Gå til innhold

Forslag til bøker: Underholdnende vitenskap / biografier


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Venter på en Kindle i posten, og vil gjerne ha noe interessant å lese om. Vet det finnes mye der ute, men har ingen oversikt selv siden jeg ikke har vært noen bokorm til nå.

 

Jeg har bakgrunn som elektroingeniør med interesse og grei generell kunnskap om matematikk og fysikk, uten at jeg har fordypet meg på spesielle emner.

 

Synes gode biografier om eksepsjonelle personer er interessant.

 

Også å lese om hva disse personene har klart å finne ut om verden. Ser ikke etter lærebøker, men bøker som er skrevet mer som sakprosa som man kan lese/kose seg med uten å gruble så mye selv.

 

Har lest og likt denne: "Bodanis, David. E=mc2: A Biography of the World's Most Famous Equation"

 

 

Alle forslag mottas med takk!

Endret av KoKo_
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg anbefaler Howard Bloom. Har ikke lest ham enda, men utifra diverse intervjuer virker han ganske intelligent, på en vittig måte. Bøkene hans handler stort sett om samfunnsvitenskap såvidt jeg har observert, men ikke av den tørre varianten. Han har bla hatt en "fieldtest" i musikkbransjen og svingt seg med de store. Jobber for tiden sammen med Buzz Aldrin m.m. for å få fart på romprogrammet.

 

Ellers anbefaler jeg "The Fabcric of the Cosmos" av Brian Green, der han forklarer stringteorien, pluss alt det du trenger for å skjønne den (relativitet, sannsynlighet osv). Den er ganske god.

 

Dersom du er interresert kan du også lese bøkene til Dawkins, The Shelfish Gene er om gener og evolusjon. Resten handler om religion vs ateisme, dersom det interesserer. Mer en samfunnsdebatt.

Lenke til kommentar

Du kan jo plukke med deg 'en kort historie om nesten alt' av Bill Bryson. Svært lesverdig om vitenskapens greatest hits. :)

 

Hvis du har sansen for matte så har Simon Singh skrevet et par bra bøker, 'Fermats siste sats' og 'the code book'(om kryptering gjennom tidene)

 

Jeg har disse på papir, aner ikke om de eksisterer i elektronisk format.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...