Gå til innhold

Metroen i Paris, trenger hjelp!


Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg skal "overraske" dama med en tur til Paris nå om ca 3 uker (hun vet at vi skal reise, men vet ikke hvor før vi er på flyplassen)

 

Det jeg egentlig lurer på er hvordan denne metroen fungerer. Etter å ha lest litt her og der gir mange inntrykk av at den er lett å bruke og at den tar deg de fleste steder. Så det jeg lurer på er; Tar Metroen deg så og si overalt i byen?Eiffeltårnet, Triumfbuen, Sacre Coeur, Notre Dame, Louvre, Versaillen, Seinen? Eller det er kanskje båttur til Seinen?

 

Hadde vært supert med tilbakemeldinger fra dere som har vært i Paris :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror flyplassen ligger omkring 50 minutter med tog fra sentrum hvis jeg husker riktig. Det går ekspress tog fra plyplassen direkte til sentralbanestasjonen i Paris og dere kan ta undergrunnsbanen videre der ifra.

 

Jeg tror undergrunsbanen er det enkleste og billigste alternativet. De har også mulighet for å låse inn bagasje i kjelleren til sentralbanestasjonen om dere ønsker å gå rett til turiststedene.

På sentralbanestasjonen vil det være folk som tilbyr dere både billig overnatting og transport, men jeg ville holdt meg unna disse. Pirattaxi eller pirathotell kan by på problemer :p

 

Hvilket område skal dere bo i?

Endret av Itspersonal
Lenke til kommentar

Når du ankommer Paris og er klar for å ta Metroen går du til kundedisken og bestiller sånn besøkskort.

Kortet heter "Paris Visite" og du kan velge for hvor mange dager du skal ha. På soner velger du fra 1-3. Hvis du skal lengre ut av byen kan du ha sone 4, 5 og 6.

 

Ved biletten får du med metrokart som viser enkelt hvordan du kommer deg rundt i Paris. Med metro biletten får du også et rabattkort du kan bruke på kjente sightingsteder.

 

Du kan lese mer her http://www.ratp.info/touristes/index.php?langue=en&rub=decouvrir&cat=paris-visite

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...