Gå til innhold

Boardwalk Empire - Alle sesonger (USA-sendetid) - Generell diskusjon


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg tenkte på at dette kom til å skje i lengden med Jimmy, men så tidlig litt sjokkert selv om jeg nå føler at flashbacket hans i forrige episode var et hint til dette at hans ende var nær.

 

At det kom så tidlig, likte jeg også egentlig. Det var et lite steg i motsatt vei enn de fleste andre serier som bygger det opp til et punkt der vi skal liksom føle medlidenheten. For meg personlig så slutta jeg å like Jimmy etter han sendte en hitman på Nucky. Føler også at eneste grunnen til å holde han i live etter dette var fordi han er en av seriens beste karakter (selv om jeg personlig hater karakteren, er det en god karakter), og ja skuespilleren er ganske god. Men hvis forfatterne mente det var hans tid, så var det fordi han ikke var nødvendig mer. Og det er bedre at fett trimmes, enn at det bare henger og slenger.

 

Symbolikken, og det andre vi fikk servert i episoden gjorde det også klart at det ikke var en plass i verden for Jimmy etter at kona hans ble drept av Manny. Han drepte sin egen far, og han hater sin egen mor. Han var bitter, han var skadet og han var lei virket det som. Kanskje ville han også endt opp med å ta sitt eget liv også kanskje nedover linja. Jimmy prøvde å gjøre ting opp til slutt som også fikk meg til å tro det. Dessverre så er Nucky kongen, og hail to the king for du fucker ikke med kongen.

 

Jimmy sitt dødsfall må jeg si var legendarisk. Ekte HBO-stil i form av

Ned Stark, Stringer Bell, Big Pussy, Christopher og Adriana. Øyeblikk jeg virkelig elsket, og som sjokkerte meg samtidig.

 

 

Det komiske med hele rettsaken var at Deputy Halloran (tubby`en) var den eneste som endte opp med noe hard tid i fengslet. Eli fikk småtteri.

 

Ser for meg at neste sesong starter kanskje et år eller to etterpå. Vil gjerne at Eli blir mer og mer en hovedkarakter. La også Manny bli med fullt/halv-fullt neste sesong, jeg elsker den karakteren (og skuespilleren).

 

Arnold håper jeg også kommer mer fram neste år. En av favorittene mine på serien.

 

"Flip a coin. When it's in the air you'll know which side you're hoping for." - Arnold

 

Sesongfinalen bare elsket jeg. Jeg bare elsker denne serien.

Endret av Mahavishnu
Lag dødsfall i andre serier i spoiler
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bananpott:

 

Was that a slight Godfather nod, cross cutting the wedding and the whacking?

WINTER: Yeah, always. I’m not ashamed to say Godfather is one of my favorite movies of all time and any time I can steal from it I always do.

 

 

Funfact at Van Alden har satt opp shop i bakgården til Al Capone, bokstavelig talt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Åhhh vet ikke altså. Jeg likte alltid Jimmy. Jeg var alltid på hans side, for Nucky "utnytta" han alltid, og jeg skjønte hvor han kom fra. Jeg var egentlig mer klar for at Jimmy skulle bli en slags loose cannon sammen med Richard. Kanskje heller utvikle seg som en mafiaboss, mens Nucky tok over byen igjen på den "rene" siden. Men den gang ei. Trodde faktisk ikke dette om Enuch, han sa det rett: "You don't know me".

 

Blir spennende å se hva som skjer framover, men dette ødela en del for meg personlig. Ihvertfall når denne hovedkarakteren nå fremstår slik han gjør. Har liksom ikke noen å "heie" på lenger. (Bortsett fra Eddie da, Eddie ftw!)

Lenke til kommentar

Hm. Likte Jimmy, selv om han i løpet av sesongen gjorde flere merkelige ting. Tøft av HBO & co å drepe han, for jeg føler det fort kan bli et tomromm uten han.

 

Føler mye av hovedinnholdet i serien har vært motsetningene til Jimmy og Nucky, og måten de vil ha makt på. Hvem skal være mot Nucky i fremtiden? Han har jo alliert seg med New York, og er vel også "venner" med Capone sin sjef? Richard lever vel også farlig nå, var jo Jimmy sin nærmeste støttespiller.

 

Neste sesong kan vel fort bli mindre actionfylt. Kan jo fort være bra det også, men hadde håpet Jimmy kunne leve videre, og at han hadde klart å kjøre løpet ut med tanke på "krigen" mot Nucky.

Lenke til kommentar

Gillian og Richard er muligens farlige motstandere hvis de klarer å bygge seg opp igjen, sammen med "Junior Soprano" som en mektig alliert. Men et stort minus der er at de har ingen å lede, om ikke Gillian skal plutselig bli en mektig spiller.

 

Hvis serien også starter i framtiden, la oss si et år som er mer eller mindre det vanligste for en serie. Da vil vi være cirka i 1923, dette var en mye større tid med mye mer konkurranse når det kom til bootlegging og sånt av alkohol. Mye mere farligere fiender kan også komme fram.

 

Som side-plots så vil Van Alden forsette. Og det virker som han nå vil plage Al Capone som vi vet ifra historien vokser seg mektigere. Van Alden har satt opp som tidligere sagt, mildt sagt i bakgården til Capone.

Endret av Mahavishnu
Lenke til kommentar

Kan jo fort være bra det også, men hadde håpet Jimmy kunne leve videre, og at han hadde klart å kjøre løpet ut med tanke på "krigen" mot Nucky.

 

Al Capone. I Det minste kan vi være trygge på at Nucky ikke kommer til å kverke han :wee:

 

 

Forøvrig, karakteren Jimmy skal være delvis inspirert av levde til han ble gammel. Som vel gjorde overraskelsen litt vel større.

Lenke til kommentar

Karakteren Nucky baserer seg på Skjult tekst: (Marker innholdet i feltet for å se teksten):

dør ikke på lang lang tid, blir fengslet

 

Men det er så løst basert at man aldri kan vite. Å kverke Capone ville vært som å helle vann på fyrverkeriet før nyttårsaften - er så mye bra de kan bruke fra historien i hans tilfelle.

Lenke til kommentar

Jeg vil si at kverkingen av Jimmy og introduksjonen av Owen var et bra trekk.

 

Det sjokkerte ihvertfall og ga meg en følelse som var god for meg som en seer at Jimmy danset sin siste tango. Det er bare skummelt hva som skjer nå, om serien forblir like bra, bedre eller dårligere. Jeg har tro på at den holder det samme nivået som nå, som er mer enn godt nok for meg til å holde ut med serien i mange år. Ihvertfall når det produseres 12 episoder årlig.

 

Owen er sammen med Manny to karakterer som ble introdusert i sesong 2 jeg håper kommer tilbake på fulltid i sesong 2.

Lenke til kommentar

Capone kan selvsagt bli en stor motstander, men føler ikke han har nok folk/makt/penger til å gjøre motstand mot Nucky. Han var jo sammen med Jimmy, Lucky Luciano ++ nå, og det gikk jo ikke bra. Hva han kan klare alene er jeg skeptisk til, men hopper de litt fram i tid så kan han jo ha vokst.

 

Forresten, Nucky fikk ikke vite at Owen hadde hatt seg kona? Bara at hun hadde vært utro? Med maks uflaks så blir både Owen og Richard drept av tidlig neste sesong.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...