 piksler på korteste side), og det er en nyhet fra 2000 - det produktet annonsert der har ikke blitt til noe.

 

Som sagt - opptil flere ganger - du får ikke kjøpt det du beskriver på markedet i dag, hvis du ikke går opp til mellomformat. Og da skal beløpet du beskriver som budsjettet ditt ha en ekstra null bak. Og et ettall foran.

 

 

Nøy deg med noe i lavere oppløsning og skaler opp. Det er det "de andre" gjør.

Endret av Trondster
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Om jeg har forstått dette riktig, så skal du ta bilder av "texture" for å bruke til 3D-redigering?

 

I så fall, ville som sagt i poster over hær, gått for noe alla 550D + makro-objektiv og en stativ. Du vil da kunne scalere opp en del uten merkbart tap i kvalitet på bildene. Men jeg skal ærlig innrømme at jeg sliter litt med å se bruken, så det er mulig jeg har feil.

 

ett utsnitt av f.eks en trestamme på 144,5cm x 144,5cm (som en oppløsning på 4096x4096 vil gi) hører litt overkill ut selv i la oss si en film som Avatar?

 

Mulig jeg er helt på jordet, i så fall ignorer alt over ;)

Lenke til kommentar

Forøvrig - når du skal ha textures, så vil du antageligvis ønske å få dem så flate som mulig - så bør du ta bilder på litt avstand - et makroobjektiv på minimum 90-100mm burde være fint, og en Sigma 150mm/2.8 helt toppers. Men - sistnevnte er nok for dyr.

 

Tror også egentlig en 550D vil være for dyr - med mindre du kan finne den billig og brukt. En 500D vil ha marginalt mindre oppløsning, og kan du finne en brukt til en billig penge sammen med et makroobjektiv, så skulle du være i havn. Du er heldig der - det er mange leverandører som lager gode ~100mm makroobjektiver - Tamron, Canon, Sigma, Tokina - alle de nye variantene er gode.

 

Du trenger som sagt også et stativ - tror en Velbon Sherpa 600 R/F er beste alternativet på den lave siden av 2-3000 kr.

Lenke til kommentar

Beste løsningen her er nok å gå i banken å låne penger.

 

Kan ikke tenke meg at trådstarter blir fornøyd før han kjøper den kombinasjonen som Nautica nevner; Canon 5DII + Canon 2.8/65mm MP-E65. Det er "billigløsningen" i forhold til et Medium format kamera, som burde vært ideelt.

 

Her er forøvrig en test av 8 makro objektiver som viser hvilke objektiver som er "bra nok" og hvilke man bør unngå; 8 Macros in comparison MP-E65 vinner ganske klart på "texture" :new_woot:

 

 

Lenke til kommentar

Blæh - nå forteller trådstarter at bruksområdet er fra 1m avstand og ned til makro - MP-E 65 begynner der "ekte" 1:1 makroobjektiv slutter, og kan kun fokusere i intervallet 1:1 - 6:1.

 

Dette er et klassisk tilfelle vi ikke nødvendigvis bør svare på hva trådstarter spør om, men hva trådstarter har bruk for.

 

 

Egentlig vil kamerahus fra mange produsenter være gode nok. Det du har bruk for er høy oppløsning og god skjerm med god liveview for presis fokusering til makrobilder. Kan være en idé å dra og pelle på kamerahus fra flere produsenter - Nikon, Pentax, Canon, Sony (..).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...