Gå til innhold

Føler du deg "Rævpult" av politikerne - del dine Frustrasjoner og Synspunkter her!


Anbefalte innlegg

Føler du deg "Rævpult" / overkjørt av politikernes gjøren og laten. Politikere bestemmer av og til ting på Stortinget som får stor betydning for oss innbyggere.

 

Dersom du har saker du synes fortjener å nevnes i så måte, gamle som nye saker så del dem med oss andre her. Det er vi (folket) som er vokterne over hva politikerne foretar seg.

 

Så om en ikke snakker om sakene så har vi heller ikke muligheten til å forsvare oss mot ting vi synes er urettferdig. Her lenker jeg for eksempelets skyld til en sak jeg synes er urettferdig nok:

 

Det er mange ting som ikke får nok søkelys på seg!

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Men, er dette rettferdig? At de skal gjøre grep som får en så dramatisk innvirkning på min og din alderdom.

Om det er rettferdig at vi, i takt med økt levealder også må jobbe lenger? Jeg vet ikke. Dersom alternativet til å jobbe et år lenger når en en er 70, er å ikke få den hjelpen en trenger når en er 90, så tror jeg de fleste ville valgt det første.

 

Hva har dette med NRK-lisens å gjøre forresten?

Jeg synes det er urettferdig:

 

1. At jeg har arbeidet nå en god del år og betalt skatt, og så kommer politikerne på banen og endrer spillereglene "skatt VS. pensjon"

 

2. At spillereglene endres i disfavør synes jeg også lite om. Politikeren tenker hele tiden, hvor kan jeg ta pengene fra. Så nå har vi i mange år fått lagt på avgift etter avgift slik at politikerne kan virkeliggjøre sin ideologi og sine ønskede forandringer. Politikerne lover oss hele tiden noe nytt og fint, men dette koster penger. Plutselig har politikeren som har sovet for lenge i timen, innsett at nå må vi ta tak i eldrebølgen som står i fare for å skylle over dem med stor stor kraft. Nå tar politikeren grep, og de innser vel at vi nå er avgiftsbelagt ganske hardt allerede, så hva skal de nå finne på? Jo, la oss minske på velferdsgodene på en slik måte at folk ikke så lett legger merke til dem. Hva er vel bedre enn å gjøre dette på alderspensjonen, som folk jo ikke vil legge merke til at har endret seg før mange år fram i tid når de skal i banken for "å heve pensjonssjekken" sin.

Lenke til kommentar

Kan skjønne argumentet med at du synes det er kjipt at spillereglene endres. Og jeg er forsåvidt enig. Men se på det fra den andre siden. Du og jeg har også endret spillereglene, ved at vi nå blir mye eldre enn tidligere og at vi krever mer enn tidligere. Dette medfører en betydelig ekstrakostnad på samfunnet. Se for deg pensjonen som en sparebøsse du putter penger i og som du skal leve av etter endt arbeid. Du sparer akkurat så mye at du kan leve 10 år av disse pengene, men nå viser det seg at du kommer til å leve i 12 år. Hva synes du er mest rettferdig? At du selv jobber litt lenger eller at neste generasjon betaler for deg de siste to årene?

 

Å bli rævpult er forresten en utrolig digg opplevelse.

Lenke til kommentar

Du hadde en lang liste der. En god porsjon av disse forslagene om hva Staten regulerer og krever av oss kan en nok finne argumenter som taler for å fjerne noen av disse reguleringene.

 

Du lister også opp en del som folk generellt sett nok ser seg fornøyde med at er som de er i dag. Folk vil alltid ha litt forskjellige syn på det. Men jeg tror at enkelte av forslagene dine vil kunne få større støtte blant folk.

 

Spesiellt god støtte kan jeg tenke meg du vil få på ting som virker alt for byråkratisk slik det praktiseres i dag.

 

Jeg vil tro at politikerne vil kunne vinne en del på tilfredsheten blant folk dersom de kan nedregulere en del byråkrati til å skulle flyte glattere.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Den listen er overhodet ikke lang i forhold til hvor lang den kunne vært dersom vi tok med alle forbudene/påbudene. Det er neppe lenge til vi kan erstatte norges lovbok med hva som ER lov, istedet for hva som IKKE er lov.

 

Det er bare et mindretall som har lyst på mindre reguleringer, derfor vil det aldri skje. Det er bare tull å engasjere seg i politikk dersom du er interessert i mer frihet da alle vil jobbe mot deg. Alle mulige diverse organisasjoner engasjerer seg i politikken for å få sin del av kaka. Deres interesse er aldri å gjøre livet ditt bedre. Politikere handler også kun i egeninteresse. Din stemme er ingen ting, DU er ingen ting, du er bare en slave av flertallet. Deres ord er din lov. Nekter du å følge lovene som flertallet finner på havner du fengsel.

 

Det finnes ikke fnugg av moral i lovboken, den er bygget opp etter meningene til flertallet. Derfor bør man ikke ha respekt for loven. Et flertallsdiktatur er ikke bedre enn vanlig diktatur selv om du er blitt hjernevasket til å tro det.

