Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Legge plen på asfalt


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja, selvsagt må asfalten bort, og evt pukklag unger asfalten, dersom du ikke skal fylle et ganske tjukt lag med jord over før du legger plen. Asfalten vil hindre drenering slik at plenen blir våt og svampete når det er våt, og asfalten og pukken vil hindre at plenen får vann nedenfra når det er tørt.

 

Så du trenger en maskin som skjærer opp asfalten, og må rimeligvis få kjørt den på fyllinga før du legger ny jord. Ramirent (ex Bautas) har sannsynligvis maskinen om du vil gjøre ting selv, eller du kan leie en anleggsgartner til å gjøre jobben.

Lenke til kommentar

Er ganske sikker på at du må/bør ha jord under gressmatta.

 

Er sikkert mulig å berre rulle det ut på asfalten, men då må du nok være særdeles påpasselig med å stelle plenen, både med vatning og gjøsling.

 

Utan å ha så mykje peiling på dette så trur eg at jorda som følger med gressrullen ikkje vil klare å holde på næring og fuktigheit lenge nok.

Lenke til kommentar

Det er jo null problem å fjerne asfalten. Trenger ikke noe spesiell maskin. Bruk vinkelkutter (med diamantblad) av litt størrelse, sag ut området hvor du vil fjerne asfalten og så er det bare å knekke den opp. Til dette kan det være greit med et spett og en slegge. Siden det er i hagen din går jeg ut i fra at det ikke er særlig tjukk asfalt (3-5 cm kanskje), så dette skal gå relativt greit.

 

Problemet kommer ikke før du skal kvitte deg med asfalten. Dette er spesialavfall og derfor temmelig dyrt å bli kvitt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...