Gå til innhold

Kan ikke lage ny primær partisjon?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har C: (OS) satt som primær partisjon, selvfølgelig. Jeg har også noen andre som kom med laptopen. D: RECOVERY, er primær, samt to som ikke har noe navn som jeg ikke har den fjerneste anelse av hva de skal brukes til. En av dem er primær på 2,5 GB, og den andre har EISA-konfigurasjon og er 125 MB. Er de to siste noen jeg kan slette?

 

Pga. av disse kan jeg ikke lage en ny primær partisjon, noe jeg må nå. Vet noen hva jeg kan gjøre?

 

-DarkLightA

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De to andre partisjonene du snakker om, D:Recovery pluss den EISA partisjonen er backup/recovery partisjonene til PCen. Sletter du dem, kan du ikke restaurere PCen hvis noe går galt. Du vil da sitte med en 2 - 3 kilos "murstein" som ikke virker. Det virker som det er snakk om en bærbar eller???

 

Det vil si, med mindre du har DVD med OS på, pluss en driver CD.

Lenke til kommentar

Bare et lite tillegg til det siste:

Jeg antar at OS kan installeres på utvidet. Det er bare System (dvs boot manager) som må være på Primær. Man trenger bare en boot manager, og når man installerer flere Windows så beholdes System der den er.

Komplikasjonen her er at Win7 installeres etter XP. Win7 kan ikke bruke XP sin boot manager, dermed vil antagelig ikke Win7 installeres på utvidet i dette tilfellet.

Lenke til kommentar

Det skjønte jeg egentlig fint lite av.

 

Men jeg har støtet på et nytt problem. Har laget en ny primær til Windows 7, og har tatt av 178GB fra C i tillegg for å lage en delingsdisk mellom OS-ene. Når jeg prøver å formatere dette inn i en ny disk så kommer det en melding som sier at "De dynamiske diskene støttes ikke av dette operativsystemet." Hva vil det si? Jeg sa da aldri at den skulle være dynamisk? =S

Lenke til kommentar

Dessverre har jeg sett at i enkelte OS så liker den at diskene som skal startes opp skal ved default være dynamisk.

Så du må passe på når du lager partisjonene, hos meg ved bruk av XP X64 var dette huket av ved standard, det overrasket meg og jeg passet på å huke det av før jeg gikk videre da dynamiske disker kun brukes til Windows sitt trege søpplete software RAID.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...