Gå til innhold

Radeon HD5870 kjører kun på x8 pci-express. Redusert ytelse :(


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Da mitt 4870X2 gikk opp i røyk, var PS.no så fantastisk greie å sende et ASUS Radeon HD5870 tilbake. Dette var jo kjempegøy da jeg fikk DirectX11 og enda litt bedre ytelse.

 

Men da jeg installerer kortet, ble ytelsen i spill redusert og la merke til i CCC under "Information Center" på Graphics Hardware at det står "Maximum Bus Setting: PCI-Express 2.0 x8" hvilket betyr at jeg vil få dårligere ytelse naturligvis.

 

Har en ganske grei maskin så jeg lurer på hva som kan være problemet? Hadde ikke dette problemet med 4870X2.

 

Mine specs:

 

CPU: AMD Phenom II 965 Quad-Core @ 3.4GHz pr kjerne

Hovedkort: MSI K9A2 Platinum V2 790FX

Minne: 8GB @ 800MHz

Harddisk: WD Velociraptor @ 10 000 omdr

Lydkort: Creative X-Fi Extreme PCI-E

Strømforsyning: Chieftec 1000W

Kjøling: 2x25cm vifter + 1x12,5cm vifte

OS: Windows 7 Ultimate (nyformatert)

 

Drivere: Absolutt siste drivere til alle komponenter

 

Eneste er jo at hovedkortet er litt gammelt, men er fremdeles er ganske potent og bra kort. Er det dette som er problemet? Lurte litt på det, men kjørte jo 4870x2 på det uten problemer hvertfall

 

Her er bilder som viser litt info:

 

Untitled-3.png

 

Untitled2.png

 

Untitled3-2.png

 

Ser også at Memory clock er meget lav på CCC. Eller, det står hvertfall på ps.no at memory clock skal være 4.8GHz og core clock skal være 850MHz. Men ifølge CCC som på bilde, er klokkefrekvensen på minnet kun 1200MHz

 

Hva gjelder med dette?

Endret av Tussi18
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Selvsagt, gnomet litt ang. minnet. Det er 4.8GHz effektivt såklart, dumme meg :p

 

Men har siste bios på hovedkortet også... Ærlig talt vet jeg ikke helt om det stod x8 pci-e på CCC når jeg hadde 4870X2.

 

Og føler også at 4870X2 ytet bedre på farcry 2 enn 5870 men KAN jo være jeg tar feil for jeg har jo ikke målt forskjellen så.

 

En annen ting er at kortet faktisk yter bedre i min PC i Vantage enn det det gjør på tester på nettsider med helt samme innstillinger så ytelsesmessig tror jeg vi kan si at saken er delvis løst.

 

Det plager meg fortsatt at det står x8 pci-e på CCC istedenfor x16 for hvis det er tilfellet er det jo faktisk mer å hente ytelsesmessig.

 

Så saken dreier seg egentlig rent nå om hvorfor den kjører x8 istedenfor x16 pci-e.

 

Veldig glad for innspill her folkens :)

Lenke til kommentar

Har den i riktig slot ja... Nullstille CMOS?? Hvorfor skal jeg gjøre det? BIOSen er justert 100% for optimal ytelse. Har dog enda ikke overklokket prosessoren, ser ingen vits da den er nokså kraftig fra før :)

 

for å få mer kraft :yes:

 

Hmm da må du nesten begrunne hvorfor man får mer kraft. Jeg er utdannet og har fagbrev som IKT Driftsoperatør og har aldri i min karriere som IT-mann hørt om å nullstille CMOS for å få mer kraft

Lenke til kommentar

Merksnodig nok så kan man i enkelte tilfeller måtte nullstille CMOS for å få ting på fote igjen.

Har ikke noe fagbrev selv men jeg har nok sett mer merksnodige problemer enn noen IT mann med utdanning forhåpentligvis kommer til å se i sin kariere og jeg kan legge til at CMOS nullstilling kan hjelpe på og burde prøves.

 

Personlig ville jeg ha prøvd andre PCI-E spor for å se om det endrer seg, forandrer det seg kan det være antydning til defekt PCI-E spor ELLER at det er skitt og smuss aka støv i sporet som forhindrer kontakt og bruk av alle 16 lansene.

