Gå til innhold

Reisedrømmer utenom det vanlige


Anbefalte innlegg

Jess, som tittelen sier er dette en tråd for dere med litt spesielle reiseambisjoner, som de aller fleste ikke kunne drømt om å gjøre engang. Alt fra backpacking i Somalia til tur over Arktis.

 

Min reise ville gått til Prypiat, populært kalt bare "Tsjernobyl".

Jeg har alltid hatt lyst til å se hvordan en post-apokalyptisk verden ville sett ut i virkeligheten. Det øde, urbane" området må være virkelig et syn. For ikke å snakke om den totalle stillheten.

 

imag33.2.jpg

pripyat.jpg

Broken3.jpg

Village.jpg

image15.1.jpg

cfb22_Chernobyl-Today-A-Creepy-Story-told-in-Pictures-school5.jpg

Endret av Astralnoise
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tja. Av ting de fleste muligens ville mene er på kanten er Island på tvers til fots kanskje en kandidat blant planene mine. Har ingen superambisjoner utover å oppleve flest mulig eventyr hver dag, synes ikke jeg scorer så verst på den skalaen for tiden – så får heller de litt mer sportslig anlagte sykle til Cape Town ... Jeg vurderte en periode å gå i Patric Leigh Fermors fotspor (til fots fra Nederland til Istanbul), inntil videre er det prosjektet satt på vent.

 

(Tsjernobyl bør for øvrig være en ganske oppnåelig drøm, liten grunn til å utsette det inn i evigheten!)

Endret av Euklid
Lenke til kommentar

Etter at jeg så Vice Guide to North Korea, fikk jeg en merkelig lyst til å dra dit.

 

Langt unna mitt politiske standpunkt, men det ville vært interessant å se alt det rare med egne øyne.

Jeg var i Nord-Korea i august. Så "Vice-Guide" både før og etter jeg reiste og selv om jeg kjenner igjen en god del er det også mye du må ta med en stor klype salt. De aller fleste reportasjer om NK er laget for å bekrefte verdens dystre oppfatning av landet og folket. Så også "Vice-Guide". Og "Vice-Guide" er vel ikke akkurat av de mest seriøse reiseguidene heller. (så bl a en av deres dokumentarer om "tradisjonell" eselpuling i Venezuela. Hmmmm...)Det er en del direkte feil og masse overdrivelser i Nord-Koreafilmen deres i hvert fall. For eksempel at det er så forbannet vanskelig og komme inn, at det ikke finnes turister og jeg husker spesielt det hysterisk morsomme møtet med en "ensom veikrovertinne". I filmen sier de vel at hun "sannsynligvis ikke får noen flere gjester de neste 6 månedene." Jeg besøkte det samme stedet flere ganger på vanlig hverdag og begge ganger var det masseevis av både lokale og turister der. Her er forøvrig et bilde jeg tok rett utenfor den omtalte "veikroa": http://www.pbase.com/bolla49/image/127921775 .

 

For å gjøre et potensielt laaangt innlegg kort: Dra til NK før det (forhåpentligvis) er for seint. Det er forbausende ukomplisert. Men vær forberdt på at du vil skjønne enda mindre etterpå enn før du reiste.

 

For ordens skyld. Jeg har ikke et eneste godt ord å si om det nåværende idiot-/bandittregimet. Men mine koreanske venner (på begge sider av grensa) har etterlatt et dypt intrykk...

Endret av eflatjan
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...