Gå til innhold

Liste over religioner i norge, skal ut at statskirka NÅ!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Eller altsomer religionen, bare google det ;) da får du tilbake pengene religionen får av hvert medlem årlig

 

På nettsiden deres påstår dem å betale ut 500 kroner årlig til alle sine medlemmer.

 

Det er ikke slik at de registrerte tros- og livssynsamfunnene får fast utbetalt 500 kroner per medlem. Tros- og livssynssamfunn utenfor statskirken får penger på grunnlag av kirkebevilgningen. Kirkebevilgningen deles først på antall kirkemedlemmer. Den summen man da kommer fram til, ganges så opp med antall medlemmer i det enkelte tros- og livssynssamfunn. Med andre ord, dersom stat og kommunetilskudd til Altsomer overstiger 500 kroner per medlem så aner du ikke hva pengene du ikke får utbetalt går til. Jeg vil derfor råde trådstarter til å heller melde seg inn i et eller annet hvor pengene går til et ønsket formål.

 

Du trenger ikke melde deg inn i noen religion, melder du deg inn i et støtteberettiget livssynsamfunn så har det samme effekt.

Som medlem så foreslår jeg norges største livssynsamfunn utenom Den norske kirke, Human-Etisk Forbund. :)

Lenke til kommentar

Vet mange vil protestere, men Human-Etisk Forbund er virkelig ikke langt i fra en religion i seg selv.

 

Neida, det er et livssyn, men har ingen guder, du har helt rett, det er ikke langt fra en religion, siden livssyn og religion ofte henger sammen ;)

 

For hver utmeldte av statskirken er vi ett skritt nærmere en islamsk sharia-stat i Norge.

 

Du har faktisk litt rett; men eg mener det beste ville vere å kutte all religion i Norge slik at enkeltpersoner kan ha de for seg selv, så slipper de å få de på andre samtidig som at ingen religioner kommer i konflikt. OT please return were you came from.

Lenke til kommentar

For hver utmeldte av statskirken er vi ett skritt nærmere en islamsk sharia-stat i Norge.

 

Nøyaktig like sant som pastafarianerne som sier at jo færre pirater her i verden, jo høyere blir temperaturen på jorden.

Det bør også være en tankevekker at et land som setter en religion i særstilling og som samtidig har forpliktet seg til menneskerettighetene står sannsynligvis mye svakere stilt overfor skremselsargumentet ditt, enn en sekulær stat som likebehandler alle.

Lenke til kommentar

pastafarianerne som sier at jo færre pirater her i verden, jo høyere blir temperaturen på jorden.

Det bør også være en tankevekker at et land som setter en religion i særstilling og som samtidig har forpliktet seg til menneskerettighetene står sannsynligvis mye svakere stilt overfor skremselsargumentet ditt, enn en sekulær stat som likebehandler alle.

Eh..javel. Og i klartekst?

Lenke til kommentar

[..]Ellers er de nesten fanatisk opptatt av å være ikke-kristen. Har hørt flere historier om det - fra ikke-kristne folk.

 

hva legger du i "fanatisk"? Eg er i stor grad optatt av ikke å bli tatt som en kristen, enkelt og greit fordi det interesserer meg, noe eg tror humanetikkere også er ettersom du automatisk blir med i kirken som unge, og derfor er det bare de som bryr seg som melder seg ut. Fanatisk? neppe..

Lenke til kommentar

Ikke bare å ikke bli tatt som kristen, men man er fanatisk opptatt av å sverte kirken. Og med det er de like religiøse som kristne, bare at de i begravelser synger det hellige mantraet "din tanke er fri, din tanke er fri" istedetfor gudsvelsignelse. De har samme helligdager og ritualer. Bare at for dem betyr konfirmasjon at 13/14-åringen skal bekrefte at han herved har gått inn i de voksnes verden. En ganske sekterisk kvasireligion som tror de framstår som jordnær og skinnhellig.

 

http://debatt.aftenposten.no/item.php?GroupID=57&ThreadID=206509&s=&page=-1

http://www.vl.no/kristenliv/article16223.zrm

http://ungkristen.com/2007/08/06/human-etisk-forbud/

http://www.vl.no/samfunn/article13281.zrm

http://uncletaz.com/norsktaz/humanbrev.html

http://1207.vgb.no/2009/10/20/sover-human-etisk-forbund-i-timen/

 

The list goes on...

