Gå til innhold

Koble z-5500 til Onkyo 608


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har du maks 2500,- å bruke. Så råder jeg deg å gå i banken og låne det lille ekstra du trenger for å få kjøpt Onkyos 608. Komplett har denne til 2995,- om dagen. Samt ett par hundre i frakt, så er det ett røverkjøp. Denne har veilendene pris på 4500-5500 eller noe slikt. Og får så å si alltid full pott i alle seriøse tester.

 

Den er verdt å vente på til man får spart det lille ekstra man trenger.

 

Det kan hende du også kan finne ett kupp på Denons 1911 på Elkjøp (Selv med VG oppslagene). Er ikke sikker på pris, og fra nettsidene, så ser det ut til at de ikke har flere igjen.

Lenke til kommentar

Logitechen du har kjøpt har forsterker, og alt det den egentlig trenger. Den kalles ikke receiver fordi den ikke har radio.

 

MEN selv om den funker, så er det noen fordeler med en skikkelig forsterker. Det ene er bedre lyd. Du kan få skikkelig HD-lyd fra en ordentlig forsterker. Det andre er romkorrektsjon, så anlegget tilpasser seg rommet det står, og lyden blir normalt en del bedre.

 

Logitechen er det beste kjøpet man kan gjøre hvis man skal ha ett helt anlegg under 5000,-. Men det er noen ting som vil gjøre det enda bedre. Og det er å bruke de analoge inngangene. Dette fordi den interne digital til analog konverteren som sitter i Logitech anlegget virkelig suger. Har selv hatt dette anlegget, og har testet. Kjører man analogt, og i 5.1 kanaler så får man faktisk også HD lyd fra en Blu-ray spiller. Dette fungerer dog ikke med PS3, da den ikke har disse utgangene.

 

Men fordelen er at du etter hvert kan bytte ut selve styringsenheten på Logitechen med en skikkelig forsterker. Gjorde dette selv, og det bor ekstremt mye bedre lyd i de høytallerene enn det forsterkeren i Logitechen greier å levere. Jeg tok litt overkill, og brukte en forsterker som ny kostet 17.000,- alene, bare for å teste. Men det var enorm forskjell. Eneste trickye her er å få subwooferen til å spille på lag. Men det får man til...

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 måneder senere...

Bumper rett og slett min egen tråd, da Onkyo 608 er på vei i posten.

 

Trenger hjelp til koblingen av recieveren og z-5500 (høyttalere + sub). Hvilke kabler trengs for å koble alt av høyttalere + sub til recieveren?

 

Høytallerene kopler du direkte i forsterkeren i stedet for suben til Logitech.

 

Du trenger en stereo 3.5mm til 2xRCA kabel, lett å få tak i. 3.5mm pluggen setter du i sort på subben, og den ene andre i Pre-Out Subwoofer på Onkyoen. Kjør en tonetest på receiveren. Funker ikke den ene pluggen, så prøv den andre. (Tror rød er riktig). (Husk å la Logitechen stå til 6 ch, og ikke 3xstereo, bryter bakpå panelet)

 

Før du kjører romkorrektsjon, så er det viktig at du gjør det med suben korrekt.

Ha styrepanelet til Logitech koplet inn. Sett volumet til 80-85% ikke mer, resten reguleres fra Onkyoen. Sett bassinnstillingen til normal, ikke noe ekstra her.

 

Når dette er gjort, kjør romkorrektsjonen på Onkyoen.

 

Når dette er gjort, så bør det fungere greit. Ønsker du mer bass, så still dette i Onkyoen, på manuell innstilling (Manuel EQ eller hva de kaller det).

 

Hvis du ikke får den helt integrert, prøv litt plassering av den. Det viktigste her er nok avstand fra vegger osv, og egen smak.

 

Du kan også regulere litt på Logitechen hvis du syntes det er lettere.

Lenke til kommentar

3.5mm til 2xRCA på 10 meter ble bestilt i går, så noe greide jeg å komme frem til selv. :p

 

Bare å vente på at recieveren kommer.

Et spørsmål kan der legg ut et bilde hvordan den 3.5mm til 2xRCA ser ut?bilde ? =) har det samme anlegge x) å vudere å kjøp meg en reciver ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...