Gå til innhold

Test: Dette er Eyefinity


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tsja... 3 skjermer for spilling må jo være flott, men 6 ødelegger jo alt ettersom senteret av skjermen der det viktigste skjer vil være midt i en dobbel ramme, som bildet viser.

 

Men kanskje 6 skjermer har sine bruksområder for virkelig intensive jobbapplikasjoner - typ stock trading eller folks som jobber eksklusivt med design og photoshop osv.?

 

-Stigma

 

hmm synes det er rart at dere ikke prøver med rammeløse skjermer.. vi har brukt slike på jobben nå i et par år. Det er riktig nok plasmaskjermer men uansett, vil jo se 10 ganger tøffere ut uten ramme..

 

Finnes virkelig rammeløse skjermer? ... altså ikke bare "tynne rammer" ?

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Forøvrig (litt off topic kanskje) men hvordan har det gått med LCD-TV teknologien i det siste i frohold til responstid og sånt? Pga. priser har fallt så mye og kvalitet har økt drastisk, hvis responstiden nå er bra nok på skjermer i TV-størrelse, er det kanskje ikke bare like greit å gå for en 40+ tommer LCD TV kanskje? På vanlig sitteavstand vil det jo glatt fylle hele synsfeltet ditt. Ja, man vil ikke få mongohøy oppløsning kanskje, og ei heller så superb perifierisyn, men så vil man heller ikke trenge noe monstermaskin for å faktisk kunne spille på den.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Hadde du lest litt nøyere, så står det kun at "eyefinity er støttet fra 10.3 og oppover." de bruker 10.9, som er pr nå , nyeste.

 

 

 

Fant dere ikkje noen eldre drivere enn Catalyst 10.3  :ohmy:

 

 

 

 

Kanskje en ide å teste med en av de nyeste driverene? vi er jo tross alt kommet til 10.9, og 10.10 er snart ute...

 

 

 

 

Ellers morro at dere tester litt heftige ting!  :thumbup:

Lenke til kommentar

Fant dere ikkje noen eldre drivere enn Catalyst 10.3   :ohmy:

 

Kanskje en ide å teste med en av de nyeste driverene? vi er jo tross alt kommet til 10.9, og 10.10 er snart ute...

 

Ellers morro at dere tester litt heftige ting!   :thumbup:

 

 

Vi testet med den nyeste driveren, 10.9, siden oppløsningene ikke kunne sammenlignes med hva vi har testet tidligere.

 

 

10.3 er derimot den eldste som støtter eyefinity, altså vil alt fra 10.3 og opp fungere :-)

 

Når det gjelder ettertesting av skjermkort med nye drivere så har vi forklart en rekke ganger at det er noe vi kun gjør ved hver nye generasjon, slik som 10-tallet til AMD, eller nå 200-tallet til Nvidia. Dette er noe som tar ufattelig lang tid, gjerne en uke med overtidsarbeid. Det er rett og slett ikke bare vårt problem at produsentene ikke "gjorde en skikkelig jobb" til å begynne med, selv om akkuratt dette kan høres litt kynisk ut :-)

 

Men, som sagt, ved hver nye generasjon drivere skal vi gjøre en ettertesting. Forrige gang det ble gjort var her: http://www.hardware.no/artikler/gtx_480_testes_paa_nytt/76881 

 

 

Lenke til kommentar

Sitter selv på et 5870 Eyefinity kort med 3x24" skjermer og tenkte å dele et par av mine erfaringer.

 

Først og fremst kan det være et hærk å få det til å fungere optimalt over tid hvis man ikke bruker skjermer med DP/mDP. Min ene skjerm som er koblet via en aktiv DVI-->DP adapter kutter av og til ut og må da nappes ut og inn av maskinen får å få den i livet igjen. Kan vel verken skylde på skjermprodusenten eller AMD siden feilen nok ligger i adapteren, men siden AMD ikke leverer aktive adaptere (før veldig nylig) føler jeg at litt av ansvaret ligger hos dem.

 

Bruker som sagt 3 skjermer og da er det en sann drøm å spille FPS spill! Modern Warfare 2, Bad Company 2, Medal of Honor osv blir veldig morsomt når du venner deg til det. Har da heller ikke noe problem med at sikte blir borte i kanten av skjermen. Testet det også på bilspill som dirt og GRID og det er helt sinnsvakt hvor deilig og mer kontrolerbart det er å kunne fortsette å se på veien når du ligger i en breisladd hvor fronten av bilen peker godt inn i grøfta. 

 

Prismessig kom jeg heller godt ut må jeg si, 1700,- pr skjerm av typen Dell G2410 og ca 3700,- for et 5870 Eyefinity kort. Nå i etterkant ville jeg nok godt for et kort med 5870 chippen, men kun 3 skjermutganger og 1gb ram. I all hovedsak fordi jeg kun bruker 3 skjermer, men hvis jeg en gang skal finne på å utvide til fler trenger jeg nok samtidig kraften fra et ekstra kort.

 

Det jeg savner aller mest ved å sette opp skjermene som 1 stor monitor er muligheten til å maksimere vinduer i 1 skjerm. Hvert vindu må nøye tilpasses hver skjerm for hvis man maksimerer spretter det opp over alle  3 skjermene. Mye mulig det finnes noe programmer som ordrer dette, men jeg har ikke kommet over noe enda.

 

 

 

 

 

 

 

Så, har du litt penger til overs og er glad i spill? Løp å kjøp!

 

 

Lenke til kommentar

Litt ot, i know, men hvilke spill er det som vises på bildene? Det så veldig kjent ut.

 

Ellers virker det her som er morsomt prosjekt, men tviler på at jeg noen gang vil sette opp noe slikt.

 

Det er vel Battlefield: Bad company 2. Meget artig spill forøvrig :) (dog når det SKIKKELIGE Battlefield 3 kommer ut så tror jeg det vil gruse det på alle fronter) :)

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Nei, takke meg til 46" TV-monitor, samt en ekstra 24" på høykant til chat/surfing. Har sette masse av disse reviewene på "tubern" og de mest ærlige sier det som kommentarene her viser, 6-skjerms oppsett er bare noe gimmicky tull. Skjønner 3-skjerms oppsettet som enkelte her har, slipper iallefall hyttefølelsen av å se gjennom et vindu med masse sprosser. :no:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...