Gå til innhold

Nå skal jeg starte å bruke Linux !


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hello igjen !

 

Sitter å installerer mandrake nå. Skal jeg bytte mellom cdene. Først skulle jeg bytte til cd 2 det gikk greit. Men så stod det at jeg skulle sette inn "International CD (x86)" og trykke OK og når jeg ferdig. Hvis du ikke har denne cden trykk avbryt for å avslutte installasjonen.

Jeg tenker som så at det må være cd 3 og putter inn den, men den cden vil saken ikke godta og spytter den ut igjen og samme meldingen kommer opp igjen..

 

Hva gjør jeg ??

Lenke til kommentar
Er du sikker på at Windows nødvendigvis swapper hele tiden? Mener at det i alle fall er mulig å justere swap-bruken, i 98 var det etter det jeg husker mulig å sette swap-bruk til "konservativ". Det er også mulig med tweaks som å laste hele kjernen i RAM etc. Men det ble faktisk advart mot å skru av swap fullstendig i Windows, selv om det også går an. Ikke sikker på hvor mye som er i denne advarselen, men jeg kjørte i alle fall en stund med bare 20MB i swap uten problemer (768MB RAM, Win2k).

Swapalgoritmen i windows NT (den som virker, i motsetning til i 9x) arbeider utifra at enhver prosess til en hver tid skal ha minst mulig fysisk minne allokert, når en side i minnet ikke har vert addressert på en stund vil den bli dyttet ut i swap-space (page-out), men den blir (så vidt jeg vet) i minnet til plassen trengs til noe annet, så selv om lasten er mindre enn fysisk ram vil kjernen hele tiden jobbe mot swap-space. Når det ikke er plass til mer vil de sidene som er paget ut bli overskrevet.

 

Linux kjernen rører ikke swap-space for det er for sent, og alt må begynne å skrive sider i swap-space når det er tomt for plass, da blir terskeskelen for at ting går over til trashing mindre.

 

Jeg vil tørre å påstå at windows nt gjør akkurat dette litt bedre for systemer med for lite ram til tjenestene som kjøres.

Lenke til kommentar

nander: kom ikke på nicket ditt akkurat da. Hadde det travelt, så da ble det bare slik.

 

Som sagt, gratulerer som linux bruker. Men du, sleng inn platene dine og kjør opp package installeren. Der er det mye rart. MSN/ICQ/AOL osv. klienten Gaim (hvis den ikke er standard).

Sleng inn aterm og få en fin desktop ;-)

Screenshot'et er litt gammelt forresten. Bruker openbox og slack 9 nå.

Var stuck med mandrake pga. av ISDN linje og div. problemer med slack 8.1 og debian 3.1r_woody (ikke noe stygt om mandrake, men når man begynte med slack blir det som å gå fra 2000 til Me (på en måte))

 

legg inn openbox da, www.icculus.org/openbox/2 tror jeg det skal være. hvis ikke kan du søke på google (det er ikke den første som dukker opp...)

Lenke til kommentar

Hei igjen !

 

Nå begynner det å ligne på no her :)

Søkte etter "msn" på den pakke installerings saken men fant bare "jabber-msn".

 

"Oppsummering: Msn Transport for Jabber server

Beskrivelse: This package contains msn transport for Jabber server.

Read the documentation for install this transport."

 

Det virker jo ikke som dette er en msn client

:smile:

Lenke til kommentar

Det virker jo ikke som dette er en msn client

:smile:

Gaim er en suveren msn klient i linux...

 

Joda jeg så på den, men der kan jeg bare velge mellom AIM-ICQ/TOC, men fant ikke noe om MSN Messenger..

Nei, du kan velge MSN også. Ihvertfall hos meg :D
Lenke til kommentar

En ting jeg lurer på (har lurt på dette siden Matrix kom ut).

I Matrix spør Neo hvorfor Cypher alltid ser på Matrix encoded. Da svarer han at "et-eller-annet-jeg-ikke-husker work FOR the construct program". Hva betyr dette? jeg begynte å tenke på det nå når det snakkes om KDE og Gnome, for ettersom Linux er et text-basert OS ulikt Windows, er det ikke slik at KDE og Gnome bare korter ned kommandoene til grafiske knapper (bilder)? Eller er jeg helt på jordet?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...