Lenke til kommentar

Hvis staten skiller seg fra kirken er det vel to ting som vil skje.

 

Det ene er at de "sovende" kristne faller av gjerdet og enten går inn som medlemmer eller melder seg helt ut (og på den måten gjenspeiler det faktiske medlems tallet i DNK). Det er alt for mange "kristne" i dag som egentlig ikke aner, eller bryr seg, om hverken den ene eller den andre siden, de er likegyldige.

 

Det andre som vil skje er at kirken, som i dag er tvunget til å være liberal av staten, nok vil få et mer mørkemann preg tror jeg, ala det vi ser i karismatiske sekter, der bibelen blir mer rettesnor å følge enn hva vi ser i dag.

 

Og selvfølgelig vil medlems massen forsvinne på grunn av det, for nå MÅ folk ta et aktivt valg og kan ikke bare sitte på gjerdet og sove seg kristne, men må velge å støtte mørkemenns overtroen eller la det være..... Men at stat skiller seg fra kirke vil også bety mye mindre penger til alle de andre livssyns organisasjonene der ute, humanetisk forbund som nevnt også, de skummer jo millioner på at alt for mange er meldt inn i nasjonens største juksemaker klubb, den norske kirke, men også annen overtro som islam, hindu og whatnot overtroiske folk måtte finne det for godt å tro på av påstander om guddommeligheter og annet grunnløst sludder.

 

 

Kan til tider forstå kritikken av humanetisk forbund da de nesten har mer tulle sermonier enn kirken selv, noe som er helt unødvendig egentlig. Men jeg forstår også hvorfor de prøver å opplyse slik de gjør, for det trengs!!! Du har fremdeles folk her i landet som ikke kan forklare eller forstår evolusjon og derfor lett faller for de idiotiske "forklaringene" og retorikken til intelligent design. Og ID er på vei frem i europa også. En skulle tro at noe slikt IKKE ville funent fotfeste i dagens "opplyste" samfunn, men vi har altså idioter i regjeringen som bruker spåkoner og snåsa mannen og tror at placebo er det samme som helbredelse og som en over her sier, det ser ut til at flere faktisk finner fantastiske påstander som mer moro å tro på enn ting som er bevist. Tar en da med et de ferreste faktisk forstår evolusjon (fordi de lærte dette av en noksagt av en lærer som heller ikke hadde satt seg inn i hva evolusjon faktisk er) så ligger markedet åpent for vissvass ala ID og andre idiotiske påstander... Dessverre!!!

 

Personlig syntes jeg det er forkastelig at skolen i dag bruker flere timer i uka til å dybde forklare religiøst vissvass uten fnugg av virkelighet mens de bruker toppen noen timer i et år på å forklare evolusjon. Det er hårreisende at unger skal lære at religiøse tror at jorden er 6000 år og at det skal komme en mann og slakte 4/6 deler av jordens befolkning fordi de ikke tror på den "elskelige" guden og lignende myter men de styrer klar av bevist fakta. Så stakkars de ungene som ikke har foreldre som kan forklare dem dette i dybden, for dem må jo evousjon og naturlig utvelgelse virke som noe second hand informasjon de ikke må feste så mye lit til...

 

I dag så har vi så utrolig mange bevis for evolusjon at jeg anser folk som ikke aksepterer teorien som idioter. Et sted går nemlig grensen for hvor lenge folk kan fornekte ting og den grensen er så definitivt nådd når det kommer til evolusjon VS vissvass om skapelse...

 

Og hvorfor skal vi på død og liv stå oppført i en livssyns klubb? Har aldri gjort det, bortsett fra The Brights (som jeg meldte meg inn i fordi de driver opplysnings arbeid), og har heller aldri savnet noen slik klubb... Flokk mentaliteten er særdeles liten i meg...

Lenke til kommentar

Konfirmasjonen er ikke et kristen rituale: Den finnes i utallige, om ikke de fleste, kulturer.

 

Og det at humanetikere anser friheten som hellig anser jeg ikke som noe gudsbilde, men mer som etikk.

Litt som når de fleste av oss anser livet som hellig, og dermed fordømmer dem som fratar noen livet.

 

Eller kommer du på noen skikkelige grusomme sider ved ytringsfrihet og fri ferdsel, og seksuell frihet?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...