Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Ekstremt lav - hva kan man gjøre?


Gjest Fyren

Anbefalte innlegg

Gutt på 17 år og er ca 162 høy. Veier 50 kg.

Er det noen som vet noe man kan gjøre for å bli/virke høyere som faktisk virker? Det ser nemlig ut som at jeg ikke kommer til å vokse noe særlig mer (ifølge leger).

 

Legene har sagt at det er for sent å ta hormoner fordi jeg er for langt ute i puberteten. Har hørt noe om et kirurgisk inngrep hvor man "knekker" ben på flere steder og setter inn noen slags metallringer slik at benet blir strukket. Jeg vet at dette visstnok skal være en smertefull og brutal prosess, men jeg er allikevel villig til å gjøre det (når jeg blir gammel nok). Jeg er villig til å gå langt. Er det noen som har/kjenner noen/hørt om noen som har gjort dette? Kan dette gjennomføres i Norge?

 

Grunnen til at jeg vil gjøre noe med høyden min er at jeg har gått igjennom mye på grunn av høyden min. Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har blitt mobbet og tatt for å være 5 år yngre enn det jeg er. Jeg har så mange andre positive kvaliteter ved meg selv, men disse blir ikke vist fram rett og slett fordi folk er "fascinert" av hvor lav jeg er. Høyden min fjerner oppmerksomheten fra personligheten min.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er 18 år, 163 høy og veier 65 kilo.. Det er bare å få litt kjøtt på kroppen så ser du automatisk eldre ut :) Jeg begynnte å trene også for å kompansere mot mobbingen (Har blitt mobbet selv i 10 år), og når jeg fikk litt muskler på kroppen var det ikke mange som turte å være frekk lengere.

Lenke til kommentar

Er 17 år og 1.90, er ikke særlig kult det heller. Skulle gjerne vært lavere. Hvorfor vil du være høy? Ser ikke helt greia med det.

 

Totalt enig. Jeg er 16 og 172 cm. Selv om det er lavt i forhold til deg skulle jeg gjerne vært langt lavere. Ser heller ikke helt hva som er så viktig med å være høy. Frister ikke å være høy som en pinne og tynn som en fyrstikk, og samtidig ikke makte å komme seg gjennom en dør uten å skalle hodet i taket. Mange fordeler ved å være lav også. Man er som oftest raskere, smidigere og kommer seg enklere unna ting hurtig. Kanskje ikke de beste argumentene jeg kommer med nå, men poenget er at det den dag i dag er kult å være lav på mange områder. Se på verdens beste fotballspiller, Leo Messi, han er 23 år gammel og 165 cm. Det sier sitt. Når det gjelder trådstarter, er du helt norsk? Eller av spansk/sør-amerikansk opprinnelse?

Lenke til kommentar

For meg ville den perfekte høyden vært rundt 180 - gjennomsnittshøyden for menn i Norge. Ikke for høyt, ikke for lavt. Ja, jeg er av helt norsk opprinnelse. Jeg kan forstå at det heller ikke er så kult å være 190, men for å være ærlig ville jeg mye heller ha vært 190 enn 162. At du på 172 gjerne kunne ha vært enda lavere kan jeg ikke forstå. Jeg vil påstå at det er mange flere fordeler med å være høy enn lav.

 

Jeg har blitt mobbet og fått kommentarer på høyden min så lenge jeg kan huske. Dette har gitt meg dårlig selvtillitt og et dårligere selvbilde enn det jeg ellers kunne ha hatt. Selvfølgelig har det blitt litt bedre etter hvert, fordi jeg har innsett at jeg kommer til å være lav resten av livet mitt og bare må prøve å leve med det. Men det å være høy ville vært en drøm for meg og en slags "seier" over mobberne.

 

Jeg vet at sjansen for å bli høyere er minimal, men jeg lever fortsatt i håpet om at det finnes noen knep for å virke høyere. Et av de er vel å trene, slik at jeg øker muskelmassen og ser større ut. Men selv om jeg gjør nytte av disse knepene er jeg jo fortsatt like lav, så jeg er villig til å ty til kirurgiske inngrep uansett.

Lenke til kommentar

Bli trygg på deg selv, det å knekke bena kan jo svekke dem, selv om bruddene gror fint. Det er ikke galt i å være lav, tenk på alle de små, nette jentene som er perfekte for deg ;) Du er ikke altfor lav, og om du f.eks. begynner å trene/får opp selvtilliten på annet vis, tror jeg nok du lett kan få frem at du er en kjernekar, selv om du er "lav". Vær fornøyd med deg selv, og pris deg lykkelig over at du aldri vil være et langt, bønnestengellignende rekel.

Lenke til kommentar

Å endre på høyden er rimelig drastisk, så jeg hadde heller gått for å endre vekten. 50kg er jo ikke spesielt mye. Begynn å tren, det frigjør masse hormoner som får deg til å føle deg bedre og hvis du får litt muskler på kroppen så ser du ikke så liten ut heller.

 

Det er veldig masse damer som er rundt 160cm høye, må jo være perfekt når du selv er 162? Selv er jeg 192 og må jo løfte dem opp for å gi en klem, og jeg hører ikke ett ord av hva de sier ute på byen når det er litt musikk på.

 

Poenget er ihvertfall at det ikke er høyden som er problemet ditt, men selvfølelsen.

Lenke til kommentar

Er nå ca 172ish høy og har egentlig aldri vært fokusert på høyden. Nå kan jeg ikke si det med sikkerthet om jeg hadde hatt noen andre meninger om jeg var lavere men, høyden kan vel seriøst ikke ha så mye å si. Kan det?

 

Har heller ikke hørt om noen saklige metoder med å få folk til å vokse. Men har sett mange her på forumet "sliter" med det samme "problemet".

 

Poenget er ihvertfall at det ikke er høyden som er problemet ditt, men selvfølelsen.

Så utrolig enig.

Endret av -Léon-
Lenke til kommentar

For dere som ikke ønsker å være lav anbefaler jeg dere å slutte å røyke og drikke kaffe og mye koffein, dersom dere gjør det. Mange er lav av natur, men for dere som er lav i voksen alder og har røykt i store deler av livet kan det være en enkel årsak.

Lenke til kommentar

TIl en 17 år gammel gutt på rundt 160cm er det neppe røyking og kaffein som er problemet. Da kan man heller se på genetikk, for lite mat osv. Er uansett ikke så mye å gjøre med.

 

I mine øyne blir kirurgisk inngrep utrolig drastisk og på ingen måte veien å gå. Dog er jeg rundt 180-180cm selv, så vet ikke helt hvordan trådstarter har det. Men tenk om noe galt skulle skje, eller at du går merkelig resten av livet? Da ville jeg heller vært lav.

 

Som noen nevnte er det nok selvtilliten som kunne trengt en operasjon, så selvfølelsen kommer på plass. Alt ligger i hodet. Og om TS virkelig har flere positive egenskaper som han påstår, vil disse fint komme frem til tross for lav høyde. Man må spille med de kortene man har fått.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...