Gå til innhold

Konspiranoia i FN


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

At mafiaen har mye makt er da ikke noe nytt, også langt utenfor italienske grenser. Slik det er i internasjonal handel, hvor mafiavirksomheten blir en del av markedet, med økonomiske motiver. Den napolitanske gomorraen er overlegen, og har virksomhet i flere land og samarbeid med flere andre organisasjoner i andre land. Les boka "Camorra". Det er ikke konpirasjoner, det er fakta, som også har blitt avslørt gjennom f.eks haugevis av rapporter, rettssaker og avsløringer i Italia. De er markedets skyggeside.

Endret av Decline
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Decline skriver om mafiaen: ” Det er ikke konspirasjoner, det er fakta.” En konspirasjon er en sammensvergelse. Altså en gruppe mennesker som samarbeider om å nå et felles mål. For kriminelle sammensvergelser er det grådighet og maktbegjær som er drivkraften. I en slik grad at de bruker ulovlige metoder for å nå sitt mål om mer rikdom og mer makt. Slike mennesker har også et felles trekk i personligheten. De mener at det er rett å ofre andre for seg selv.

 

Det Decline nok mener er at mafiaen ikke er en konspirasjonsteori. Som han skriver er deres virksomhet ”blitt avslørt gjennom f.eks haugevis av rapporter, rettssaker og avsløringer i Italia.” Altså kan vi slå fast at det finnes sammensvergelser av individer som er så drevet av grådighet og maktbegjær at de er villige til å bruke ulovlige metoder for å nå sine mål.

 

Kan så historien oppvise eksempler på at politiske ledere har den samme drivkraft og personlighet som mafiabosser? Såpass innsikt i menneskehetens historie er det vel rimelig å anta at forumets brukere har at det ikke er nødvendig å ramse opp eksempler. Så får det bli opp til hver enkelt å finne ut om ”konspirasjonsteoriene” bare er teorier.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Aftenposten i dag påstår at Ratco Mladics dagbøker avsører en sammensvergelse mellom serbere og kroater under krigen i Bosnia med formål å dele Bosnia mellom seg og fordrive muslimene. Merkelig at en oppegående avis som Aftenposten lar seg bløffe om at det finnes politiske konspirasjoner.

Lenke til kommentar

En merkelig artikkel i Aftenposten i dag om en gruppe som kaller seg Hizb ut-Tahrir som påstås om å ha planer om en verdensomspennende islamsk stat. Nå må redaksjonen snart ta grep for å få luket ut skribenter som sprer paranoide konspirasjonsteorier før avisen mister all troverdighet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...