Endret av 007CD
Lenke til kommentar

Merksnodig nok så kan man i enkelte tilfeller måtte nullstille CMOS for å få ting på fote igjen.

Har ikke noe fagbrev selv men jeg har nok sett mer merksnodige problemer enn noen IT mann med utdanning forhåpentligvis kommer til å se i sin kariere og jeg kan legge til at CMOS nullstilling kan hjelpe på og burde prøves.

 

Personlig ville jeg har prøvd andre PCI-E spor for å se om det endrer seg, forandrer det seg kan det være antydning til defekt PCI-E spor ELLER at det er skitt og smuss aka støv i sporet som forhindrer kontakt og bruk av alle 16 lansene.

 

Haha, okei. Så du har sett mer merksnodige problemer enn en IT mann som ikke gjør annet enn å feilsøke/reparere utstyr hver eneste dag på ingenting annet enn datamaskiner? hehehe. Den kommentaren der gjorde ditt innlegg fullstendig vektløst. Å nullstille CMOS fører jo bare til at jeg må justere alle settingsene på nytt igjen og kan IKKE fikse slike problemer jeg har. Det er overhodet ikke mulig, det går ikke an! Det eneste nullstilling av CMOS kan hjelpe med er å sette tilbake til fabrikkstilling for den som ikke aner noe om BIOS. BIOS er dessuten logisk og derfor kan det ikke hjelpe å nullstille CMOS sålenge alle innstillinger er riktige, for det er ikke mulig at et problem er bestemt av en variabel som plutselig dukker opp, da systemet er LOGISK!

 

Men dette med støv i sporene er jeg helt enig i. Bare at hovedkortet er sprell nytt (garantierstatning) og det er også skjermkortet. Dobbeltsjekket lane-en og at det står riktig i, men funket ikke. Så jeg bestilte likegodt et nytt AM3 kort, MSI 890FXA-GD70 med 16 gb RAM. Så det bør vel løse problemet :p

Lenke til kommentar
Haha, okei. Så du har sett mer merksnodige problemer enn en IT mann som ikke gjør annet enn å feilsøke/reparere utstyr hver eneste dag på ingenting annet enn datamaskiner? hehehe. Den kommentaren der gjorde ditt innlegg fullstendig vektløst. Å nullstille CMOS fører jo bare til at jeg må justere alle settingsene på nytt igjen og kan IKKE fikse slike problemer jeg har. Det er overhodet ikke mulig, det går ikke an!

 

Tro meg, hatt samme problem og det å resette CMOS hjelper, bare fordi du er fagmann trenger ikke bety du vet alt, og mye mer enn andre som har drevet med data siden de var ung.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Vell jeg har sett to hovedkort som er uenig med deg der.

Men dette er som sagt litt produsent avhengig, du ville blitt overrasket over hva som finnes der ute av problemer, såpass kan jeg si deg med en gang, kunne slengt deg en maskin jeg var over for en stund siden og du hadde sannsynligvis røsket håret ut av deg i forsøk på å finne ut av hva som var problemet.

 

Derfor er det jeg anbefaler deg å prøve en CMOS, for gudene vet hvordan de har implentert faenskapet, svært mye billig billig og klippete svinger løsninger i disse dager og rare ting i CMOS, og her er MSI spesialist.

Men har du prøvd ett annet PCI-E spor også? Som IT fagmann burde du også vite at elimineringsprosessen er den beste og ofte ENESTE måten å feilsøke på, man vet aldri 100% hva som er problemet da det kan være så mangt, så man må eliminere seg fram, og jeg kan sitte og gi deg plenty av problemer hvor ting ikke er så åpenbart som en lærebok vil ha deg til å tro.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mener å huske MSI har 3 års garanti? Så det kan lønne seg å teste det skikkelig spesielt om du har planer om å kjøpe nytt. Er det feil på kortet er det gode muligheter for å få et nytt.

 

MSI Motherboards are warranted for 3 year limited warranty (Two (2) years Parts & Labor, and the third Year Parts ONLY, shipping and handling fee will be required)
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...