Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Klage på standpunkt karakterer i videregående skole


Jokka1990

Anbefalte innlegg

"Som man ser så har jeg hatt nok av ting å gjøre på under streiken, 2 prøver og forberedelse til eksamen. Jeg har også vært permitert, og i dette begrepet legges det "ingen skole", og det må jeg knytte til fritiden min også!" Hva i all verden er det du prøver å si her?

 

Etter det jeg forstår så har du fått beskjed per it's learning under streiken om at du vil måtte ha en muntlig prøve på de to kapitlene ASAP etter at streiken er over. Hvordan kan så dette ha kommet overraskende på deg når du snakket med læreren første dag etter streiken?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for et fornuftig svar krikkert. Flott å se et annet synspunkt over hvordan andre tolker de skriftene. Forstår at det er flere synsvinkler av den forskriften, men skal ta å undersøke litt nøye hva som egentlig ligger i ordene.

 

Herr Brun: Det jeg mener er at vi fikk beskjed om at vi er permitert fra skolen under streiken, og at all undervisning og elevaktivteter utgår. Tiden på skolen og tiden utenom er det da altså ikke et krav for meg å jobbe med skole.

 

Jeg så den meldingen på It's Learning samme dagen som streiken var ferdig. Hadde jeg aldri tatt kontakt med faglærer hadde han sansynligvis aldri tatt kontakt med meg heller..

Endret av Jokka1990
Lenke til kommentar

- På It's Learning blir det gitt beskjed om at prøven kan tas på nytt 25. mai. Jeg forsover meg her også, men tar kontakt med faglærer rett etterpå. Her får jeg beskjed om at det ikke er noe problem, og at jeg kan ta denne prøven på nytt 27. mai (som jeg tok og fikk 5 på), og at jeg kan ta de 2 første prøvene i neste uke muntlig (samtidig). I samtalen tilbyr jeg meg også å gjøre en innlevering, men dette var ikke nødvendig.

 

- På It's Learning blir det gitt beskjed om at de som har noen uteforstående prøver kan ta dem på enten 1 eller 3 juni. Jeg bestemmer meg for 3. juni.

 

- Onsdag 2. juni blir skolen tatt ut i streik, og alle elever blir permitert. Det blir også gjort en avtale med naturfag/matte lærer (som ikke er i streik) om å ta en prøve i naturfag 3. juni og en i matte 7. juni.

 

Du fikk altså beskjed 25.mai at du skulle ta prøven 3.juni. Det skulle gi deg rikelig med tid til å forberede seg. At det ble streik 2. juni har liten betydning da du, etter eget utsagn, mener det er for kort tid med bare en dag å forberede seg på. Derfor er det naturlig å anta at du da var forberedt til prøven 3. juli. Fordi det ville vært for kort tid å kun bruke 2.juni til den forberedelsen. Derfor skulle det heller ikke være noe problem å ta prøvene etter streiken, siden du var forberedt.

 

At du av en eller annen grunn tror at lærere i streik = fri for deg, får så for din egen regning. Det gjør altså ikke det. Den tiden burde naturlig nok vært brukt til selvstudium. Det er ikke et krav, men siden du visste på forhånd at du hadde lite grunnlag, og at prøver var utsatt, så burde du innsett at det ville være fornuftig å bruke tiden til å jobbe på egenhånd.

 

Som det er nevnt tidligere, læreren har strukket seg langt for å gi deg karakter til tross for fraværet. Den karakteren er satt utifra det du har vist. En femmer.

 

Før du begynner å lete etter feil hos andre, bør du kanskje se på hva du selv har gjort. Og om du kunne gjort noe annerledes slik at resultatet også hadde blitt annerledes. Du må innse at det er ikke bare du sin har det travelt og stressende.

 

Jeg er av den oppfatningen at dersom du hadde brukt tiden fra den 25.mai, til å forberede deg. Så hadde det ikke vært en sak. Du må derfor selv ta skylden for den situasjonen som har oppstått.

Endret av Orjanp
Lenke til kommentar

To seksere og en femmer gir ikke seks i standpunkt. Hvis man da ser for seg at dere kun har hatt disse tre prøvene. Derfor syns jeg ikke at du kan argumentere med at du fortjener seks ut fra dine prestasjoner i faget.

 

Ellers må jeg si at læreren var litt lite fleksibel når han ga deg en dags varsel, hvis jeg forstod deg riktig? Men du må også ta skyld her, dere burde hatt en bedre dialog. Du burde uansett forberedt deg på denne høringen, når du visste at den ville komme.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...