Gå til innhold

RepRap 3D-skriver


_kefir

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg vil tipse de som er interessert om det ganske lille men dedikerte forumet for brukere, utviklere og interessenter i RepRap. Det ligger på http://www.reprap.no/forum/ og er hittil en ganske liten gruppe, men allerede er det noen ivrige deltagere som selger deler til RepRap til kostpris for å etablere et miljø. http://www.reprap.no/ er en dedikert wiki, og det er også supert om flere vil bidra med innhold der.

 

For de som ikke har hørt om RepRap før, så er det en open source 3d-printer som kan kjøpes for bare 3-4 tusen kroner. Den skriver tynne striper termoplastikk, og lag for lag bygger den opp objekter etter ønske. Det er vanlig å bruke ABS, samme type plast som brukes i Lego-brikker. For inspirasjon til hva som kan lages kan man kikke på http://www.thingiverse.com/

 

Enten du synes dette høres nytt og spennende ut, eller har laget 10 stykker allerede, så er du velkommen til å delta, og stille eller svare på spørsmål om RepRap og relaterte temaer.

 

Hva ville du laget om du hadde en 3d-skriver?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror jeg ville lagd navnskilt (store bokstaver printa på en base) hvor jeg borret inn noen LEDs for å få en kul effekt =) Må i så fall bruke en type plast som leder lys veldig lett.

 

I tillegg lager jeg noen små elektronikkduppeditter og kunne brukt 3D-skriveren til å lage en base til disse.

 

Div. stempler

 

Kyskhetsbelte (begynner å få litt dårlig syn) :p

 

Du kan lage dildoer med 3D-skrivere. Slenger du inn en vibrasjonsmotor (en vanlig motor med en ujevn arm) har du en vibrator i tillegg!

Lenke til kommentar

Her er flere eksempler på hva folk lager:

 

http://www.thingiverse.com/popular

 

Blant annet verktøy, mini-dreiebenk, div figurer, tannhjul, egne lego-brikker og -mennesker, oppgraderinger til sin egen 3d-skriver, deler til en ny 3d-skriver, pyntegjenstander og smågaver, pumper, gyroskop, rubiks kube, og mer... Finnes nesten ikke den hobby som ikke kan dra nytte av å ha en 3d-skriver. ;)

Lenke til kommentar

Du kan jo prøve! Det er bare å kjøpe deler for 4000 spenn, bygge skriveren på 3-4 dager etter å ha lest dokumentasjon i noen timer, kalibrere maskinen, skrive ut den falske mynten, og så prøve å spare 20 spenn på en brus. Lykke til! ;) Jeg tipper vekten blir feil, men...

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Leste faktisk litt om dette for et par dager siden, etter å ha søkt litt rundt etter å ha sett

videoen. Skulle gjerne hatt en slik en å leke litt med, men tre-fire tusen er nok litt for mye for meg, før den blir litt mer praktisk.

 

EDIT: Hvor stor del av maskinen kan reproduseres av maskinen selv?

Endret av Mokko
Lenke til kommentar

Leste faktisk litt om dette for et par dager siden, etter å ha søkt litt rundt etter å ha sett

videoen. Skulle gjerne hatt en slik en å leke litt med, men tre-fire tusen er nok litt for mye for meg, før den blir litt mer praktisk.

 

EDIT: Hvor stor del av maskinen kan reproduseres av maskinen selv?

 

Alle spesialdeler kan reproduseres. Det er alle de hvite delene du ser på bildene på byggeloggen min. I tillegg må man skaffe stenger og gjengestenger, maskinskruer, muttere og skiver, motorer og elektronikk.

 

Om man tenker at en vanlig printer, en ganske moden teknologi med stor konkurranse i markedet, koster ca 1000 pluss (noen er billigere, noen langt dyrere), og at produsentene egentlig tjener penger på blekk, så vet jeg ikke om 3d-printere blir stort billigere selv om man venter.

 

Man kan allerede lage mye morsomt, det er bare fantasi og evne som setter grenser. Her er noen festlige og nyttige ideer:

 

http://www.reprap.no/forum/viewtopic.php?f=5&t=33

 

En 3D-printer er jo det ultimate "gjør-det-selv"-verktøyet! :)

Lenke til kommentar

Bra forslag! :) Og om man tenker seg litt om, så tør jeg vedde for at man finner en del dagligdagse (og sikkert ganske dyre) ting man fint kunne laget hjemme selv med en 3D-skriver. Og mye til diverse hobbyprosjekter også. Hva med å lage egen fiskesluk, for eksempel? :)

 

Jepp, Nudel har et par innlegg på www.reprap.no også! Han har peiling. :) Jeg holder fortsatt på å sette sammen min reprap, så han ligger noen hestehoder foran!

Endret av _kefir
Lenke til kommentar
  • 8 måneder senere...
  • 10 måneder senere...

Hei igjen, nå er det lenge siden det har vært en oppdatering her. Nå er det samlet en liste med alle delene man må kjøpe for å bygge seg en 3D-printer, sammen med hvor man kan kjøpe dem og hva de koster.

 

http://www.reprap.no/kjope_deler

 

Standard RepRap-modell som anbefales å lage er Prusa Mendel V2.

 

Bare i tilfelle noen er interessert! :)

Endret av _kefir
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...