Gå til innhold

Kamptråd - Stabæk vs Rosenborg Ballklub 25/7 (1-2)


DJ_Dark

  

7 stemmer

  1. 1. Hvem vinner kampen?

    • Stabæk
      0
    • Uavgjort
      0
    • Rosenborg Ballklub
      7


Anbefalte innlegg

Stabaek_IF.pngVS rosenborglogo.png

 

 

Tippeligaen

Telenor Arena, Bærum

25. juli 2010 kl. 20.00

TV2/TV2 HD

tv2.gif

 

 

3660099290_6ae5260231.jpg

Rosenborgs Rade Prica i duell med Stabæks Jon Inge Høiland.

 

 

Kampen

 

Stabæk tar imot serieleder Rosenborg på Telenor Arena. Stabæk befinner seg for øyeblikket på en 9. plass på tabellen og trenger sårt en seier for å holde følge med lagene over. Før runden er det hele 8 poeng opp til en medaljeplass. Rosenborg derimot, leder serien med 3 poeng og kan med seier igjen dra ifra lagene under på tabellen. Med Vålerengas tap i går kan ledelsen øke til 6 poeng, eller 5 poeng om Tromsø vinner deres oppgjør.

Før kampen har det også vært mye uro i Stabæk. Fansen stiller spørsmål om Jönsson burde lede laget mot Rosenborg. Styret har full tiltro til Jönsson og han leder laget mot Rosenborg. Vi får se hvordan dette går og utspiller seg på tribunen søndag.

Telenor Arena har til nå vært en god arena å spille på for Rosenborg, mens gamle Nadderud var et mareritt. Siden 2004 har Rosenborg kun vunnet en seriekamp mot Stabæk, den kom i fjor. Med 2-2-1 fordel Stabæk siden 2004 har de det moralske overtaket.

 

Tips: 1-2

 

 

Rade_Prica_scorer_m_116719e.jpg

Rade Prica scoret begge Rosenborgs mål i årets møte på Lerkendal.

 

 

Rosenborg

 

Et tett kampprogram gjør at det blir noen endringer siden onsdagens seier over Linfield. Morten Moldskred (Målskrekk), Vadim Demidov og Steffen Iversen går ut av laget. Sistnevnte med en liten skade, så ingen sjanser blir tatt på kunstgresset i Bærum. Inn for disse tre kommer Trond Olsen, Alejandro Lago og Fredrik Winsnes. Dette er på ingen måte noen svekkelse av trøndernes lag. Trond Olsen kan true Stabæks bakrom med sin store fart, mens Lago gir duellstyrke i forsvar. Winsnes gir midtbanen en meget god pasningsfot på midten. Med Winsnes inn flyttes Markus Henriksen fremover på banen i en offensiv midtbaneposisjon.

I denne kampen er det viktig å være tett opp i Veigar Páll Gunnarsson. Pasningsfoten til Páll er et av Stabæks viktigste angrepsvåpen og denne må nøytraliseres om Rosenborg skal greie å ta med seieren i dag. I tillegg må man passe seg for farten til både Espen Hoff og Jan Banan Tømmernes. Her er det godt å ha Stadsgaard i den bakre rekken.

Med Prica og Olsen på topp har Rosenborg flere angrepvåpen i bruke. Prica står for duellstyrke og hard jobbing, mens Olsen står for fart og angrep i bakrom. Det er viktig at disse våpnene brukes om hverandre slik at de skaper mest mulig trøbbel for forsvaret til Stabæk. Et annet våpen er Rosenborgs to meget offensive backer. Dorsin på venstre og Lustig på høyre skaper problemer for alle lag med sine løp og innlegg. I tillegg har de vist, spesielt Lustig, at de kan score mål. Lustig står så langt med 4 mål i serien og flere assists. Ikke dårlig for en back. Sist og ikke minst har Rosenborg en hardtarbeidende midtbane som samtidig har en kreativitet som kan åpne forsvar.

 

gymsal.jpg

Stadion: Telenor Arena aka Gymsalen. På grunn av sitt mindre smarte valg av tak over stadion har Telenor Arena raskt fått navnet gymsalen. Det ble ikke bedre i fjor da Jarstein traff taket på et av sine utspark. Det er et sikkert bevis på at det er noe alvorlig galt. Stadion brukes like mye til konserter som fotball, så om det kan kalles en fotballstadion kan man virkelig spørre seg om. I tillegg kan man jo spørre seg hvor digg det er å spille fotball inne når du vet det er sol og 25 grader ute. Fotball skal spilles ute! Smart tenkt! En gymsal har som regel hardt underlag og det er ikke deilig å falle på det heller.

