Gå til innhold

Hva tenker nettopp DU om achievements, og hvorfor?


Anbefalte innlegg

Jeg prøver å finne ut av hvorfor jeg elsker achievements i spill, men jeg står litt fast. Hva tenker du om avhievements? Hvorfor liker/misliker du dem? Har achievements mye å si for deg når det kommer til kjøp av spill, og ikke minst hvor langt du går i å fullføre spill?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg bryr meg ikke kjempemye om achievements. Helt greit når de er der, litt ekstra morsomt når de gir belønninger som i f.eks. Borderlands (på PC, aner ikke hvordan det fungerer på konsoll), men om jeg spiller spill om igjen er det sjelden for å sanke alle achievements. Hvis de ikke er supervanskelige å få til, kan det være jeg "spiller med" og gjør et eller annet sært for å få dem - noe jeg for eksempel gjorde med "Fightin' Around the World" i Red Dead Redemption (KO-e noen i alle saloonene i spillet), men jeg hadde nok ikke gjort det hvis ikke det var for sjansen til å leke med Euphoria-animeringen, som virkelig skinner når man slåss på tørre nevene i trange områder.

Lenke til kommentar

Kult å få archivements, men jeg går aldri inn for å samle archivements. Starcraft 2 synes jeg har dratt den litt langt, for i bunn og grunn er de kun show off, men kult å få noen sing som ikke kameratene har. Ville vel kanskje heller hatt noen statestikk eller noen annen fornuftig informasjon in-game.

Lenke til kommentar

Hvis de ikke er supervanskelige å få til, kan det være jeg "spiller med" og gjør et eller annet sært for å få dem

Hagegnomen i HL2: Episode 2 står som noe av det gøyeste jeg har gjort i spill. Å skulle dra den lille rakkeren med deg gjennom HELE spillet er langt forbi alle grenser av sunn fornuft, men du verden så deilig det er når du har gjort det! (Første gang glemte jeg riktignok å lukke døren til raketten, men heldigvis hadde jeg en save derfra.)

Lenke til kommentar

For øyeblikket så er de bare der. Ikke vet jeg hva jeg har av trofeer, ikke sjekker jeg hva jeg skal gjøre for å få flere, og ikke bryr jeg meg heller.

 

Burde vel kanskje gi det en sjanse på et par spill jeg virkelig liker. I noen tilfeller kan det gi forlenget varighet til spillene, og det skader ikke at de er der heller akkurat da de som ikke liker det enkelt kan velge å overse dem.

Endret av tamarin
Lenke til kommentar

For meg varierer det fra spill til spill, og ofte fra achivement til achivement. I Guitar Hero og Rock Band kan jeg fint streve litt med å nå en viss poengsum, en note streak eller gå gjennom karrieren på Expert for å få et achivement. Det er fordi jeg elsker de spillene og kan sitte i timesvis uansett, så det er fint å ha noe å strekke seg etter. Men å f.eks lete etter en masse tull er uaktuelt for meg. Er det et sandkassespill jeg liker som f.eks Mercenaries eller Crackdown er det morsomt å bare surre rundt uten mål og mening uansett, så å samle en del collectibles er morsomt. Men å tråle gjennom hele kartet centimeter for centimeter bare for å finne de siste collectibles blir for kjedelig. Jeg spiller utelukkende for å ha det morsomt. :)

Lenke til kommentar

Hvis de ikke er supervanskelige å få til, kan det være jeg "spiller med" og gjør et eller annet sært for å få dem

Hagegnomen i HL2: Episode 2 står som noe av det gøyeste jeg har gjort i spill. Å skulle dra den lille rakkeren med deg gjennom HELE spillet er langt forbi alle grenser av sunn fornuft, men du verden så deilig det er når du har gjort det! (Første gang glemte jeg riktignok å lukke døren til raketten, men heldigvis hadde jeg en save derfra.)

Haha, så utrolig enig :p

Gjorde akkurat det samme, og alle vennene mine syns jeg var sprø for at jeg stressa så kun for en achievement

 

Men jeg syns achievements er en bra ting, det gir meg lyst til å fortsette å spille, og man har noe å strekke seg etter når storyen er ferdig.

Enkelte er nokså dumme, som f. eks. å finne mange unødvendige collectibles.

Lenke til kommentar

Jeg har hvertfall to problemer med achivements. Det ene er at i single player gjør ofte achivements at du enten må velge mellom å spille gjennom to ganger, én for å oppleve spillet som normalt og én for å samle achivements eller at du må kombinere de to som ofte fører til at du får mindre ut av spillet da du hele tiden må gjøre ting du egentlig ikke har lyst til. Men den type achivements er helt greie da jeg lett bare kan gi faen slik jeg f.eks har gjort med Starcraft 2.

 

Det andre problemer er achivements i multi player hvor altfor mange spiller som duster bare for å prøve å få achivements. Han som springer rundt med kniv helt uinteressante plasser for å få en backstab-achivement gjør ingenting for laget og dersom alle andre bruker flare gun (TF2) i stedet for hagla er det ikke lett å vinne. Det er en av de tingene jeg liker med CS på gode servere uten stats, de fleste jobber for å bli bedre og vinne, ikke en virtuell penisforlenger.

Lenke til kommentar

Skjønner ikke helt vitsen med gamerscore, jeg.. Hele konseptet er meningsløst - det sier jo ingenting om dyktigheten til spilleren med mindre du tar deg bryet med å gå inn på profilen hans og sjekke opp imot spillene du selv har.

Formelen: Tid til å spille X Penger til å bruke på spill = gamerscore sier jo alt..

 

Hvis poenget var å vise dyktighet skulle de vist et prosentmessig forholdstall, f.eks 85% (=spilleren har i snitt klart 85% av alle achievements i alle spill han/hun har spilt). Idag er det jo bare en oppsummering så hvem som helst kan oppnå store tall, kommer jo bare an på tid og penger... E-pikk anyone?

Lenke til kommentar

Sindrato: Hvorfor er det gøy?

Hvorfor er det ikke gøy? Det er litt morsomt med trophies/acheievements. Du får jo litt mer utfordring og bredde i spillet. Du må gjøre litt mer enn å "bare spille".

 

This :) Om du liker et spill godt, gameplay og alt som er, hva mer kunne du tenke deg enn flere utfordringer for å krydre til spillopplevelsen? Feks i matchmaking, mange achievements på halo 3. Om du spiller mye Halo, live, så er dette bare noen ekstra ting du kan prøve å oppnå, bare for fun, og utfordring. Dermed er spillet du likte ENDA litt bedre.

 

Kommer vel an på, dette med achievements..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...