 

Den eneste måten man kan få mindre reguleringer og mer frihet er ved å la markedet styre. Det er først med fullstendig fravær av vold at vi virkelig kan leve i det beste fellesskapet.

Endret av Warz
  • Liker 9
Lenke til kommentar

forbudt å ha sex før 16 år

Ikke forbudt. Kos deg.

Trodde dette var forbudt for de over 18 år, eller en eller annen slik grense. Å ha sex med mindreårig, når en selv er myndig!

 

Kan jo forstå at folk synes det er litt småekkelt, men det er ikke alltid alder føles å være en naturlig stopper for de involverte. En kan sikkert grave fram grensetilfeller hvor retten har vanskelig for å bestemme seg. Men, retten dømmer gjerne hardt og firkantet tror jeg.

Lenke til kommentar
Ikke forbudt. Kos deg.
Gjett om jeg skal kose meg i dag da!!! Men seriøst, man trenger ikke nøvendigvis å selv utføre de tingene som er ulovlig selv om de blir lovlig. F.eks vil jeg fortsatt kjøre med bilbelte, jeg vil fortsatt ikke bruke narkotika, fortsatt ikke benytte meg av prostituerte osv...

 

Jeg ønsker disse tingene lovlig ikke fordi jeg selv nødvendigvis vil tjene på det, men fordi det er GALT.

 

Hvis to 14-åringer vil ha sex synes jeg det er lite poeng i å kalle dem for kriminelle.

Endret av Warz
Lenke til kommentar
Ikke forbudt. Kos deg.
Gjett om jeg skal kose meg i dag da!!! Men seriøst, man trenger ikke nøvendigvis å selv utføre de tingene som er ulovlig selv om de blir lovlig.

 

Hvis to 14-åringer vil ha sex synes jeg det er lite poeng i å kalle dem for kriminelle.

Helt enig, dersom de begge ønsker seksuell omgang.

Lenke til kommentar

Stoltenberg bryter / holder valgløftet!

 

 

Stoltenberg har økt skattetrykket

 

(skrevet av Inge Berge i NA24.no)

 

Regjeringen lovte å holde skatten uendret. Men slik ble det ikke. Den økte drastisk.

 

Regjeringen gikk til valg i 2005 med et skatteløfte om at det norske skattenivået skulle holdes uendret. Dette er langt fra realitetene.

 

En gjennomgang som Klassekampen har gjort viser at skatteinntektene fra Fastlands-Norge har økt dramatisk etter at de rødgrønne tok over i 2005. Det er ikke bare den økonomiske veksten som har fått skattinntektene fra Fastlands-Norge til å øke. Også smarte administrative endringer har fått skatten til å øke.

 

- Dette dreier seg om strukturelle, underliggende skatteinntekter. Ingenting av dette er hemmelig, men det er inntekter som kommer uten at det lager mye politisk støy, sier statssekretær for SV i finansdepartementet Roger Schjerva til Klassekampen.

 

167 mrd. kroner

Avisen viser at skatteinntektene fra Fastlands-Norge har økt med 167 milliarder kroner fra 2005. Dette var altså året den rødgrønne regjeringen overtok regjeringslokalene.

 

Klassekampen skriver at gjennom såkalte «smarte» skatter har regjeringen klart å øke skatteinntektene uten å innføre nye skatter eller øke det samlede skattenivået. Slik omgår man også skatteløftet, som forplikter de rødgrønne til å beholde det samlede skattenivået på 2004-nivå. Schjerva nevner blant annet at gjeninnføringen av utbytteskatten og endringer knyttet til verdifastsettelse av bolig knyttet til formuesskatten har vært medvirkende.

 

 

- Ikke spesielt høyt

I sommer gikk partisekretær Raymond Johansen i Arbeiderpartiet ut å sa at den kommende eldrebølgen kan tvinge frem økt skatt i Norge. Dette ble fulgt opp med at at LO-leder Roar Flåthen også vil åpne for høyere skattetrykk. Han sier videre at «sammenlignet med andre land er ikke skattetrykket i Norge spesielt høyt».

 

I en kommentar på NA24 skriver Are Slettan at det norske skattenivået ligger på verdenstoppen. Ser vi på skatter og avgifter som andel av brutto nasjonalprodukt, har dette de siste årene ligget rundt 42-43 prosent i Norge, ifølge tall fra OECD. Bare Sverige og Danmark ligger høyere enn oss, med en andel av bruttonasjonalprodukt på 47-48 prosent.

 

Endret av G
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg er skuffet over at mange politikere snakker om at de kjemper for "likestilling" og det å beskytte barna, men glemmer at det fortsatt er lov for foreldre å kjønnslemleste gutte-barna sine.

 

Selv så er jeg glad for at jeg har foreldre som aldri kunne gjort noe sånt, men jeg tenker med gru på alle de barna der ute som aldri får et valg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...