 

Se opp for (Rosenborg)

 

30_rade_prica_113316a.jpg

Rade Prica - Scoret to i tilsvarende oppgjør på Lerkendal og er nok Rosenborgs viktigste offensive spiller. Med Prica ute med skade har Rosenborg slitt med å score og det var viktig å få han tilbake mot Linfield. I den kampen hjalp han godt Rosenborg med å komme seg videre med sitt 1-0-mål. Prica drar ofte med seg forsvare og åpner dermed rom for andre, slik som Trond Olsen. I tillegg er han meget god i sin posisjonering.

 

3919111652_f81baf335a.jpg

Seier for Rosenborg i fjor.

 

 

Stabæk

 

RBK.no skriver:

 

Kveldens motstander ligger bare på 9. plass på tabellen, og har skuffet hjemme i år.

 

I fjor flyttet Stabæk inn i splitter nye Telenor Arena på Fornebu. Året før var de suverene seriemestere med kun ett hjemmetap, 2-4 for Tromsø. Den gang ble hjemmekampene spilt på Nadderud stadion.

 

Også i fjor var Stabæk et av de beste hjemmelagene, selv om de endte to plasser lenger nede på tabellen. De eneste to tapene hjemme kom mot Molde og Rosenborg. 10 av femten kamper endte med seier, samme statistikk som RBK og Molde også kunne skilte med.

 

I år har det derimot gått litt tyngre for bærumsklubben. Av seks hjemmekamper på Telenor Arena har det blitt hele tre tap. (Stabæk har også spilt tre hjemmekamper på Ullevaal pga Melodi Grand Prix - to seire og en uavgjort der).

 

Stabæk har stort sett styrt kampene, og vunnet sjansestatistikken. Tromsø, Hønefoss og sist Viking har likevel klart å ta med seg alle tre poengene hjem.

 

I tillegg ble laget tidlig slått ut av den norske cupen av Tønsberg, og torsdag ble europaeventyret stoppet av Dnepr Mogilev fra Ukraina.

 

Når det gjelder innbyrdes statistikk mellom RBK og Stabæk så har Stabæk vunnet seks av hjemmekampene, seks er endt uavgjort og fire er endt med RBK-seier.

 

Rosenborg har imidlertid vunnet de fire siste møtene med Stabæk, og står med to seire på to forsøk i Telenor Arena.

 

Vi avslutter med et utdrag fra Ingebrikt Steen Jensens siste blogg :

 

"En arena full av trøkk og støtte, en blå bølge som kan feie over de sorte-og-hvite denne gangen, som så ofte før når Stabæk møter Rosenborg hjemme. De er overmodne for sitt første serietap i år. Vi er overmodne for å vise alle, også Jan J., at Stabæk ikke depper, men dæljer til!"

 

Henning_Hauger_og_V_122561b.jpg

 

 

Se opp for (Stabæk)

 

691592.jpeg

Jan Banan Tømmernes - Måtte ærlig talt velge denne personen kun for navnet. Et navn som har fulgt han siden barneskolen og ungdomsskolgen og som aldri har gått av moten. Til slutt endret han sitt navn til det. Artig.

Tømmernes fikk endelig sine Tippeliga-mål mot Viking da han scoret to i Telenor Arena. Likevel ble det et 2-3-tap etter at Stabæk nok en gang rotet seg bort på slutten. Tømmernes har god fart i beina og kan lure seg forbi motstandere greit. I tillegg har han en virkelig god arbeidsmoral.

I tillegg måtte jeg jo velge han siden han er en gammel klassekompis av meg og som jeg har spilt på fotballag med.

 

timber_3833a.jpg

Jan Banan Tømmernes.

 

 

Rosenborgs tropp:

 

Rosenborgs lag:

Daniel Örlund

Mikael Lustig - Kris Stadsgaard - Alejandro Lago - Micke Dorsin

Anthony Annan

Fredrik Winsnes - Per Ciljan Skjelbred

Markus Henriksen

Trond Olsen - Rade Prica

Endret av DJ_Dark
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Herlig med seier på slutten. Herlig å se at Olsen og Målskrekken endelig scorer. Da Moldskred kom alene med keeper var det en tanke som gikk gjennom hodet mitt: "Neeeei, ikke han!! :( " Så putta han. :w00t:

 

Elendig liv på tribunen i dag, men vi som sang hadde det meget artig vi!

 

 

Ser at jeg traff på kamptipset og. Tror jeg må være første gang. Hæhæ! :w00t:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...